Šiaurės Korėja nusprendė sukurti turizmo rojų: milijoninės investicijos, dešimt paplūdimių, 680 lankytinų objektų ir net... raketų bandymų poligonas  ()

Šiaurės Korėja ir taip vilioja turistus, tik ne tokius, kokių nori režimas. Sankcijų smaugiama šalis siekia pritraukti turistų į savo kurortus ir kuria specialią turistinę zoną aplink Vonsaną. Gamta, paplūdimiai, SPA ir istoriniai objektai gal ir trauktų turistus, bet ar dabar norėtumėte čia ilsėtis?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pranešama, kad Kim Jong-unas ieško tarptautinių investuotojų, nors tai, turint omenyje sankcijas, ir yra beveik neįmanoma. Bus statomas 9,3 milijonų dolerių vertės prekybos centras, 157 milijonų vertės golfo laukai, remontuojamas miesto centras. Taip siekiama suformuoti didelę turistinę zoną aplink Vonsaną ir, jei žiūrėtume tik į skaičius, ten tikrai yra ką aplankyti.

Vakarinėje šalies dalyje įsikūręs kurortas turi 10 paplūdimių, 140 istorinių objektų, purvo vonių centrus, 680 kitų lankytinų vietų. Šiuo metu Vonsanas neprimena pačių geriausių vakarietiškų kurortų, tačiau didžiulis investicinis planas siekia tai pakeisti.

Norima sutvarkyti miestą, įrengti geresnius SPA centrus, golfo aikštynus, pagerinti priėjimą prie istorinių objektų. Gal šiek tiek investicijų teks ir garsiam Revoliucijos muziejui, tačiau, tikriausiai, jis ir taip sulaukia nemažai dėmesio - juk dauguma turistų atkeliauja iš kitų Šiaurės Korėjos vietų. Tačiau Vonsanas jau turi tarptautinį oro uostą, nors jame lėktuvai iš kitų šalių dar nesileidžia.

Tikslas - bent milijonas turistų per metus artimiausioje ateityje, o vėliau, kuomet investicijos pakeis Vonsano išvaizdą, 5-10 milijonų užsienio turistų per metus. Tai - didžiulis skaičius, nors ir galima būtų abejoti jo pasiekiamumu. Kita vertus, Šiaurės Korėja jau sulaukia nemažai užsienio turistų, kurie nori pamatyti tarsi laike įstrigusią šalį ir jos kultūrą. Juolab, kad Vonsane galima išvysti istorinių objektų gausybę, gražius gamtos peizažus, pailsėti paplūdimyje ar net užsukti paslidinėti, priklausomai nuo metų laiko. Tačiau dabar turistai į Šiaurės Korėją vyksta labiau dėl kultūrinių priežasčių - ar jiems bus įdomu važiuoti į sutvarkytą brangų kurortą, kuris nė neprimins likusios Šiaurės Korėjos dalies?

Netoli Vonsano yra Kumgango kalnų kurortas. Dar viena vieta, kurioje tikėtasi sulaukti daugiau turistų nei jų iš tikrųjų atvyko. Visgi, svajojama, kad investicijos šiuos turistų srautus atgaivins. Bent jau kinų tikimasi sulaukti žymiai daugiau.

Tačiau ekonominės sankcijos tokius planus tiesiog gniuždo. Šiaurės Korėja neturi tokių lėšų, kad galėtų investuoti milijonus į kurortą užsieniečiams. Ir ar jis tikrai pritrauktų milijonus turistų, kuomet regione tvyro tokia įtampa?

Vonsanas turi dar šį tą, kuo negali pasigirti kiti panašūs kurortai - netoliese yra raketų bandymų poligonas. Tai nėra ta vieta, kurioje bandomos balistinės raketos, tačiau testai ten vyksta kur kas dažniau. Teigiama, kad vien šiemet ten buvo išbandyta 40 raketų. Tai kas nori vykti pailsėti į Šiaurės Korėją?

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(11)
(1)
(10)

Komentarai ()