Pagaliau įvyko eksperimentas, kuris turėjo įrodyti, kad Žemė yra plokščia: vos liko gyvas, tad dabar turi naują planą (Video)  (11)

Prieš kelis mėnesius, 61 metų limuzino vairuotojas, mėgėjas raketų moksle ir prisiekęs plokščios Žemės draugijos narys Mike Hughes prižadėjo, kad pasigamins savo raketą ir išskris į kosmosą, kad įrodytų, jog Žemė yra plokščia. Jis manė, kad skrydį atliks praeitą lapkričio mėnesį, tačiau dėl to, kad jo misija yra, iš esmės, nelegali ir savižudiška – vis būdavo atidedama.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tačiau šį šeštadienį, kaip praneša „Associated Press“, jis pagaliau pakilo į dangų virš Mohavio dykumos Pietų Kalifornijoje. Stebuklas, kad jis dar gyvas.

Jis įsiropštė į raketą, papuoštą žodžiais „Žemė plokščia“, prisisegė diržus, užsidėjo šalmą. Jo draugas jam padėjo uždaryti liuką virš galvos ir tuomet jo laivas su suklastotomis raketomis, paleidimo sistema, kuri atrodė kaip karnavalo atrakcionas – pasiruošė paleidimui.

Tačiau jo skrydis vyko visai kitaip nei kiti – be jokio skaičiavimo ar perspėjimo, M. Hughes iššovė į dangų 563 km/h greičiu, bet pakilo tik pusę kilometro.

Kuomet M. Hughes pasiekė didžiausią savo skrydžio aukštį, jo raketa apsisuko ir ėmė kristi žemyn. Jis išskleidė parašiutą, kuris jį šiek tiek mažesniu greičiu traukė atgal į dykumą, o tik prieš trenkiantis į žemę jis išskleidė ir antrąjį parašiutą. Vos pasiekus žemę, vyras buvo išvežtas į ligoninę, tačiau jokių didelių sužeidimų nepatyrė.

„Ar aš džiaugiuosi, kad tai padariau? Tikriausiai, kad taip. Žinoma, pajausiu tai rytoj, kai negalėsiu atsikelti iš lovos, tačiau dabar bent jau galėsiu grįžti namo, pavakarieniauti ir pamatyti savo kates“, – teigė M. Hughes.

Vyras neatskleidė, kokį mūsų planetos vaizdą matė, tačiau pusė kilometro tikriausiai yra per žemai, kad susidarytų vaizdą, kokia yra Žemės forma. Taigi, M. Hughes ir kiti jo plokščia Žeme tikintys draugai, nepriartėjo prie šios hipotezės įrodymo. Tikriausiai, kad to padaryti jiems neleidžia gravitacija.

„Ar aš tikiu, kad Žemė yra frisbio formos? Taip. Ar aš tai žinau iš tikrųjų? Ne, dėl to ir noriu pakilti į kosmosą“ , – teigė vyras.

Dėl savo susidūrimo su mirtimi, M. Hughes ėmė galvoti apie ateitį. „Associated Press“ jis teigė, kad planuoja balotiruotis į Kalifornijos gubernatorius. Vyras mano, kad čia jis turės didesnių galimybių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(21)
(31)
(-10)

Komentarai (11)