Kuo panašūs Elono Musko ir Billo Gateso darbotvarkių planavimo įpročiai? Ekspertai teigia, kad tai - puikus sprendimas visiems  ()

Kad ir kuo užsiimate, jei norite ką nors pasiekti, turite planuoti savo laiką. Visi stengiamės tai daryti atsakingai, tačiau kruopščiai laikytis pačių nusistatytos darbotvarkės nepavyksta. Kodėl? Elonas Muskas ir Billas Gatesas - du iš didžiausių vardų technologijų pramonėje - savo laiką planuoja panašiai, o ekspertai sako, kad to reikėtų pasimokyti visiems.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jei norite dieną praleisti produktyviai, laiko planavimas yra būtinas. Reikia susidaryti ne tik tokį tvarkaraštį, kuriame sutilptų visi jūsų numatyti darbai, bet ir tokį, kurio realiai galite laikytis. Dienos pradžioje laikytis tankiai išdėliotos darbotvarkės yra lengviau, tačiau turite suvokti, kad su laiku pavargsite ir tikriausiai imsite dirbti lėčiau. Tai kaip sudaryti tokią darbotvarkę, kurios galėtumėte laikytis?

Billas Gatesas, 1975 metais tapo vienu iš „Microsoft“ įkūrėjų. Ši įmonė visiems laikams pakeitė kompiuterių pasaulį ir atvedė Gatesą į turtingiausių pasaulio žmonių sąrašo viršūnę (žinoma, iš jos jį dabar išstūmė kada nors galbūt trilijonieriumi tapsiantis Bezosas). Šiuo metu Gatesas didžiąją savo laiko dalį skiria filantropijai, tačiau iki pat šiandien jis labai daug dirba. Tuo tarpu Elonas Muskas yra kitos kartos atstovas. Kadaise jis įkūrė „PayPal“, o šiandien didžiąją savo laiko dalį dalina tarp dviejų didžiulių kompanijų - „SpaceX“ ir „Tesla Motors“. Pastarajai įmonei šiuo metu reikia ypatingai daug dėmesio. Taigi, abu šie verslininkai yra labai užimti, tai kaip jiems pavyksta viską suspėti?

Pasirodo, Gateso ir Musko tvarkaraščiai turi panašumų - jie abu yra suskirstyti itin mažai intervalais. Muskas apskritai savo darbotvarkę dalina į 5 minučių atkarpas - kiekvienam darbui skiriami keli tokie 5 minučių intervalai. Ekspertai teigia, kad toks darbotvarkės susmulkinimas padeda išlaikyti aukštą produktyvumo lygį, bet kodėl tai iš tiesų veikia?

Kai darbotvarkė yra taip tankiai padalinta, reikia suplanuoti kiekvieną minutę. Turėdami tokį tvarkaraštį, nenorėsite palikti tuščių atkarpų. Kiekvienas darbo aspektas bus paminėtas tvarkaraštyje - ir kada tikrinsite elektroninį paštą, ir kada skelbsite pranešimus socialiniuose tinkluose, ir kada keliausite iš vieno biuro į kitą. Kartu tai reiškia, kad reikės numatyti laiko ir atsipūtimui. Kai darbotvarkė yra padalinta į didelius intervalus (tarkim, valandas), atrodo, kad galima kelias minutes atsipalaiduoti ir to nesuplanavus. Juk darbą, kuriam numatėte, tarkim, 2 valandas, galima atlikti ir per pusantros. Tačiau jei jūsų darbotvarkė yra padalinta į 5 minučių intervalus, neplanuotai ilsėdamiesi 15-20 minučių jau prarandate 3-4 atkarpas. Todėl poilsio akimirkos taip pat yra numatytos.

Elonas Muskas net pavalgo per 5 minutes, nebent tuo metu dar atlieka ir kitus darbus. Yra žinoma, kad Elonas Muskas per pietus dažnai atlieka ir svarbius verslo susitikimus. Iki tokių kraštutinumų jums prieiti nėra būtina, tačiau smulkus darbotvarkės suskirstymas tikrai padeda padidinti savo produktyvumą ir sutaupyti laiko. Kai visi intervalai yra vienodi, reikalui esant galima greitai sukeisti darbus vietomis, surasti laiko naujam susitikimui ar poilsio valandai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(23)
(22)
(0)

Komentarai ()