Šis tas, ko savo šalyje neįsivaizduojame - kas per pokštas Japonijoje yra „Kanchō“? (Video)  (2)

Kultūriniai skirtumai gali būti visai įdomi tema. Kitas kultūras norisi pažinti ir tyrinėti, tačiau kartais jose surandame šį tą, ko negalime suvokti. Pavyzdžiui, japoniškas pokštas „Kanchō“ - kai kur tai būtų palaikyta priekabiavimu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Kanchō“ - tai žodis, japonų žargone reiškiantis klizmą, tačiau dažniau naudojamas vienam pokštui apibūdinti. Vienas žmogus kartu suneria rankas, smilius sudėdamas į įsivaizduojamo ginklo formą. Jis iš nugaros prisėlina prie pokšto aukos, pritūpią ir surikdamas „kančo!“ duria atkištais smiliais tiesiai savo nieko neįtariančiam draugui į išangę. Kitaip šio pokšto ir neįmanoma apibūdinti - tai skausmingai nemaloni keistenybė, kuri japonų kultūroje yra visiškai priimtina.

„Kanchō“ pokštas yra paplitęs visose tolimosios Azijos šalyse, kur yra vadinamas kitais vardais. Jis pateko ir į ne vieno filmo ir animacinio serialo siužetą, buvo aprašytas knygose ir laikraščiuose. Juo itin susidomėjo vakariečiai, nes pas mus tokie pokštai yra sunkiai įsivaizduojami. Juk tai ne tik skausmingas juokelis, bet ir neprastas įžeidimas - intymių savo draugų vietų nenorime ir negalime liesti net per drabužius.

„Kanchō“  mokykloje

Japonijoje „Kanchō“ yra labai paplitęs pokštas, ypač populiarus tarp vaikų, kurie dažnai taip ir užsieniečius supažindina su vietine kultūra. Apklausos rodo, kad maždaug 50 % suaugusiųjų taip pat kartais taip pajuokauja. Kai kur net stovi kompiuterinių žaidimų automatai, leidžiantys plastikiniu pirštu durti į netikrą užpakalį.

10 įdomių faktų apie „Kanchō“

Kai kuriose šalyse „Kanchō“ būtų laikomas seksualiniu priekabiavimu. Net ir Pietų Korėjoje, kur „Kanchō“ garbi buvo pastatyta statula, būta atvejų, kuomet žmonės buvo suimti dėl šio pokšto atlikimo. Jei auka pasiskundžia, byla dėl priekabiavimo gali būti iškelta. Tačiau Japonijoje tai laikoma tik vaikišku pokštu, dėl kurio ir pykti negalima.

Kritikai, kurių yra ir Japonijoje, teigia, kad „Kanchō“ yra vaikams žalingas reiškinys. Kadangi jie dažnai taip apdovanoja suaugusiuosius, neišlaikoma pagarba nepažįstamiesiems. Turistai teigia, kad japonų vaikai dažnai taip papokštauja su atvykėliais, kurie nėra tokie budrūs kaip vietiniai - šokinėjantis europietis jiems yra tik dar juokingesnis. Nors atvejų, kuomet dėl „Kanchō“ žmogus pateko į ligoninę, nėra aprašyta, teigiama, kad taip gali nutikti. Dėl to geriau šį keistą pokštą palikti žmonėms Tolimuosiuose Rytuose.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(38)
(22)
(16)

Komentarai (2)