Naftos kaina krenta. Kas vyksta ir kiek tai tęsis?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

ŠarūnasPilibaitis 2018-11-15 11:05
Kazkaip nepatikimai atrodo tie rusiski saltiniai.
bahuriux 2018-11-15 11:09
https://www.nasdaq.com/markets/crude-oil.aspx Tik kaikuriuse degalinėse kainos vis dar auga, kaip ant mielių Nors man ta kvaila ir juokinga didžiūjų degalinių tinklų kainų politika neaktuali, pilu tuose dviejuose pigiausiuose mažuose tinkluose ir man gerai, ten jau po centą kitą pinga antra savaitė, net jei ir ~10-12% pigiau, nei kitur. Nesuprantu, kodėl išvis, įmonės ir gyventojai pilasi brangiausiuose degalinėse, jei visų degalinių kuras yra taspats kokybiškas iš Mažeikių, išskyrus Nestę jie vežasi iš suomijos. Kitas dalykas laukiu nesulaukiu, kada ES bus uždrausta vartoti marketingines nesamones kuro pavadinimuose, "ecto", "miles", -20% mažiau CO2 ir kita BS, kai kuras yra taspats is tos pačios sisternos iš uosto atvežamas į degalines, pats mačiau skirtingų tinklų fūras eilėj prie vienos sisternos. Priminkit kodėl dyzelino kaina susilygino, o kartais net lenkia 1 centu benzo kainą? Pakėlė tyliai akcizus, ryšium su "staiga iš nieko padidėjusia dyz auto tarša"? Juk benzo akcizo tikrai nesumažino
Benediktas 2018-11-15 12:14
Elektros kainos stabilesnės. Su elektromobilais gal baigsis šios spekuliacijos kuro kaina.
HardAxe 2018-11-15 12:29
Kažkada transporto įmonei (1-2t degalų/mėn) geriausias kuro kainas vilniuje pasiūlė statoil. Gal ir mažesniem klientam panašiai, tada jie tampa pigiausi. Žmonės ir pila ten "įmonės" automobiliams.
punktyras 2018-11-15 13:11
Atrodymas priklauso nuo žiūrinčiojo.
lindemann 2018-11-15 17:56
Kaina kažkiek normalizuosis, po to OPEC vėl paskelbs, jog mažina gavybą ir nafta brangz. Tik įdomu, kiek šįkart bus leidžiama nukristi kainai ir kuri kita šalis prisijungs prie Venesuelos
immortallt 2018-11-15 18:36
bahuriux, tai tu turbūt įsivaizduoji, kad paskelbus, kad grūdų kainos sumažėjo 10%, tą pačią dieną tikiesi pirkti bandeles 10% pigiau, ar kaip čia gaunas?
bahuriux 2018-11-15 19:13
EDIT: Ne atpigus miltams 10 proc. aš tikiuosi pirkti bandeles 2-3 proc pigiau, nes miltu kaina nėra 100 proc savikainoj. O dėl reakcijos lako, kodėl gi ne. Kažkodėl naftos kainai pakilus, degalinėse kainos. sureaguoja per 1 - 2 dienas, todėl logiška kad noriu to paties ir naftos kainai krentant, o ne debilišku pasitesinimu, kaip turim užsipirkę daug brangaus kuro, suprask pigaus kuro tai nebuvo užpirkta. Galėtu kuro kainos būti surištos su naftos kaina ir degalinėj reaguoti į rinkos pokyčius, kaip tai vyksta pas forex brokerius, per finansinius instrumentus, tik šiuo atveju valiuta būtu kuras. Norėčiau, kad kuro kaina keistusi degalinėse, kad ir kelis kartus per dieną po centą ar panašiai. Kodėl iš svyravimu turi išlošti tik naftos perdirbėjai ir degalu pardavėjai, kodėl pirkėjai visada yra mulkinami. Tada jau geriau momentinis pokytis į betkurią pusę.
Evil Goku 2018-11-15 20:33
Degalinės nėra labdaros organizacijos, jų (kaip ir bet kokio normalaus verslo) pagrindinis tikslas yra pelnas. O jis gaunamas iš produkto pirkimo ir pardavimo skirtumo. Aišku tie pasiteisinimai dėl kainų kėlimo gali erzinti, bet reikai suprasti, jei geras verslininkas mato galimybę uždirbti, tai jis ir uždirbs. teisingai daro, perka iš pigiausios degalinės, taip kitos degalinės verčiamos mažinti kainą. Tik šiaip įdomu, koks biodegalų kiekis dyzeline jozitoje (koks skaitmuo parašytas prie B raidės)?
kiesza 2018-11-15 21:13
O kodėl negali atsirasti valstybinis degalinių tinklas, kuris nesiektų pelno, o dirbtų vien lietuvių labui ?
immortallt 2018-11-15 21:15
bahuriux, nu nesureaguoja per 1-2 dienas. Pamatai anksčiau buvusį susvyravimą, o susieji su dabar esančiu. Nu surištum kainą su nafta, žinai kuo baigtųsi? Dar brangesniu kuru, nes rizika išaugtų. O dėl politinio nestabilumo ir sveiko proto nebuvimo, be 25% pelno marža niekas dirbti neitų į Lietuvą. Kažkodėl tu įsivaizduoji, kad esi mulkinamas, bet tai tik tavo galvoje. Žinai, kad Statoil daugiau uždirba iš sumuštinių ir kavos, nei iš kuro? Ir šiaip tavo pasiūlymai absurdiškai skamba - iškepi bandeles, pyst grūdai atpigo 50%, o tu su tiekėju sudaręs metinę miltų tiekimo sutartį su fiksuota kaina. Vietoje to, kad čia jaustumeisi auka, nueik ir nusipirk degalinių tinklo akcijų, jei manai, kad jie taip piniguose maudosi. Jo, dar kalėdų senelis galėtų kurą iš vis už dyką dalinti. Oh wait, pas mus kuras ir taip pigiausias. Ar gal dar reikia kokio valstybinio monopolio, kuris dirba be pelno, bet nesugeba konkuruoti su privačiu sektoriumi?
Pumper 2018-11-15 21:21
O tai ko dyzelis taip pabrangęs benzo atžvilgiu? Visada būdavo Neste 95 ir Pro diesel ~panaši kaina, o paprastas dyzelis ~6-7ct pigiau, dabar paprastas tiek pat kaip 95 benzas - 1,22, o Pro diesel 1,28. Papasakok apie šitą bajerį. Nenusibodo dar būti degalinių apologetu?
bahuriux 2018-11-15 22:01
Tai reikia suprasti iš tavo posto, kad Jozita ir Saurida labdaros organizacijos, nes pas ju gerokai pigiau kuras. Jie dirba su 6 proc antkainiu, priedo dar nešeria kitu našarniku banku, nepriima.korteliu. Saurida ima korteles, bet kaina tada gerokai didesnė. Dėl bio degalu kiekio reikės pasidomėti.
immortallt 2018-11-15 22:29
Ten nuvažiavęs nueisi į švarų WC? Pritaikys nuolaidą? Atsiskaitysi kortele? Prisipūsi nemokamai padangas ir nusivalysi langus? Atrodo viskas smulkmenos, bet visa tai kainuoja. Jau net nekalbant apie šių kolonėlių geografinę vietą ar amžinas eiles. Ir kiek nuo bako kaina skiriasi atmetus vien nuolaidas ir mokėjimą kortele? 1€?
Evil Goku 2018-11-15 23:32
Dabar pagal naują tvarką turi būti lipdukas užklijuotas, B raidė ir skaičius, Circle K yra 7% biodegalų dyzelyje (bent vasariniame).
Evil Goku 2018-11-15 23:36
pinigų. Net be korupcijos, vargu ar galėtų tokia valstybinė įmonė konkuruoti su privačiomis. Yra begalės pavyzdžių, kokios neefektyvios būna valstybinės įmonės.
R35P3CT 2018-11-16 00:19
Dėl per kelias dienas pakeičiant kainas, tai gal būt per greitai būtu, bet 60$ jau beveik laikosi savaitė, o pas mus jokios reakcijos, kai tuo tarpu buvo pakilę iki ten ~75$ gan greitai sureagavo degalinės. Manau labiausiai pykta kai "Lietuvos naftos produktų prekybos įmonių asociacijos vadovė Daiva Jokšienė "- viena kartą sako, kad labai priklauso nuo naftos pasaulinėje rinkoje kainos, o kita karta sako, kad gan mažai priklauso... Beje NESTE nėra nei oro kompresoriaus, nei kitų dalykų. Suprantama, kai yra papildomos "nemokamos" paslaugos tai į degalų/maisto kainas įskaičiuota teikiamų paslaugų išlaidos. Čia neblogas puslapis - https://oilprice.com/oil-price-charts
Finalfour 2018-11-16 13:48
Del to ir nepilu Jozitoje. Kaip tavo teise megti grynus ir ju tureti, taip mano teise grynus laikyti atgyvena ir niekada ju netureti. Ir as nieko pries susimoketi bankui papildomai, uz galimybe netureti su savimi nieko, tik telefona su NFC. Tarkime Vilniuje dar nesusiduriau su ssituacija, kad neuztektu telefono su NFC. Po kaimus nesitranaku, nieko ten nepameciau.
bahuriux 2018-11-16 14:43
Žinai kaip aš norėčiau, kad teisus būtum tu, o ne aš, tiesiog net negali įsivaizduoti Štai kodėl http://www.technologijos.lt/n/mokslas/a ... os?l=2&p=1 Po tokio dalyko su savo bankine kortele ir bankais nenusipirksi net maisto. Grynieji pas mane kaip draudimo polisas, gaila niekada neužsibūna didesnis kiekis grynų. Kitas dalykas, kodėl labiau mėgstu naudoti grynus tai privatumas, man visai nepatinka mintis, kad tam tikros institucijos gali žinoti ką, kur ir kada perku ir taip formuoti mano nuasmenintą virtualią asmenybę. Užtenka to kad internete esu trackinamas, mano (ir visų) telefoniniai pokalbiai ir sms įrašomi ir laikomi archyve, net soc tinklų nenaudoju dalinai dėl to, dalinai dėl ten esančios tuštybės.
Finalfour 2018-11-16 15:27
Vienintelis dalykas, del ko esi teisus - tai socialiniu tinklu tustybe. Visa kita: 1. Jei butu ivykusi tokia katastrofa kaip aprasyta straipsnyje - grynieji irgi ne kazka butu padeje. Nes 100 eu tavo kiseneje verte, po tokio fantastinio filmo apokalipses scenarijaus, butu visai ne 100 eu. Siuo atveju didesnis garantas ko gero jau butu automatas su dviem apkabom soviniu. Perdedant aisku siek tiek. 2. Teoriskai taip, sekti galima visus, tave taip pat. Bet kodel zmones susireiksmina, tai as nezinau. Gal cia budinga mums kaip rusiai...supranti, tu esi niekam neidomus. Taip, sunku ta pripazinti, bet esi pilka, nespalvinga nieko verta tuscia asmenybe visu tu, kurie gali tave sekti, poziuriu. Kaip ir as. Kaip ir 90 % sios planetos gyventoju. Paprasciausiai tave sekti kainuoja resursus. Ir tu neesi vertas kad jie butu tam naudojami. Man visiskai dzin, kad mane gali sekti, nes zinau kad to niekas nedaro vien del to, kad esu niekam neidomus. Kam idomu, kad as maximoj batona pirkau, ar nestej kuro uzipyliau? As aisku nezinau, gal esi teroristas, gal kriminalinio pasaulio stambus elementas, gal genealus isradejas, gal pedofilas, gal stambus mokesciu slepejas, o gal garsus politikas ar rimtos koorporacijos vadovas. Tada taip, esi idomus, tave tikrai seka, ir tada verta moketi galbut tik grynais. Visais kitais atvejais - ne. Patikek, sita zinau is taip arti, kad net neisivaizduoji is kaip. 3. paprasto beveidzio piliecio sms ir tel pokalbiu niekas neirasineja. Manau pakankamai protingas esi ir supratai kodel. 4. Na, ir dar ir psichologinis momentas - man visiskai nesudaro diskomforto tai, kad apie mane viska zino. Na, jei kam nors idomu aisku butu zinoti. Bet kitiem zmonem gali buti ir kitaip. Gal kitus zmones tieisog zudo mintis, kad apie juos imanoma viska suzinoti. Ir beja, jei atsirastu noras - tik grynuju naudojimas tau padetu lygiai 0 Kitus varo is proto kad google jo narsykle trackina rinkodariniais tikslais. Tada is viso sunku tokiam zmogui gyventi turetu buti, jei net tokie dalykai jam psichologini diskomforta kelia... P.S. esmine sios rasliavos mano mintis - niekas neseka niekam neidomiu ir nereikalingu zmoniu.