Mokslininkai nustatė - didesni moterų tualetai didina įmonių pelnus  ()

Kartais moksliniai tyrimai būna labai svarbūs ir rimti. Kartais jie būna įdomūs ir linksmi. O kartais jie būna tiesiog keisti. Tačiau Britų Kolumbijos Universiteto vykdytas moterų tualetų ir įmonių pelno ryšio tyrimas yra ir keistas, ir įdomus, ir labai svarbus bei rimtas. Pasirodo, moterų tualetų didinimas gali padidinti ir įmonės pelną, bet kaip? Ir kodėl būtent moterų?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Manote, kad moterų tualetai nėra svarbesni nei vyrų? Mokslininkai su tuo nesutinka. Jie pasitelkė kompiuterines simuliacijas ir eilių susiformavimo modelius, kad ištirtų situaciją prie moterų tualetų skirtingose įmonėse. Pasirodo, beveik visada eilė prie moterų tualeto būna ilgesnė nei prie vyrų. Taip greičiausiai yra todėl, kad moterys tualete praleidžia daugiau laiko. Mokslininkų nuomone, tai daro tiesioginę žalą verslui.

Įsivaizduokite paprastą biurą, kuriame dirba po maždaug vienodą skaičių ir moterų, ir vyrų. Po pietų pertraukos prieš grįždami prie stalų visi suskumba nueiti į tualetą, tačiau prie moterų tualeto susidaro eilė. Taigi, moterys užtrunka ilgiau ir į darbo vietą sugrįžta vėliau. Jos taip pat sugrįžta nelaimingos, nes teko stovėti eilėje. Stovėdamos eilėje moterys nedirba, todėl šis laikas yra tarsi prarastas.

O dabar pažvelkime į kitokią situaciją - tualetai prekybos centre. Laiku, kuomet apsipirkinėja daugiausiai žmonių gali susidaryti labai ilgos eilės. Vėlgi, prie moterų tualeto jos beveik visada yra ilgesnės. Moterys nieko neperka, kol stovi eilėje. Dar daugiau - šią nemalonią patirtį jos ima sieti su prekybos centru ir kitą kartą gali rinktis kitą vietą apsipirkimui.

Mokslininkai šią problemą siūlo spręsti paprastai - didindami moterų tualetus. Tai turėtų efektyviai sutrumpinti eiles ir leisti moterims dirbti ar apsipirkinėti ilgiau. Tai taip pat negadintų juo nuotaikos taip, kaip ilgos eilės. Kitas sprendimas - papildomi bendri tualetai.

Bendri tualetai dažnai žmonėms nepatinka. Tačiau jais daugiau žmonių naudotųsi tuomet, kada prie vyrų ar moterų tualetų susidarytų eilės. Taigi, jais dažniau naudotųsi moterys. Tiesa, tyrimą atlikę mokslininkai teigia, kad bendri tualetai visiškai nepadėtų išspręsti moterų tualetų problemos biuruose, nes čia žmonių srautai visada būna maždaug tokie pat, todėl čia tereikėtų užtikrinti, kad moterų (ir vyrų) tualetai būtų pakankamai dideli.

Galiausiai, reikėtų pabrėžti, kad problema yra ne patys tualetai, o eilės apskritai. Jų neturėtų būti ir prie kavos aparatų, ir prie kasų ar įėjimų. Dažnai jos yra neišvengiamos, tačiau jas sumažinusios įmonės galėtų pasigerinti savo finansinę situaciją.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(5)
(9)
(-4)

Komentarai ()