„Kino pavasaris“ namuose: paskelbti populiariausi filmai Lietuvoje, kuriuos dažniausiai per TV žiūri gero kino mėgėjai  ()

„Tobuli melagiai“, „Šventa vieta“, „Amžinai stilingos“ – tai tik keli filmai iš pastarųjų metų „Kino pavasario“ repertuaro, kuriuos žmonės namuose peržiūrėjo daugiausiai kartų. Žiūrovų pasirinkimai rodo, kad jie vertina netikėtus siužeto vingius, pozityvias emocijas, o taip pat juos galima sudominti lietuviškais akcentais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Namuose „Kino pavasario“ filmus žiūrinčių žmonių skaičius kiekvienais metais auga, todėl didžiausią dėmesį skiriame filmų kokybei ir pasiūlai. Šįmet gurmaniško kino mėgėjams siūlomų filmų pasiūla „Telia“ išmaniojoje televizijoje yra rekordinė – kartu su kino žinovu Ryčiu Zemkausku atrinkome 10 filmų, kuriuos už vieno kino teatro bilieto kainą jie gali pažiūrėti kartu su šeima ar draugais, patogiai įsitaisę namuose“, – sako „Telia“ produktų ir paslaugų plėtros vadovė Elina Dapkevičienė.

Apžvelgdama jau anksčiau „Telia“ išmaniosios televizijos žiūrovams prieinamų „Kino pavasario“ filmų statistiką E. Dapkevičienė pastebi, kad toks turinys yra įdomus apie 7 proc. klientų ir labiausiai juo domimasi būtent festivalio metu, o jam pasibaigus dėmesys pamažu nuslūgsta. Daugiausiai tokius filmus žiūri aukštesnes pajamas gaunantys, 40-45 metų amžiaus žmonės. Ir nors didelė dalis jų yra iš didmiesčių, tokio išskirtinio ir legalaus turinio pasiūlą vertina ir mažesniuose miestuose gyvenantys žmonės, kurie neturi galimybių šių filmų pažiūrėti kino teatre.

Beje, festivalio „Kino pavasaris“ repertuaru besidominčius žiūrovus įprastai mažiau domina „Telia“ videonuomoje siūlomi „holivudiniai“ filmai. „Žmonių pomėgiai ir įpročiai skirtingi, bet apskritai pastebime tendenciją, kad jie vis noriau sutinka mokėti už kokybiškus, lietuviškus subtitrus ar įgarsinimą turinčius filmus, kuriuos gali žiūrėti sau patogiu metu ir būdu. Tokių klientų poreikius ir siekiame patenkinti, nuolat plėsdami ir atnaujindami videonuomos platformą“, – sako E. Dapkevičienė.

Taigi kokie „Kino pavasario“ filmai „Telia“ išmaniojoje televizijoje iki šiol buvo žiūrimiausi? Pristatome šių filmų TOP10:

  • „Tobuli melagiai“ („Perfetti sconosciuti“) – nacionaliniu Italijos fenomenu vadinama dramedija, kuri užduoda paprastą klausimą: kaip gerai pažįstate savo geriausią draugą ar vyrą (žmoną)?
  • „Šokėja“ („La danseuse“) – prancūzų biografinė istorinė drama apie šokėją Loie Fuller, gyvenusią XIX a. pab.–XX a. pr.
  • „Šventa vieta“ („The Place“) – psichologinių peripetijų kupina drama apie tai, ką žmonės yra pasiryžę padaryti dėl savo svajonės.
  • „Kandelarija“ („Candelaria“) – nuoširdus, optimistiškas ir šviesus filmas, parodantis, kad atrasti meilę niekada nevėlu.
  • „Amžinai stilingos“ („Advanced Style“) – Linos Pliopytės dokumentinis filmas, metantis iššūkį jaunystės kulto apsėstai Vakarų kultūrai.
  • „Tai tik pasaulio pabaiga“ („Juste la fin du monde“) – pagal prancūzų dramaturgo Jeano Luco Lagarce’o pjesę sukurtas filmas apie mirtina liga sergantį rašytoją.
  • „Ką žmonės pasakys“ („Hva vil folk si“) – įtraukianti istorija apie dvigubą gyvenimą gyvenančią pakistaniečių paauglę dukrą.
  • „Tarnaitė“ („Ah-ga-ssi“) – Tolimųjų Rytų egzotika ir erotika alsuojantis trileris, kuriame britų bestselerio „Fingersmith“ veiksmas perkeltas į Pietų Korėją Japonijos okupacijos metais.
  • „Tyli naktis“ („Cicha Noc“) – nuotaikingas ir susimąstyti skatinantis lenkų filmas, kurį pamatę į savo atvaizdą veidrodyje žiūrėsite kitaip.
  • „Cafe de Flore“ – kanadiečių drama, kurioje džiazo melodija sujungia meilės ir išsiskyrimo istorijas.

Šiais metais kino mėgėjai namuose gali pasižiūrėti dar dešimt filmų, kurie rodomi „Kino pavasaryje“. Tarp jų – tokios juostos, kaip „Angelas“, „Magiškos naktys“, „Matangi“ ir „Vasara“.

Šie filmai buvo atrinkti kartu su R. Zemkausku, o išsirinkti tai, kas patiks labiausiai, jums gali padėti specialus „Facebook“ profilis „Rytis rekomenduoja“. Susiradę jį ir pradėję pokalbį su virtualia R. Zemkausko versija, atsakykite į kelis paprastus klausimus ir sulauksite patarimo, ką galėtumėte pažiūrėti šį vakarą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(1)
(1)
(0)

Komentarai ()

Susijusios žymos: