O čia tai bent: Rusijos pilietis nuvertė mobiliojo ryšio bokštą, nes „švitino pasėlius ir kenkė derliui“  ()

Rusijos leidinys cnews.ru skelbia, kad vienas šios šalies pilietis nupjovė mobiliojo ryšio bokštelio atramines konstrukcijas, nes buvo nepatenkintas, kad iš ant šio bokšto esančių bazinių stočių sklindanti spinduliuotė, esą, blogino jo pasėlyje augančių daržovių, uogų ir vaisių derlių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Už „sklypo apsaugą“ uoliajam piliečiui gresia dveji metai laisvės atėmimo: prieš jį iškelta baudžiamoji byla dėl sąmoningo svetimos nuosavybės naikinimo.

Pjūklu prieš belaides technologijas

Tvėrės srities gyventojas pjūklu teisybės ieškojo prieš mobiliojo ryšio bokštelį, pastatytą prie pat jo namų. Tamsiuoju paros metu jis nupjovė bokšto atramines konstrukcijas, dėl ko bokštas nukrito.

Incidentas įvyko naktį iš gegužės 29 į 30, Novozavidovkos kaime. Bokšto griovėjas sulaikytas.

Beje, finansinių nuostolių šis vyriškis pridarė ne tik ryšio operatoriui.

Vienu pjūklu du kiškiai

Rusijos pilietis, sėkmingai pakirtęs nepageidaujamą savo namų kaimyną, kartu nutraukė ir 10 kilovoltų elektros perdavimo liniją: ryšio bokštas krito tiesiai ant laidų. Kol kas nėra žinoma, kiek namų ūkių ir kokiam laikotarpiui liko be elektros.

O pasekmės galėjo būti ir dar liūdnesnės – nupjautasis bokštelis krito prie pat geležinkelio bėgių. Tiesa, pasisekė – bėgiams žala nepadaryta, traukinių eismo grafikas dėl įvykio nebuvo keičiamas.

Viskas dėl geresnio derliaus

Apklausos metu kovotojas prieš mobilųjį ryšį pareiškė, kad jo sunaikinta konstrukcija akivaizdžiai kėlė jam žalą. Anot įtariamojo, šio bokštelio skleidžiamos bangos neigiamai veikia jo sklype auginamų daržovių ir vaisių derlių.

Pilietis pabrėžė, kad dėl bokštelio ne kartą kreipėsi į įvairiausias institucijas, tačiau jokio jam palankaus sprendimo taip ir nesulaukė. Būtent valdžios neveiksmingumas ir buvo priežastis, dėl kurios į rankas buvo paimtas pjūklas.

Kaip jau minėta, pagal baudžiamojo kodekso straipsnį, kurio pagrindu bokšto griovėjui iškelta byla, jam gresia iki dvejų metų laisvės atėmimo. Nors straipsnio rašymo metu žala ryšio operatoriui ir elektros tinklams dar nebuvo apskaičiuota, labai tikėtina, kad vyriškiui teks bent jau iš dalies atlyginti nuostolius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(34)
(3)
(31)

Komentarai ()