Sala, kurioje yra tiek vietos, kiek reikia - nenorėtumėte čia gyventi?  ()

Vaikai ir net suaugę žmonės dažnai pagalvoja apie gyvenimą saloje. Paplūdimys, paukščiai ir bangų ošimas - skamba kaip beveik tobulas gyvenimas. Bet ar ta sala turi būti didelė?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ontarijo ežeras - tai didžiulis vandens telkinys. Tiesą sakant, šis ežeras yra toks didelis, kad turi nemažai salų. Jame yra Tūkstančio salų salynas, kurį sudaro daugiausiai visai mažos salos. Viena iš jų - Habo sala, dar vadinama „Just Room Enough Island“ („Vos pakanka vietos“).

Šioje maždaug 310 kvadratinių metrų saloje vos pakanka vietos namui, medžiui ir nedideliam paplūdimiui. Tai - privati sala, kurią praeito amžiaus viduryje nusipirko Sizelandų šeima. Pasiturinti šeima tiesiog ieškojo gražios vietos atostogoms. Ir Habo sala tam puikiai tiko.

Sizelandai čia pasistatė namą. Jis neturi jokių komunikacijų, tačiau mažas generatorius yra viskas ko reikia patogioms atostogoms. Na, beveik viskas - sala neturi prieplaukos. Be to, namo statybos sukėlė savų iššūkių, mat saloje netilpo jokia technika, o ir medžiagas reikėjo palikti laive. Namas turi sustiprintus akmeninius pamatus, kurie ya šiek tiek aukštesni, nei būtų įprastame sausumoje pastatytame name. Tačiau apskritai jis nėra kuo nors labai ypatingas.

Ši sala vis dar yra JAV teritorijoje, nors ir yra visai šalia Kanados sienos. Ji yra netoli Šv. Lauryno upės, kuri jungia ežerą su Atlanto vandenynu. Čia galima pastebėti įvairių jūrų gyvūnų, įskaitant ir banginius.

Beje, tai net nėra keisčiausia Tūkstančio salų salyno sala. Šis titulas tikriausiai atitektų Elnių salai, kuria naudojasi slapta „Skull and Bones“ bendruomenė.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(33)
(2)
(31)

Komentarai ()

Susijusios žymos: