Žinia, prilygstanti bombos sprogimui - Kanye West sieks tapti JAV prezidentu: štai kodėl jo šansai nėra nuliniai, nors pažiūros šokiruoja net ir visko mačiusius gerbėjus

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

vanduo4 2020-07-14 20:46
Na tavo komentaras gan ilgas, o kokia pagrindinė mintis? Apie ką kalbam? Ką būten tu neigi ar patvirtini iš mano komentaro, nes kaip ir komentuoji mano komentarą? Žodžiu ką konkrečiai tu komentuoji? Dėkui?
vanduo4 2020-07-14 20:55
Tu visiškai nesupranti Kapitalizmo ir Komunizmo tarpusavio ryšio. Sąvoka "Kapitalizmas" iš esmės kilęs iš kapitalo kūrimo ekonomikos. Komunizmas - tai visuomenės poreikių iškėlimas aukščiau visko. Kapitalo kūrimas be visuomenės darbo NEĮMANOMAS. O kad visuomenė geriau dirbtų, kuriamos geresnės gyvenimo sąlygos, va čia ir prasideda Komunizmo apraiškos. Ir ilgainiui ta visuomenė pradeda reikalauti daugiau sąlygų ir nieko nedirbti (visuomenės degradacija), nes labiau apsimoka. - Būtent taip ir visuomenės degradacija susijusi su Kapitalizmu. - Ir tu gali plėstis dėl argumentų gali kiek nori, nes tai nekeičia situacijos, nes tu visiškai nesupranti nei Kapitalizmo nei Komunizmo kilmės. - Galėčiau tavęs paprašyti tik vieno, paaiškinti kodėl tau atrodo jog Kapitalizmas ir visuomenės degradacija nesusiję? Nes savo komentaruose tu tik įvardiji ale kažkokias neginčijamas tiesas bet jų visiškai neaiškini, ne taip kaip aš - kiekvieną savo teiginį pagrindžiu man suprantama jo kilme. P.s. Dėl juodukų - 2018 metais juodukai balsavo už Trumpą, bet dabar teko girdėti apklausas, kad juodukai yra visi prieš Trump'ą. Beje aš kalbėjau apie Baideną 2020 metai, tai prie ko čia 2018?
vanduo4 2020-07-14 21:14
Immortallt - Socializmas iš esmės yra viskas apie socializaciją, tiesiog iš principo. Socializmo idėjinė paskirtis sukurti socialinę gerovę, o tuo pačių ir žomnių tinkamą socializaciją visuomenėje. Deja tai socializme neefektyvu, nes jis nieko nesako kas už tai sumokės. - Būtent todėl Kapitalizmo socializacija yra efektyvesnė. Ji skatina žmonių socializaciją juos įtraukiant į kapitalo kūrimą, deją vėlgi tas įsitraukimas nėra toks efektyvus kaip norėtųsi, todėl ilgainiui gaunasi kaip socializme - visi visko nori ir niekas nedirba. - Todėl svetys labai gerai sako jog socializmas ir kapitalizmas tik parodo kokia kryptimi ta socializacija vyksta, deja tik tiek.
svetys 2020-07-15 09:07
(pvz. 100 metrų jachta susiurbia daugiau socialinio produkto, nei 5 metrų jachtelė). .....
immortallt 2020-07-15 09:56
Vanduo4, kodėl kuri savo teorijas sąvokoms, kurios yra susitarimo reikalas? Aš tavęs dar kartą klausiu, per kurią vietą socializacija dėl skirtingo PSD mokesčio? Jei imti plačiąja prasme, kad kaupiamas kažkoks kapitalas, tai kapitalizmas yra ir pas pingvinus, kurie akmenis renka. Ar tikrai taip? Komunistams atėjus daugiau kapitalo buvo sugriauta, nei sukurta per pirmus 10 metų. Kaip tau čia kapitalizmas? Juokinga, kai man sakai, kad nesuprantu kapitalizmo ir socializmo sąsajų, kai rašiau gan didelį darbą apie tai univiere Kad susikūrei savo "sąvokas" ir jas interpretuoji kaip nori, tai nereiškia, kad kiti nesupranta, tai reiškia, kad pats nesupranti apie ką bandai prisijungti kalboje. Ir Marks'as grabe vartosi, kas kartą kai kas nors pasako, kad komunistai įgyvendino jo viziją.
Arunas1948 2020-07-15 10:35
vanduo4 man primena Lenina kuris apie socializma, komunizma, kapitalizma prirase tiek knygu kad netilptu i kambari, jeigu nenusimanai pradek skaityti.
HardAxe 2020-07-15 10:42
jeigu vienas turės visą turtą, o kiti nieko - tai į baudžiavos lygį grįžtam. Kai visi dirba ponui už maistą. Taip jie ir dirba... Kai esi labai turtingas (asmuo, šalis, bet kas) ir protingas tu padedi varganiem kaimynam atsistoti ant kojų, kad jie pradėtų iš tavęs pirkti ir keltų tavo ekonomiką. Kodėl EU atsirado ir padeda savo varganom draugėm? Iš geros širdies? O gal ieškodami naujų rinkų? Kur geriau gyvens multimilijonierius? Kai jo šalyje visi knaisiosis savartynuose, ar kai kiekvienas pilietis turės nemokamą mokslą? Jam visvien priklausys didelė dalis šalies, tik turtingesnės šalies gyventojai jam suneš daugiau turto. Tai laukinis kapitalizmas neveikia taip gerai, kaip atskiestas socializmu iki tam tikro lygio. O gerai užsukus varikliuką turtingieji lieka šone, vargšus išlaiko vidurinioji klasė. Tiesiog utopija.
cave_dweller 2020-07-15 11:09
Realiai tai pirmas ir paskutinis sakiniai, visa kita mano pamąstymai.