Muskas teksasietis - kodėl „Tesla“ vadovas nusprendė kraustytis į kitą valstiją?  (23)

Elonas Muskas nebegyvena Kalifornijoje - milijardierius verslininkas persikėlė į Teksasą. Tik kodėl?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Elonas Muskas jau kurį laiką gyveno Kalifornijoje, kur yra daugybė įvairių technologijų bendrovių. Tačiau naujame interviu „The Wall Street Journal“ vyras pripažino, kad persikėlė į Teksasą. Kodėl? Nes gyvenimas Kalifornijoje jau seniai jam nėra mielas.

„Tesla“, „SpaceX“ ir „The Boring Company“ vadovas jau kurį laiką kalbėjo apie perteklinį Kalifornijos valdžios taikomą reguliavimą. JAV didžiuojasi savo laisve, kuri skatina verslumą ir konkurenciją. Tačiau tuo pat metu Kalifornija, kurioje veikia daugybė didžiausių pasaulio technologijų kompanijų, taiko griežtesnius įstatymus. Ir, beje, griežtesnes COVID-19 pandemijos valdymo priemones nei daugelis kitų valstijų. Muskas teigia, kad Kalifornija yra pernelyg patenkinta savimi, nesirenka progreso ir jam ten tiesiog nebėra įdomu gyventi.

 

Taigi, Teksasas. Tai - natūrali gyvenimo vieta Muskui. Ostine „Tesla“ stato vadinamąją „teragamyklą“, kurioje bus surenkami „Semi“, „Model Y“ ir „Cybertruck“. Nemaža dalis „SpaceX“ darbų taip pat vyksta Teksase. Ir, galiausiai, šioje valstijoje nėra taikomi tokie stipriai ribojantys reikalavimai verslui ir žmonėms. Ir mokesčiai čia mažesni.

 

Joe Roganas, labai populiarios tinklalaidės autorius, irgi šiemet išsikėlė į Teksasą. Jo motyvai - didelis gyventojų tankis Kalifornijoje, prastėjantis klimatas ir, žinoma, suvaržymai (ypač susiję su COVID-19 valdymu). Ir tokių pavyzdžių yra ir daugiau - turtingi žmonės dažnai renkasi Teksasą dėl laisvesnių politinių gniaužtų ir mažesnių mokesčių.

Elonas Muskas dar gegužę skelbė, kad į Teksasą ir Nevadą išsikels ir „Tesla“ būstinė. Kol kas šie planai nebuvo įgyvendinti. Ir neaišku, ar bus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(21)
(3)
(18)

Komentarai (23)