Warrenas Buffettas: „aš sveikinu Kiniją su tuo, ką jie daro, bet nemanau, jog tai reikėtų daryti ir JAV. Elektromobiliai ir taip yra Amerikos ateitis“ (Video)  (3)

Nors didžiosios Amerikos automobilių kompanijos gana nenoriai juda link elektromobilių, tačiau žinomo investuotojo ir milijardieriaus Warren’o Buffett’o nuomone, ateitis priklauso būtent elektrinėms transporto priemonėms.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Manau, kad Jungtinėse Amerikos valstijose liks daugybė žmonių, kurie vis tiek stums elektrinius automobilius į priekį net tuo atveju, jei bus panaikintos subsidijos“, - sakė Buffett’as CNBC žurnalistui Joe Kernan’ui.

„Manau, kad elektra varomi automobiliai yra labai tikėtina Amerikos ateitis ir tai bus daug greičiau nei atsiras savavaldžiai (autonominiai) automobiliai.“

Kalbėdamas apie tai, kaip patekti į tą elektromobilių ateitį, Buffett’as mano, kad Amerikos automobilių gamintojai patys, savo jėgomis padarys visas reikalingas inovacijas.

Jis taip pat mano, kad leidimas automobilių rinkai vadovautis savais principais ir mažesnis JAV vyriausybės kišimasis, kaip tik leistų greičiau nukeliauti į tokią Ameriką, kurioje būtų pilna elektra varomų transporto priemonių.

„Manau, iš to ką girdžiu, kad [automobilių] pramonės pastangos yra gana gerai suderintos“, - sakė Buffett’as. „Manau, jog einame ta kryptimi (link elektromobili aut. past.) ir tikiu, jog šioje srityje pamatysite gana agresyviai besielgiančias Amerikos kompanijas.“

Pokalbio metu Buffett’as pripažino ir pasveikino Kinijos daromus milžiniškus žingsnius ekologiškų technologijų sektoriuose, tokiuose, kaip elektromobiliai, tačiau taip pat teigė, kad JAV vyriausybės subsidijos elektrinėms transporto priemonėms yra nereikalingos.

Netgi atvirkščiai, jis CNBC patvirtino, jog yra įsitikinęs, kad automobilių gamintojai patys pereis elektrinių transporto priemonių.

„Aš esu už tai, ką daro Kinija“, - sakė Buffett’as. „Tai yra geras dalykas, todėl aš sveikinu juos už tai, ką jie daro (skatina elektromobilių sektorių aut. past.). Nemanau, kad tai reikės padaryti Jungtinėse Valstijose.“

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
Autoriai: Darius Verbickas
(12)
(4)
(8)

Komentarai (3)