Turbūt tik Japonijoje taip būna: šildymas, muzika, džiovintuvas tualete vieni juokai – dabar japoniškas tualetas sugebės nepalyginamai daugiau (Video)  (3)

Japonijos greitkelyje esantis viešasis tualetas gamtinių reikalų atlikimą pakelia į kitą lygį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Japonijos tualetai yra žinomi kaip pažangūs – su šildymu, muzikos grojimu ir džiovintuvu. Bet dabar atrodo, kad išmanūs klozetai gali į sąrašą įtraukti dar vieną keistą vartotojo patirtį, t. y. nuovargio matavimą.

Japonų leidinys anglų kalba „Sora News 24“ aptiko šį tualeto perlą „Ebina Service Area“ greitkelio poilsio stotelėje Kanagavos prefektūroje, Japonijoje. Ji taip pat žinoma kaip viena geriausių greitkelių poilsio vietų visame pasaulyje.

Nedvejodama komanda išsiuntė vieną iš savo žurnalistų į vietą išbandyti šio naujo nuovargio matavimo klozeto ir jis nenuvylė.

Pirmiausia, kodėl jums reikia tualeto, kad pamatuotumėte savo nuovargio lygį?

Na, ilga kelionė tiesia magistrale gali būti nuovargį sukelianti patirtis, jau nekalbant apie tai, kad jums jau trūksta miego, esate pervargęs, įsitempęs ar emociškai varginamas, be kitų veiksnių.

 

Dėl šios priežasties greitkeliai yra išmarginti ženklais, nurodančiais daryti reguliarias poilsio pertraukas. Kaip teigia Nacionalinė greitkelių eismo saugumo administracija, maždaug 100 000 avarijų JAV kasmet sukeliamos dėl mieguistumo vairuojant.

Taigi, kodėl gi tualetai negalėtų perduoti šios svarbios žinios? Šios stebinančios matavimo sistemos pakanka pažadinti jus.

Kaip veikia „Nuovargio matavimo“ tualetas

„Nuovargio matavimo“ tualete, kaip jis vadinamas, dešiniajame šoniniame skydelyje yra įprasti japoniški tualeto reikmenys, pavyzdžiui, bidė, tekančio vandens garsas, kuris užmaskuoja visus nepageidaujamus garsus, šildomos sėdynės galimybė, plaukų džiovintuvas ir kt. Kairėje pusėje yra prietaisas, skirtas tik jūsų nuovargiui matuoti.

Pasak „Sora News 24“ žurnalisto, paspaudus mygtuką vibraciniai jutikliai, įrengti tualeto sėdynėje, išanalizuos „pulso svyravimus“, ir jais remiantis išmatuos jūsų nuovargio lygį. Skamba intriguojančiai.

 

Tada būsite paraginti pasirinkti savo amžių ir atsakyti, ar esate pavargęs, ar ne pavargęs, ar kiek pavargęs. Tada prasideda visas procesas ir viskas, ką jums reikia padaryti, tai atsipalaiduoti ir mėgautis vandens garsais, kuriuos skleidžia jūsų tualetas, kai jis analizuoja jūsų nuovargio lygį per jūsų užpakaliuką.

Atlikus 60 sekundžių analizę, tualetas savo skydelyje informuoja, kad „esant nuovargiui padidėja simpatinės nervų sistemos įtampa ir sumažėja parasimpatinės nervų sistemos aktyvumas, todėl šis tualetas matuoja širdies ritmo svyravimus ir analizuoja autonominę nervų sistemą.“

Tualetas informuoja, kad vairuotojai turėtų daryti 10–20 minučių pertrauką kas dvi valandas. Galiausiai tualetas praneša apie jūsų nuovargio lygį!

Apskritai, tikriausiai manote, kad žmogus pats supranta, kiek yra pavargęs ir neturėtų pasikliauti tualetu, matuojančiu užpakalio vibracijas. Tačiau, technologija atrodo gana šauni ir smagi. Galbūt greitkelio poilsio stotelėse įrengus daugiau tokių tualetų, būtų galima sumažinti nelaimingų atsitikimų kelyje, nes dėl noro išbandyti naujovę daugiau vairuotojų prisiverstų atsisėsti ir atsipalaiduoti šiek tiek ilgiau nei tai daro įprastai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(15)
(0)
(15)

Komentarai (3)