Putinas pasirašė įstatymo pataisas, kuriomis gali būti uždraustas prancūziškas šampanas  ()

Prancūziško šampano gamintojai nenori pervadinti RF skirtos savo produkcijos į „putojantį vyną“, kad atitiktų naująjį įstatymą, praneša Moet Hennessy.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Penktadienį, liepos 2 dieną, RF prezidentas Vladimiras Putinas pasirašė alkoholio produkcijos reguliavimo įstatymo pataisas, galinčias paveikti į RF eksportuojamą šampaną. Apie tai rašoma Moet Hennessy atstovų RF laiške, kuriuo partneriai informuojami, kad laikinai pristabdomas „šampanizuotų vynų asortimento tiekimas visiems pirkėjams“.

Kaip patikslinama dokumente, kuris publikuotas kompanijos Vinicom pardavimų direktorės Facebook puslapyje, atnaujintame įstatyme „išskiriama sąvoka „šampanas“, ir ją leidžiama naudoti tik kalbant apie „rusišką šampaną“, pagamintą Rusijos teritorijoje“.

Pagal naująjį įstatymą, mezonai – šampanų gamintojai iš Prancūzijos Šampanės regiono – privalo savo produkciją pervadinti į „putojantį vyną“, tačiau jie „nepatvirtino, kad yra pasirengę pervadinti Rusijos rinkai skirtą savo produkciją“, rašoma Moet Hennessy laiške.

Sąvokos „Rusijos konjakas“ apibrėžimas

 

Be to, V. Putino pasirašyta įstatymo pataisa keičiamos alkoholio produkcijos markiravimo taisyklės. Konkrečiai, pavadinimą „Rusijos konjakas“ etiketėje galima nurodyti, jei produkcija pagaminta vien iš rusiškų vynuogių.

Federalinio ir regioninių alkoholio rinkų tyrimo centro (CIFRRA) direktoriaus Vadimo Drobizo nuomone, kurią cituoja RBK, esama situacija – klaidingai perskaitytas dokumentas, o „mūsų įstatymas negali panaikinti tarptautinio produkto šampano pavadinimo – tai ne jo jurisdikcija“. Tačiau jeigu rinkos dalyviai įstatymą perskaitė teisingai, pataisos gali paveikti apie pusę į Rusiją importuojamo paprasto ir putojančio vyno kiekio, o tai apie 330 mln. litrų, pažymi Drobizas.


www.dw.com

(5)
(10)
(-5)

Komentarai ()