Išradėjas sukūrė automatinį šventinto vandens išdavimo įtaisą (Video)  (43)

Jei vanduo yra šventintas, tai dar visiškai nereiškia, jog jis yra sterilus. Vadovaudamasis šia mintimi išradėjas iš Italijos Luciano Marabrese sukūrė automatinį švęsto vandens išdavimo įrenginį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Išradėjas teigia, jog sukurdamas elektroninį dozatorių jis suderino tikėjimo tradicijas ir būdą išvengti kiaulių gripo. Iš terakotos pagamintas įtaisas šiuo metu naudojamas šalies šiaurinėje dalyje esančiame Fornaci di Briosco mieste. Jis veikia lygiai taip pat kaip dauguma automatinių muilo dozatorių - bažnyčios lankytojas mosteli ranka pro specialų judesio jutiklį, ir mašina išpurškia truputį šventinto vandens. "Tai yra naujovė. Žmonės pradžioje buvo šokiruoti šios technologinės inovacijos, tačiau vėliau ją priėmė su dideliu entuziazmu ir džiaugsmu. Šios parapijos nariai prie jos jau priprato", sako kunigas Pierangelo Motta.

Italijos katalikai kaip ir jų tikėjimo "kolegos" visame pasaulyje, įeidami į bažnyčią, įmerkia savo pirštus į specialų šventintu vandeniu užpildytą indą, kurį prieš tai pašventina kunigas, ir po to persižegnoja. Tačiau baimė užsikrėsti gripo viruso atmaina H1N1 privertė daugelį Italijos gyventojų vengti šios ceremonijos. Motyvas tam yra gan realus, nes šioje valstybėje nuo kiaulių gripo praėjusiais metais mirė 15 žmonių. "Išradimas yra puikus", sako parapijietė Marta Caimm. "Jo dėka mums nebereikia baimintis, jog per viešai naudojamą vandenį mes užsikrėsime kiaulių gripu. Šiais laikais tai yra tinkamas daiktas", sako moteris.

Dozatorių sukūręs Luciano Marabese teigia, jog tokio darbo ėmėsi, nes kiaulių gripo baimė jau buvo pradėjusi griauti tradicijas. "Pasirodžius naujienoms, jog kai kurios bažnyčios, tame tarpe ir Milano katedra, pradėjo atsisakinėti prie bažnyčios įėjimo statomų indų su švęstu vandeniu taip siekdami stabdyti kiaulių gripo protrūkį, poreikis mano išradimui tapo didžiulis. Dabar užsakymus gaunu iš viso pasaulio", teigia vyriškis.




 
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (43)