Vokietijos policija 2 metus vaikėsi neegzistuojantį serijinį žudiką  (16)

Šimtai Vokietijos detektyvų praleido du metus bandydami susekti paslaptingą serijinę žudikę moterį, kurios DNR buvo rasta 39 nusikaltimų vietose. Tyrimui nepasistūmėjus, už papildomą informaciją buvo pasiūlytas 300000 eurų atlyginimas. Tačiau tikrasis "paslapties" įminimas nustebino visus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nenuostabu, kad šis prizas taip ir nebuvo išmokėtas - paaiškėjo, kad vadinamasis "fantominis žudikas" buvo visiškas mitas. Visą tą laiką policijos atstovai bandė susekti medvilninių ausų krapštukų gamyklos darbuotoją, kuri buvo atsakinga už produkcijos pakavimą. Tuos pačius krapštukus nusikaltimų tyrėjai vėliau naudojo surenkant nusikaltimų įkalčius.

Istorija plačiai nuskambėjo 2007 metų balandžio mėnesį, kai Heilbronn'e (Vokietija) buvo nužudyta 22 metų policininkė ir sunkiai sužeista jos 25 metų kolegė. Ant policijos automobilio galinės sėdynės detektyvai atrado tai, ką jie manė esant paslaptingo žudiko DNR pavyzdžiu. Tyrimo metu buvo apklausta 800 anksčiau teistų moterų, tačiau DNR analogo nebuvo rasta.

Vėliau tie patys įkalčiai buvo rasti įvairiausiose vietose - ant butelių, cisternų dangčių, kulkų, o kartą - netgi ant sausainio. "Įkalčiai" buvo rasti Pietų Vokietijoje, Austrijoje ir Prancūzijoje. Buvo paimti tūkstančiai seilių mėginių, tačiau atsakymo vis nebuvo. Galiausiai 2008 metų balandį detektyvams pritrūko idėjų ir jie paskelbė vidinę apklausą.

Kovo 5 dieną teisėsaugos atstovas Bernd'as Meiners'as oficialiai patvirtino, kad "Egzistuoja pagrįstų abejonių dėl 'fantominio žudiko' egzistavimo". Pasirodo, ausų krapštukus pakavusi darbuotoja savo darbą darė pakankamai nerūpestingai, ir savo genetine medžiaga užteršdavo nusikaltimų tyrėjų darbo priemones. Tokia netinkamos kokybės produkcija policijai buvo tiekiama nuo 2001 metų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (16)

Susijusios žymos: