Australijos miestelyje uždraustas vanduo buteliuose  (34)

Aplinkosauga susirūpinusi mažo Australijos miestelio bendruomenė nusprendė uždrausti prekybą vandeniu buteliuose. Teigiama, kad Bundanoono miestelio Naujajame Pietų Velse gyventojai gali būti pirmieji pasaulyje, priėmę tokį draudimą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Anot jų, vandens išpilstymui į butelius, pakavimui ir transportavimui sunaudojama labai daug išteklių. Nebereikalingi plastikiniai buteliai išmetami kaip šiukšlės arba keliauja į sąvartynus.

Viešame bendruomenės susirinkime miesto rotušėje savo nuomonę šiuo klausumo pareiškė daugiau kaip 350 gyventojų. Prieš tokį draudimą balsavo tik vienas gyventojas, tokios iniciatyvos nepalaikė ir vandenio buteliuose gamintojų atstovas, remdamasis „ABC news“ praneša BBC.

Anot BBC korespondento Nicko Bryanto, vietiniai gyventojai teigia labai neprieštarausiantys, jei atvykėliai šio draudimo nesilaikys, tačiau ir jie bus skatinami vandens į daugkartinio naudojimo talpas prisipilti iš pagrindinėje gatvėje esančių vandens šaltinių.

Miestelio gyventojai įniršo sužinoję apie gėrimus gaminančios kompanijos planus miestelyje įrengti požeminį vandens rezervuarą. „Kompanija norėjo vietoje pumpuoti vandenį, Sidnėjuje supilstyti į butelius ir vėl parvežti čia parduoti. Tai privertė žmones pagalvoti apie aplinkosauginius dalykus ir bendruomenė buvo gama iškalbinga“, - teigė kampanijos dalyvis Johnas Dee.

Draudimui pritaria ir miestelio, turinčio maždaug 2,5 tūkst. gyventojų, parduotuvių savininkai. „Manome, jog Bundanoonas yra pirmasis pasaulyje miestelis, kuris privertė savo smulkiuosius prekeivius nepardavinėti vandens buteliuose. Niekur kitur to nerastum“, - teigė J. Dee.

Naujojo Pietų Velso premjeras Nathanas Reesas parėmė tokią iniciatyvą ir įsakė valdžios institucijoms nebepirkti vandens buteliuose, o naudoti vandentiekio vandenį. N. Reeso teigimu, tai padės sutaupyti mokesčių mokėtojų pinigus ir tausos aplinką.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: lrt.lt
lrt.lt
(1)
(0)
(0)

Komentarai (34)