Vatikanas: ateiviai gali būti laisvi nuo pirmapradės nuodėmės

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

zi 2009-11-12 20:08
Šiandien girdejau kelis įdomius faktus apie religija ir moksla: 30% mokslinikų tiki į dievą. ir fraze, kurią pasakė Einšteinas "Mokslas be religijos – nevaisingas. Religija be mokslo – akla." Čia tik šeip pamastymui, nieko daugiau.
Manvydas 2009-11-12 20:47
Atleisk, bet kiekvienas turi savo požiūri ir valią tikėti Dievu ar ne.Tad tau negerai, kažkam gerai.Neprimesk savo nuomonės kitiems, ir nesmerk kito nuomonės, jei ji priešinga tavajai. Labiausiai erzina tokio tipo žmonės kaip tu.Netiki netikėk, bet sakyti, kad žmogus durnesnis, vien dėl to, kad jis tiki Dievu, yra debiliška.
Edgaras 2009-11-12 21:02
Nenustebciau, kad dabar kasnors paskelbtu kad ateivius atrado, arba jei ateviai atvyktu. Tam jau Vatikanas butu pasiruoses hehehe.
špokas 2009-11-12 21:07
Bet neturėti argumentų, kad jis egzsistuoja, ir kišti tą nuomonę visuotinai yra dar debiliškiau .Pamėgink su tikinčių padiskutuoti apie tai, išvadins tave bedievu , šventvagiu ir kitais maloniais vardais
Pumper 2009-11-12 21:07
Nieko, Vatikanas sugalvos pripažinti, kad dievo nėra, todėl paskelbs, kad visi netikintys yra krikščionys ir kaip mat gaus kelis milijardus pasiekėjų.
Jusc 2009-11-12 21:21
O tu bent zinai kodel pasakyta ta fraze, kodel mokslas be religijos nevaisingas? Ar tau svarbiausia, kad tai pasake labai protingas zmogus? As pavyzdziui tikrai nesuprantu, kodel mokslas be religijos yra nevaisingas, prasau paaiskink. Bet siaip cia yra apeliacija i autoriteta, kas yra blogas argumentas.
Anzuolas 2009-11-12 21:29
Net jei ir ateiviai pasirodys, dar nereiškia, kad Dievo nėra.
Mikis 2009-11-12 21:34
"Bet neturėti argumentų, kad jis egzsistuoja, ir kišti tą nuomonę visuotinai yra dar debiliškiau .Pamėgink su tikinčių padiskutuoti apie tai, išvadins tave bedievu , šventvagiu ir kitais maloniais vardais Smile špokas" Tikrai nesutikčiau. Galima ir su jais padiskutuoti! Yra teke vienam vakarėli pabuvot su baigusiu kunigų mokslus ar kaip jie ten vadinasi As pats esu irgi krikščionis ir tikrai negaliu žiūrėt filmu kai buvo deginamos tipo raganos ir .t.t nes bažnyčia sustabdė 200m mokslo raida ir tai yra irodyta. bet jie pripažysta klyde o jo snauda gal ier nebuvo to kristaus bet vistiek mus mokina neiti zudyti vokti gerbti vienas kita ir tai manau yra tikrai daugiau naudos nei ji padare zalos.
Manvydas 2009-11-12 22:34
O ar gali teigt, kad visi 100proc. tikintieji taip pasakys? Nebūtina turėt argumentų, kad tikėtum.Supranti?Turbūt nelabai. Gali tikėti Dievu, bet domėtis mokslu, gali tikėt Dievu, bet būt gėjum ir tau niekas neuždraus juo tikėti, ir nepasakys, kaip tikėti, tik tu pats žinai, ar tu juo tiki ar ne. Ne aš esu netikintis, jeigu ką.Bet nepuolu ir tikinčiųjų, man jie netrukdo, tegu tiki į valias, jei tik jiems geriau.Patikėk, aš tokį kunigėlį žinau, kad oj oj.Šnekėtum su juo ir šnekėtum.
bambukas 2009-11-12 22:37
Mitas 2009-11-12 22:53
Dabar atsiras daugiau tikinčių nežemiška gyvybe, nes pasaulyje nemažai krikščionių. Iš Vatikano pusės tai tikrai geras žingsnis, bent vienoje vietoje. Kuo daugiau apie tai visi kalbės, tuo bus geriau, nes nežemiškos gyvybės egzistavimas bus toks pat įprastas kaip žemiškos gyvybės egzistavimas. Juk ateivis irgi žmogus.
reality 2009-11-12 23:33
Tuo klausimu del zalos ir naudos galima butu padiskutuoti. O jeigu pavyzdziui krikscionybe nebutu atsiradusi? Ir kokia butu musu siandiena be jos kisimosi i visa istorija? Kuo nusikalto musu proteviai kryziuociams? Iki ju atvykimo visi draugiskai gyveno ir niekam zalos nedare.. Tuomet baznycia leido pamirsti pati svarbiausia isakyma ir kapoti lietuviams galvas. Atseit nukirsdamas kitatikiui galva atvedi jo dusia i krikscionybes tikejima. Neabsurdiskai skamba? Ar jis nebuvo zmogus? Po to labai navatna kad dvarininkai ir siaip turtingi ponai galedavo issipirkti savo nuodemes tiesiogine to zodzio prasme. Tipo jei gimei vargsu tai savo nuodemiu neissipirksi, nebent tik per kancias... kiek galima plauti smegenis? supraskit kad dauguma dabartiniu krikscioniu save krikscioniais laiko vien tik del to kad neissiskirtu is kitu, artimu, giminiu ir pan. Tuokiasi baznycioje tik del to kad zymiai fainiau atsiminti grazu pastata nei tik santuoku rumus ir dar del to kad "na ka tevai pasakys ir tt.". laikas keisti dievo ir realybes suvokima.
Razer guy 2009-11-12 23:39
duxai jus esat kad netikit...
karolis13 2009-11-13 00:23
esi fizikas, o mastai taip vaikiskai. 2000 metu neisnyko, tai db per 140 isnyks. Geda kaip fizikui su tokiais nelogiskais pamastymais. Daug kas priekaistauja, kad baznyciai reikia itakos, kad tik daugiai pinigu galetu prisikrauti. Nemastykit apie kitus, kaip kad patys noretumet daryti budami ju vietoje. Visas kitas institucijas svietimas, sveikatos apsauga, krasto apsauga ir kitas remia valstybe, tuo tarbu baznyciai nieko valstybe neduoda, tai is kazko gyvent reikia, kad galetu gerus darbus daryt (ateistai jau galit liet nepasitenkinima ) Beto tikinciam zmogui nereikia irodyti, kad Dievas egzistuoja, jis tiesiog tuo tiki. Tik ateistas bando irodyti, kad Dievo nera.
Strong_Bad 2009-11-13 00:45
Krikscionybe yra parazituojanti religija. Visokiais budai stengesi perverst kitu zmoniu tikejima i savaji. Fanatikai, kiek isskerde zmoniu pakolei ivare pakankamai baimes , kad pripazintu krikscionybe. Lietuviai irgi parsidave, pabudo ryte valstietis ir net nepastebejo, kaip krikscioniu patapes. Taip issikerojo, kad net zmogaus be baznycios nebepalaidosi. Sakysit siais laikais jau protingesni? Ne velnio. Kadangi jega siais laikais kaipo ir nepateisinama priemone, tai dabar krikscionybe tapo labai atvira, absorbuoja kitas religijas, ka reikia is ju pasiima, stengiasi tapt patrauklesne tam netikinciajam, kad jis isduotu savaja religija ir pataptu krikscioniu. Patys krikscionys isdave savo religija, savo nuostatas - tapo bestuburiai ir prisitaikeliai. Cia tik mano asmenine nuomone. As tikiu, tikiu i kazka, ko galbut niekad nebuvo ir nebus, bet man ramiau isivaizduojant, kad yra kazkas daugiau. Bet tikrai ne i ta dieva, kuri vaizduoja krikscionybe. Uz mane nieks nespres, koks manojo dievo vardas ar kaip jis turetu atrodyt ar daryt. As pats susikuriu ji toki koki noriu, kokiu man lengviau tiket. Galiausiai imant paprasciausia pavyzdi: Dievas yra gailestingas, bet jeigu as ka bloga padarau tai butinai uzsitrauksiu jo rustybe. vienas kitam priestaraujantys teiginiai. Nulis logikos. Nuogybe = nuodeme, tai gime kudikis ir jis jau nuodemingas. Seksas = nuodeme, bet juk tai priestarauja gamtai. Sugalvotas toks... toks sh***, kad iskart gimsti su kruva nuodemiu, istatomas i tokius remus, kad turi paskui visa gyvenima vaiksciot i baznycia savo nuodemiu issipazint,nors dievo zinioj viskas yra, bet tu vistiek turi eit kunigeliui pasakotis. Tai kai pagalvoji praktiskai turi tarnaut baznyciai. O kur dar kunigeliai, sugalvojo, kad negalima zenytis kad nebutu pagundu nuodemei DD O viskas daug paprasciau - kad baznycios turtas liktu baznycios rankose. Kaip juodoji skyle, kas patenka i jos rankas, tas niekad nebebus jau niekieno kito. Gerai gyvena zmogeliai prisikure savu istatymu apsisaugot sau ir savo turtui, taisykliu taikomu visiem zmoniem, tik ne patiems sau Ziauru, bet realybe tokia jau ta realybe.
Marius.brn 2009-11-13 01:05
Kol zmones netures savo nuomones, tol ir tikes dievais, perkunais ir kitais brudais. Kai zmogus suvoks kad nuo jo priklauso viskas, tada jam nereikes ieskoti atsakymu biblijoje Taigi kaip faktas cia tas musu vatikanas dar syki pareklamavo, dar syki prisitaike ir dar syki bandys gyventi toliau.
xenixas 2009-11-13 01:55
DAUGUMA - ne visi, net ne 5%, o tie 5% tiki, nes bijo jog ir juos pasmerks kaip galileju. ATEITI - jau ir ten taikosi kazkam kaklus nuskust. KRIZE - pinigu reikia, tai baznycios marketingo skyrius liepe pakeist baznycios poziuri. REZIUME: jei nueiciau pas koki kunigeli kaime, jis pritartu JAU ar dar aiskintu kad mes vieninteliai ir porintu apie saule...atsiprashau kirstuka tas nesamones nebutas?
techvyt 2009-11-13 05:44
kas jum nesuprantu? nepykit bet dauguma komentaru man siauba ivare, kodel jus taip aklai tikit? religija neisnyks, nei po 140 metu nei kadanors, galbut tik modifikuos. Be gyvenimo tikslo zmogus gyvenime yra bevertis. jeigu bent 1 is 10 kunigu nuosirdziai dirbtu savo darba, tai taip zmones isprustu.. bet bijo ir kunigai! turiu omeny kad ir pati paprasciausia ir juokingiausia pavyzdi, gatveje pamokyti vagi... kodel jus norit tiketi visiskai i tai? ESME KRIKSCIONYBES yra begalo gera, ugdyti gera zmogu. TOLIAU PAMIRSKIT. jeigu proto neturi, teisingai ir negalvok apie tai, nes jei ilysi i sia religija, kaip sake kazkas praplaus jum smegenis.. tai butent tokie kaip kai kurie komentatoriai kurie rase ir daro visas klaidas aklai patikeje dievu, uzmirse esme.... kodel visi komentatoriai dazniausiai prideda as nesu tikintis ar panasiai noredami tai pabrezti kai gina religijos autoriteta? ko taip bijot buti apsaukti fanatikais ar panasiai? nesamone gi tai kad ir paimtume mane, as labai noreciau buti religingu, bet man tam valios,laiko neuztenka. ir geda man, kaip ir tiem kurie neskyre savo gyvenimo kazko nuveikti prasmingo
Jusc 2009-11-13 07:05
Dekui uz atsakyma. http://video.google.com/videoplay?docid ... 0684&hl=en Geras video kaip ir paoponuojantis siai Einsteino nuomonei. Dalis filmuko yra apie vienus didziausiu visu laiku mokslininkus ir geras tenai pastebejimas yra, kad pavyzdziui I. Newtono darbai ir didieji atradimai tesesi, tol kol jis pajege suprasti, o tada, ka nepavyko perprasti, pavadino tai dievo darbu. Taciau kitas zmogus sugebejo nueiti dar toliau ir pasirodo visi skaiciavimai buvo ne tokie sudetingi ir tokia isvada padaryta, kad jeigu nebutu Newtonas nuopelnus suteikes "Kurejui" jis tikrai butu sugebejo apskaiciuoti ir tai.
Skeptikas 2009-11-13 08:22
Deja tu klysti. Tarp mokslininkų tikinčių yra apie 40%. Dauguma tikinčių mokslininkų kremta tiksliuosius mokslus. Tai tavo įvardyti biologai, fizikai astronomai ir kt.