Vatikanas: ateiviai gali būti laisvi nuo pirmapradės nuodėmės

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

kionig 2009-11-13 21:21
Kur moderai ziuri ? va taip religija ir plauna smegeneles tokiems vaikams kaip "razer guy"..
blizzard 2009-11-13 21:44
tikėti ar netikėti čia jūsų pasirinkimas ameninis.. Aš krikščionis, tačiau nesu religingas, neinu dažnai į bažnyčią ir t.t neinu, nes nematau tame jokio tobulėjimo, ar prasmingumo, manau kad būnant su savimi tyloje ir viską apgalvojant galima žymiai daugiau tobulėti, negu klausantis ką kalba kunigas, kadangi tai ką jis pasako sukelia daug asocijacijų ir nežinai kaip iš tikrųjų turi būti.. arba yra parašyta taip kad kuo daugiau žmonių tas raštas paveiktų, dėl to religija ir klesti.. bet amžinai taip nebus, nebent sugalvos šventą raštą perrašyti.. nežinau dievas yra ar jo nėra, nesistengiu vienaprasmiškai teigti kad jo nėra, nežinau ar dievai yra ateiviai, tiesa sakant daugiau galimybių išlieka kad egzistuoja ateivei, o ne dievas.. bet manau čia laikas parodys..
Strong_Bad 2009-11-14 19:58
Nesuprantu tokio poziurio - noras, kad isnyktu religija. Ka tuom laimesi? Kokia tau is to nauda? Jei kas nepatinka, tai arba ignoruok arba toleruok, o gal ir pasakyk, pataisyk, paaiskink. Bet niekad nenorek, kas tai liautusi egzistave vien del taves. Juk nepulsi dauzyt ar zudyt kiekvieno i tave paziurejusio, kai tau tai nepatinka. Kai vaikas netinkamai elgiasi, ka darai? sausi zemen? As galvojau, kad paaiskinsi, sudrausminsi, parodysi krypti. Bet ka as zinau, as tik zmogus.
Jusc 2009-11-14 20:38
Del ko kai kurie nori, kad isnyktu religijos? Cia galima prigalvoti daug priezasciu, vienos is populiaresniu yra: Skatina netolerancija Stabdo mokslo vystymasi Savinasi nuopelnus(be religijos nebutu tvarkos, zmones neturetu morales) As pats nesu tvirtai uz religiju isnykima, tai negaliu cia staigiai daug prigalvot.
blizzard 2009-11-14 21:18
nepamirštam ir laisvės, galbūt dabar religija yra ignoruojama paauglių nes jie trokšta laisvės. Žinoma tai nėra gerai, norint būti laisvam reikia žinoti ką su ta laisve daryti, tačiau religija apie tai neužsimena, tiesiog tave veda vienu keliu, o kaip tu randi kad jų yra žymiai daugiau, pasijunti apgautas.. man keistas pasakymas, "ką tu pasieksi jei religija išnyks?" kodėl aš turiu iš to gauti naudos? man nereikia naudos aš ne verslininkas, aš n kokia pelno siekianti organizacija ar panašiai.. man tik nepatinka, kad yra tiek nežinomų dalykų, o religija teigia kad tai žino, nors tiksliai nieko neįvardija, manau tai yra viešas melavimas žmonėms.. Pagaliau kiek savižudžių nerandančių prasmės gyvenime, kodėl bažnyčia neužsimena apie juos? kodėl nebando jiems padėti, kam tada tie psichologai jeigu religija visažinė? kam tada beprotnamiai, juk paimi nuvedi prie altoriaus velnius išvarai ir šaunu.. kodėl jaučiamas toks didelis atotrūkis tarp religijos ir mokslo? tik nereikia sakyti jau dabar mokslininkai prieina prie dievo, jie visada buvo prie dievo, kadangi visada buvo dalykų kurių tuo laiku negalėjo paaiškinti, bus tokių dalykų ir toliau ir nereikia melstis kiekvienam neišaiškintam reiškiniui, tai tik įrodo, kokie mes esame bailiai, ar pažeidžiami, kuo mes pasikeitėme nuo akmens amžiaus žmonių? jie bijojo žaibo, mes dabar dievo, yra žmonių kurie LHC bijo, ar tiki kad nibiru 2012m pasirodys, kuo jie skiresi nuo jūsų? Kiek neatitikimų šventame rašte yra, mes jį dievo žodžiu laikome, bet man panašu kad ten nuogirdos užrašytos, tiek metų jau praėjo biblija buvo perrašoma iš daug kalbų, ir tas pats originalas perrašomas, jau dabar kai kurių angliškų frazių negali į lietuvių kalbą išverst, o tada?.. kodėl tuomet yra daug religijų jeigu dievas vienas? juk pasakytų vatikanas, broliai susivienykime ar dar ką nors, juk mūsų dievas vienas ir tas pats. Bet ne bijo kažko, politika gal, žmonių rekcijos bijo, taip išeina kad vatikano pusėje dievas, bet jie bijo žmonių?
Strong_Bad 2009-11-15 01:18
Vatikanas nenori vienytis. Galbut bendradarbiauja kakuriais klausimais, bet tikrai nelaiko kitu religiju lygiavertemis. Jei dievas yra vienas, ir tam pritariu, tai kodel krikscionys taip nori atversti kitatikius i krikscionybe? kuo ju tikejimas geresnis? visose religijose stengiamasi zmogu vesti doros keliu, isugdyti gera protinga, nesavanaudi zmogu, tai kodel krikscionybe taip sureiksminama? Kodel jie siekia vadovaut ir kitom religijom? Kazkada rusijoj buvo noras statyt paminkla vergei Izaurai, o dabar vatikanas bando prisipaisyt, kad ateiviai krikscionys, nes jie atitinka kazkokius krikscionybes bruozus kaip nuodeme ar dar kas. Maciau kino teatre 2012 ir sejau labai nusivyles ir piktas. Piktad del to, kad krikscionybe pavaizdavo maju civilizacijoj. Taip parode, lygtai majai buvo krikscionys, ir patys majai nelaba svarbus, nes apie juos tik ta piramide parode, o visa kita, tai "stebuklingoji krikscionybe". Religijos reikia, tik nuo religijos nepkancios kitai religijai as pasilaikyciau atokiau. Patinka man nueit i baznycia kartais pasedet, vargonu pasiklausyt, bet mano akyse krikscionybes smarkiai krites autoritetas.
nesantaika 2009-11-15 22:56
vaje, vaje... "niekas nenukentėjo nuo tikėjimo" .... pezalai. va, ten Jusc nuoroda - jau vienas faktas o kur dar tūkstančiai mokslininkų, bei "raganų"? a? joks senaties terminas negelbės. tikėjimas dievu buvo nuo pat pradžių ir liks amžiams susitepęs krauju. ir jokie visokių naujojo amžiaus tikėtųjų marazmai kaipo "religija ir dievas - skirtingi dalykai" yra bullshit. atsiprašau už grubumą, bet niekada neina man gražiai kalbėti, kas liečia visokius dievus, popiežius, tikėjimus, tą pyderų irštvą Vatikaną ir pan. geriau tuom ir baigsiu komentavimą šia tema
kionig 2009-11-16 00:31
+1
Nightbringer 2009-11-17 20:12
Žmonėms reikalinga religija, nes be jos visai sulaukėja. Paradoksas, bet kuo sužinau apie tai daugiau, tuo labiau tai pasitvirtina (kalbu apie mases). Nelabai tikėtina, kad tai įvyko ištikrųjų. Manai, kad kita civilizasija (manykime, kad ji turi rimtesnius ir protingesnius individius) šiaip nepasinaudodama savo super-druper technologijomis, ir išsiduos. Beje, dar užsimanys pažaisti su vietos gyventojais? Man gaila tų ateiviu, oi klius jiems nuo jų vadovybes. Beje, ar nepastebėjote, kad tikėjimas visiokiais 2012m. iš esmės yra taspats, kaip tikėjimas dievu? P.S: Kam leisti užaugti monstrui? Žudyk, kol gali, nes paskui teks skaitytis su juo...
werafonas 2009-11-28 15:11
Laisvė žmogui!!!