Vatikanas: ateiviai gali būti laisvi nuo pirmapradės nuodėmės  (70)

Jau daugiau nei prieš metus Vatikanas oficialiai sutiko, jog Darvino teorija yra suderinama su krikščioniškąja teologija. Netrukus po to bažnyčios atstovai žengė dar vieną žingsnį - vyriausiasis Vatikano astronomas pareiškė, jog nežemiška gyvybė yra įmanoma.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Savo straipsnyje Vatikano laikraščiui "Aliens Are My Brother" astronomas tėvas Gabriel'is Funes'as rašė, jog Dievo sukurti protingi sutvėrimai gali egzistuoti ir kitose kosmoso vietose. Netoli Romos įsikūrusios Vatikano observatorijos direktorius Funes'as yra gerbiamas mokslininkas ir bendradarbiauja su daugeliu pasaulio universitetų. Jo teigimu, nežemiškos gyvybės paieškos neprieštarauja tikėjimui į Dievą.

Kiti protingi sutvėrimai (neskaitant mūsų pačių) visatoje gali egzistuoti lygiai dėl tos pačios priežasties, dėl ko Žemėje egzistuoja tiek daug skirtingų gyvybės formų. Be to, Funes'as spekuliuoja, jog "kai kurie ateiviai netgi gali neturėti pirmapradės nuodėmės". Reikia pridurti, jog tokia nuomonė nelabai išsiskiria iš šiuolaikinės oficialios Vatikano pozicijos - šių metų lapkričio 6 – 11 dienomis Vatikane vykusioje konferencijoje, kurią surengė Popiežiškoji mokslų akademija, nusprendusi taip pažymėti Tarptautinius astronomijos metus, buvo diskutuota apie nežemiškos gyvybės egzistavimo galimybes.

Kai žurnalistai kunigo  paklausė pakomentuoti, kodėl prieš maždaug keturis šimtmečius Katalikų bažnyčia pasmerkė italų astronomą ir fizika Galilėjų, tėvas Funes'as diplomatiškai atsakė: "Klaidų buvo padaryta, tačiau dabar atėjo laikas atversti naują puslapį ir pažvelgti į ateitį". Jis užtikrina, jog mokslui ir religijai reikia vienas kito, ir kad daugelis astronomų taip pat tiki į Dievą. Anksčiau publikuotą straipsnį apie tai, jog Vatikanas sutinka su Darvino evoliucijos teorija, galite rasti čia.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(1)
(0)
(1)

Komentarai (70)