„Situacija baisi. Tai patiria 85 proc. Rusijos gyventojų.“ Skelbiama, kas nutiko rusams  (3)

Rusijoje 85 proc. šalies gyventojų vos išgyvena.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijoje beveik neliko piliečių, galinčių įsigyti būstą. Visoje šalyje tik 5 proc. žmonių turi galimybę nusipirkti butą iš karto, o 10 proc. su būsto paskola. Tai praneša Rusijos naujienų agentūros, remdamosi Socialinių ir ekonominių tyrimų instituto medžiaga.

Taigi iš tiesų Rusijoje nusistovėjo proporcija, pagal kurią 85 proc. šalies gyventojų yra arba skurdžiai, arba žemiau skurdo ribos. Turtingų žmonių dalis iš viduriniosios klasės sudaro tik apie 15 proc. Apie tai savo „Telegram“ kanale rašo rusų ekonomikos analitikas Anatolijus Nesmijanas.

„85 proc. šalies gyventojų yra arba vargšai, arba žemiau skurdo ribos. Ir kad ir ką Putinas meluotų, valdant jam padėtis gali tik pablogėti, bet ne atvirkščiai“, - rašo jis.

Be to, esant tokiam giliam skurdui ir nepritekliui, Rusija negali būti laikoma tvarią visuomenę turinčia šalimi, nes didžioji dauguma šalies gyventojų orientuojasi į banalų išgyvenimą. Taigi padėtis Rusijos Federacijos viduje karo su Ukraina ir ekonominių sankcijų kontekste gali greitai peraugti į pilietinę konfrontaciją, kurios pasekmės Rusijos Federacijai bus skaudžios.

 

„Visuomenė, orientuota į išgyvenimo strategiją, negali būti tvari, o vargšai ir skurstantys žmonės gali gyventi tik pagal tokią elgesio strategiją. Vystymasis skirtas ne jiems“, - pažymi ekspertas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(163)
(4)
(159)

Komentarai (3)