„Nereikia gyventi iliuzijomis.“ Pentagonas skelbia, kas laukia Ukrainos (Video)  (1)

Pentagono pirmininkas Patrickas Ryderis išreiškė įsitikinimą, kad ukrainiečiai turi didelį kovinį potencialą, kurį gali panaudoti bet kada ir bet kurioje vietoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pentagono atstovas Patrickas Ryderis ragino neturėti iliuzijų dėl Ukrainos gynybos pajėgų kontrpuolimo ir pažymėjo, kad ukrainiečių kova nėra lengva. Tai jis pasakė spaudos konferencijos metu rugpjūčio 3 d.

Žurnalistai gynybos departamento atstovo teiravosi, ar teisingos pastabos, kad JAV per lėtai tiekia Ukrainai tam tikrų rūšių ginklus, o tai gali apsunkinti ukrainiečių situaciją.

„Visiškai ne. Manau, kad mes buvome labai energingi suteikdami Ukrainai įvairių galimybių – ir kai sakau „mes“, tai yra Jungtinės Valstijos ir tarptautinė bendruomenė“, - sakė Patrickas Ryderis.

Pentagono atstovas pažymėjo, kad JAV ukrainiečių mokymuose dalyvauja nuo 2014 m. Anot jo, nuo didelio masto karo pradžios Amerikos diplomatai tiesiogine prasme kiekvieną mėnesį susitikdavo su daugiau nei 50 sąjungininkų ir partnerių, kad išsiaiškintų Ukrainos poreikius ir suteiktų jai pagalbą.

Patrickas Ryderis pabrėžė, kad Rusijos Federacija be provokacijų įsiveržė į kaimyninės šalies teritoriją, Rusijos kariuomenė nužudė tūkstančius nekaltų žmonių.

 

„Ir todėl nereikėtų turėti iliuzijų, kad ši kova, kurioje atsidūrė Ukraina, yra lengva kova. Rusija turėjo laiko sukurti gynybai savo okupuotose teritorijose, Ukraina stoja su ja į mūšį ir bus sunku“, – sakė Pentagono pranešėjas.

Tuo pat metu Patrickas Ryderis išreiškė įsitikinimą, kad Ukraina turi didelį kovinį potencialą ir kad Ukrainos kariuomenė ketina jį panaudoti bet kuriuo metu ir bet kurioje savo pasirinktoje vietoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(100)
(6)
(94)

Komentarai (1)