Beprotiški įvykiai. Užgrobtas kalėjimas. Valstybė siunčia 11 000 karių armiją  ()

Pareigūnai sakė, kad 6000 kalinių bus perkelti į kitus kalėjimus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Venesuela išsiuntė 11 000 karių, kad atgautų kontrolę viename didžiausių savo kalėjimų, kurį užvaldė galinga nusikaltėlių gauja, rašo BBC.

Tokorono kalėjimas, esantis šalies šiaurėje, daugelį metų buvo kontroliuojamas „Tren de Aragua“ mega gaujos.

Nariai galėjo laisvai klajoti po kalėjimą, kuriame buvo į viešbutį panašios patalpos, įskaitant baseiną, naktinį klubą ir mini zoologijos sodą, pranešė vietos žiniasklaida.

Pareigūnai sakė, kad 6000 kalinių bus perkelti į kitus kalėjimus.

Daugelis laisvų gyventojų gyveno kalėjime kartu su nuteistais kaliniais. Po to, kai valdžia paskelbė, kad kaliniai bus perkelti, kai kurie giminaičiai lauke verkė, nežinodami, kur eis toliau.

„Laukiu, kol išgirsiu, kur jie išveža mano vyrą... Aš ten gyvenau, bet jie mus išvarė,“ – naujienų agentūrai AFP sakė Gladys Hernández.

Buvo pranešta, kad žurnalistai matė apsaugos darbuotojus, nešančius iš kalėjimo motociklus, televizorius ir mikrobangų krosneles.

 

Pareiškime, paskelbtame X, Venesuelos vidaus reikalų ministerija pasveikino pareigūnus atgavus kalėjimą ir išardžius „sąmokslo ir nusikaltimų centrą“.

„Tren de Aragua“ gaujos lyderis Héctoras Guerrero Floresas kalėjime atliko 17 metų bausmę už žmogžudystes ir prekybą narkotikais.

Tačiau, pasak Carloso Nieto, kalėjimo teisių grupės „Langas į laisvę“ koordinatoriaus, jis buvo toks galingas, kad, kaip pranešama, laisvai ateidavo ir išeidavo iš kalėjimo, kol tapo laisvu kaliniu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(9)
(2)
(7)

Komentarai ()