„Duodame laiko pagalvoti...“ Pašinianas viešai pažemino Lukašenką  ()

Anot N. Pašiniano, armėnų bendruomenė nebesitaiksto su situacija, kai šalies vadovybė dalyvauja suvažiavimuose ir susitikimuose, kelia saugumo problemas, o paskui grįžta be nieko.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-11-17 „Duodame laiko pagalvoti...“ Pašinianas viešai pažemino Lukašenką  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Armėnijos pusė dėl įvairių priežasčių nusprendė nedalyvauti Kolektyvinio saugumo sutarties organizacijos (KSSO) ir Nepriklausomų valstybių sandraugos (NVS) globojamuose renginiuose, sako Armėnijos ministras pirmininkas Nikolas Pašinianas.

Kaip rašo „media.az“, per posėdį parlamente N. Pašiniano buvo paprašyta paaiškinti, ką reikš artimiausi demaršai iš Armėnijos pusės Kremliaus globojamų integracinių struktūrų atžvilgiu.

N. Pašinianas pareiškė, kad KSSO arba „rusų NATO“, pažeisdama savo įsipareigojimus, tinkamai nereagavo į grėsmes Armėnijos saugumui (rugsėjo mėn. konflikto dėl Kalnų Karabacho metu), dėl kurių Azerbaidžanas galiausiai okupavo Karabachą. 

Tuo pat metu „Rusijos taikos palaikymo pajėgos“, turėjusios garantuoti armėnams Karabacho saugumą, šiuo klausimu nieko nepadarė – Armėnija įtaria, kad Azerbaidžano veiksmai buvo derinami su Rusija.

Premjeras patikino, kad Jerevanas dar neruošia dirvos pasitraukti iš KSSO, bet duoda sau ir blokui „laiko pagalvoti“. Jis įsitikinęs, kad šis laikas leis Armėnijos valdžiai ir KSSO apsispręsti dėl tolesnių žingsnių.

Jis pabrėžė, kad Armėnijos politinė strategija nebus keičiama tol, kol ji nepaliks KSSO. Priešingu atveju gali kilti tam tikras disonansas.

Lapkričio 14 dieną Armėnijos premjeras pažemino A. Lukašenką, kai šis jam paskambino, norėdamas įtikinti N. Pašinianą apsilankyti Minske. Pokalbio su Baltarusijos diktatoriumi metu Nikolas Pašinianas pareiškė, kad į Baltarusijoje lapkričio 23 dieną vyksiantį KSSO posėdį tiesiog neatvyks.

 

„Armėnijos Respublika yra pasirengusi priartėti prie Europos Sąjungos tiek, kiek Europos Sąjunga laiko tai įmanoma“ – tokį pareiškimą prieš mėnesį Europos Parlamente išsakė Armėnijos ministras pirmininkas Nikolas Pašinianas.

Maskvoje šie žodžiai buvo suvokiami kaip aiškus Jerevano užsienio politikos kurso pokytis, juolab kad tai ne vienintelis Armėnijos lyderio pareiškimas, kurį galima taip interpretuoti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(43)
(0)
(43)

Komentarai ()