[ŽT] ES vadovai kreipsis į Xi Jinpingą su prašymu. „Xi gali nulemti.“ Kas vyksta  ()

Po savaitės Pekine lankysis ES vadovai, tarp jų Europos Vadovų Tarybos ir Europos Komisijos vadovai Ch. Michelis ir U. von der Leyen, taip pat Europos diplomatijos vadovas J. Borrellis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Viena iš derybų su Kinijos prezidentu Xi Jinpingu temų bus sankcionuotų Vakarų prekių tiekimas Rusijai per Kinijoje registruotas įmones. Apie tai praneša laikraštis „Moscow Times“, remdamasis Kinijos žiniasklaida.

Pranešama, kad europiečiai asmeniškai prašys Xi suvaldyti 13 tokių kompanijų, kurios, kaip nustatyta, tiekia Rusijai Europos produkciją, reikalingą ginklų gamybai. Pirmaujančios ES šalys, įskaitant Vokietiją ir Prancūziją, taip pat mano, kad būtina tiesiogiai aptarti šį klausimą su Kinijos vadovybe.

Xi atsakymas gali nulemti, ar europiečiai įtrauks šias įmones į 12-ąjį sankcijų paketą. Iki šiol jie nusprendė jų nepridėti, tačiau tai gali būti padaryta, jei ES negaus tvirto Kinijos valdžios įsipareigojimo veikti.

ES duomenimis, apie 70% Europos prekių, kurias draudžiama eksportuoti į Rusiją, patenka per Kiniją. Dėl to lustai ir kiti technologiniai produktai dedami į ginklus, kurie naudojami kare prieš Ukrainą.

 

Kita Pekino derybų tema – aktyvesnis Kinijos dalyvavimas prezidento V. Zelenskio taikos formulės aptarime. Europiečiai taip pat dar kartą prašys Xi panaudoti savo įtaką V. Putinui, kad sustabdytų karą Ukrainoje, tačiau vilties mažai, rašo Kinijos žiniasklaida.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(11)
(2)
(9)

Komentarai ()