„ES atėjo momentas, kai reikia kažką keisti.“ Kas laukia Orbano  (1)

Pedro Marquezas pažymėjo, kad V. Orbanas negali šantažuoti kitų šalių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vengrijos ministras pirmininkas Viktoras Orbanas negali „šantažuoti“ kitų Europos Sąjungos valstybių narių, grasindamas blokuoti Ukrainos narystės derybas.

„ES atėjo momentas, kai reikia kažką keisti. Tai yra nerimą keliantis signalas lyderiams, kad negalime toliau leisti savęs šantažuoti kokio nors autoritarinio lyderio“, – sakė socialistų ir demokratų grupės pirmininko pavaduotojas Pedro Márquezas. Jį citavo „The Guardian“.

Jis sakė, kad ES negali atsidurti tokioje situacijoje, kai Ukraina pamatys, jog Europa negali padėti.

„Mano požiūriu, taip pat nepriimtina, kad kam nors susidarytų įspūdis, kad kitos savaitės pabaigoje V. Orbanas išpildė savo norą ir gavo savo 30 milijardų eurų mainais už leidimą ES ir toliau teikti pagalbą Ukrainai. Negalim iškeisti pinigus į vertybes. Tai nepriimtina“, – sakė P. Marquezas.

P. Márquezas mano, kad ES taip pat reikia atsisakyti taisyklės, kad sprendimai dėl plėtros turi būti priimami vienbalsiai.

„Kai tu įstoji į ES, tai reiškia, kad esi demokratinė šalis. Manau, mes neįsivaizdavome, kad demokratija gali būti sugadinta iš vidaus“, – apibendrino politikas.

 

Vengrijos ministras pirmininkas Viktoras Orbanas kategoriškai nusiteikęs prieš derybas dėl Ukrainos stojimo į ES. Politikas iš visų jėgų stengiasi gauti daugiau pinigų iš Briuselio. Budapešto šantažas kėlė abejonių dėl tolesnės narystės ES.

V. Orbanas parašė Europos Vadovų Tarybos pirmininkui Charlesui Micheliui reikalaudamas peržiūrėti ES politiką Ukrainos atžvilgiu ir grasindamas blokuoti 50 mlrd. eurų pagalbos išmokėjimą Kyjivui.

 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(83)
(7)
(76)

Komentarai (1)