Neįtikėtina, ką daro ES. Iš sankcijų paketo paslaptingai „išnyko“ svarbus punktas  ()

Viduržemio jūros šalys, turinčios galingas laivybos bendroves, yra susirūpinusios, kad dėl priemonių jos gali atsidurti nepalankioje konkurencinėje padėtyje, sakė vienas iš šaltinių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Iš ES sankcijų paketo paslaptingai „išnyko“ svarbus punktas.

„Reuters“ žiniomis, Europos Sąjungos šalys yra arti susitarimo dėl 12-ojo sankcijų Rusijai paketo. Pagrindiniai jo punktai – Rusijos kilmės deimantų draudimas ir naujos priemonės, skirtos sustabdyti rusiškos naftos srautą, pažeidžiantį G7 nustatytą viršutinę kainų ribą.

Apie tai pranešė Censor.NET, remdamasis ZN.ua.

Tekste numatytos griežtesnės priemonės, kaip įrodyti, kad Rusijos nafta parduodama žemiau kainos ribos, tačiau sušvelnintas vienas punktas, kuriuo siekiama užkirsti kelią Rusijos vadinamojo „šešėlinio laivyno“ plėtrai.

Pažymima, kad Europos Komisija iš pradžių norėjo uždrausti parduoti senus tanklaivius Rusijos įmonėms arba juos naudoti Rusijoje, taip pat sankcionuoti įmones, kurios gali naudoti tanklaivius, kad apeitų G7 nustatytą viršutinę naftos kainų ribą.

Tačiau ši nuostata buvo pašalinta.

Viduržemio jūros šalys, turinčios galingas laivybos bendroves, yra susirūpinusios, kad dėl priemonių jos gali atsidurti nepalankioje konkurencinėje padėtyje, sakė vienas iš šaltinių.

 

Pagal naujausią sankcijų projektą laivybos bendrovės dabar turės tik „pranešti“ apie tokius pardavimus.

„Reuters“ šaltinių teigimu, buvo baigtas rašyti straipsnis „Įspėjimai apie Rusiją“, dėl kurio buvo sumažintas dvejopo naudojimo prekių sąrašas – dauguma ES šalių teigė, kad pirminiai muitinės kodeksai yra per platūs ir pakenks jų pasaulinei prekybai.

Pagal siūlomą paketą ES įmonės turės priversti savo sandorio šalis pasirašyti sutartis, draudžiančias reeksportą į Rusiją. Išlyga bus taikoma esamoms sutartims su laipsnišku perėjimu, sakė šaltiniai.

 

Naujausiame darbiniame projekte taip pat panaikintas reikalavimas gauti išankstinį valstybių narių leidimą „bet kokiam lėšų pervedimui“, kurį atlieka Rusijos įmonė arba Rusijos pilietis, gyvenantis Rusijoje už ES ribų. Vietoje to bankai ir Rusijos juridiniai ar fiziniai asmenys apie daugiau nei 100 tūkstančių eurų pervedimus turės informuoti atitinkamas nacionalines ES reguliavimo institucijas ir pranešti apie tai ES vykdomajai valdžiai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(2)
(35)
(-33)

Komentarai ()