Grįžta kaukės. Tūkstančiai užsikrėtimų per dieną! Kas vyksta?  ()

Požymiai iš pradžių pasireiškė tik vaikams, tačiau vėliau juos pradėjo aptikti ir suaugusieji.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pirmą kartą nuo koronaviruso pandemijos Kinijos Liaudies Respublika dėl naujojo viruso grąžina kaukių režimą, nes Kinijoje kasdien registruojama tūkstančiai užsikrėtimo atvejų. Valdžios institucijos nusiteikusios ryžtingai, sanitarinių normų pažeidėjai bus baudžiami 500 juanių bauda, ​​ypatingais atvejais – areštu iki dešimties parų.

Prieš kelias savaites Pasaulio sveikatos organizacija (PSO) perspėjo apie Kinijoje sparčiai plintantį naują virusą, sukeliantį plaučių uždegimą, ypač tarp mažų vaikų, rašo „Reuters“. Kinijos valdžia neigia nežinomo viruso plitimą sakydama, kad kalbame tik apie seniai žinomą mikoplazminės pneumonijos varijantą – netipinę plaučių infekciją, kurią sukelia Mycoplasma pneumoniae.

Ypatingą dėmesį turėtumėte atkreipti į naujos ligos simptomus – aukštą temperatūrą nesant kosulio, šaltkrėtį ir mazgų susidarymą plaučiuose.

Šią ligą lydi katariniai ir kvėpavimo takų pasireiškimai - nosies užgulimas, gerklės skausmas, įkyraus kosulio priepuoliai, silpnumas, galvos skausmas, taip pat virškinimo trakto diskomfortas.

Kalbant apie mikoplazminę pneumoniją, ją sukelia bakterijos, kurios dažnai painiojamos su virusais, nes prasiskverbia pro ląsteles. Specialistai pastebi, kad mikoplazminės pneumonijos sukeltas kosulys gali trukti mėnesius.

 

Užsienio stebėtojų teigimu, nepaisant prevencinių priemonių ir didžiulio Kinijos sveikatos priežiūros sistemos darbo krūvio (7 tūkst. susirgusiųjų kasdien hospitalizuojama), užsikrėtimo atvejų skaičius ir toliau auga. Kinijos vyriausybė jau paragino šalies gyventojus pakartotinai pasiskiepyti. Pekino ir Liaoningo mokyklose pamokos buvo atšauktos neribotam laikui.

Pastebėtina, kad šie požymiai iš pradžių pasireiškė tik vaikams, tačiau vėliau juos pradėjo aptikti ir suaugusieji. Nemažai tarptautinių žiniasklaidos priemonių rašo apie didelę mikoplazminės pneumonijos išplitimo visame pasaulyje riziką.

 

Tapo žinoma, kad Indonezijos mokslininkai plečia savo laboratorijų tinklą mikroplazminės pneumonijos simptomams tirti.

Danijos ir Nyderlandų medicinos tarnybų atstovai patvirtino, kad vos per savaitę sergančių vaikų nuo 5 iki 14 metų skaičius išaugo iki 130 atvejų 100 tūkstančių vaikų.

Mandy Cohen, JAV ligų kontrolės centrų direktorė, paragino amerikiečius per artėjančias Kalėdų šventes naudoti veido kaukes. Jo teigimu, šalyje plinta įvairios kvėpavimo takų ligos, tarp jų ir nauja COVID viruso versija.

M. Cohen teigė, kad Jungtinės Valstijos atidžiai stebi situaciją Kinijoje, ir citavo oficialaus Pekino nuomonę, kad dabar Kinijoje plintanti liga niekaip nesusijusi su naujuoju virusu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(4)
(5)
(-1)

Komentarai ()

Susijusios žymos: