Ruošiasi karui. Milžiniškas sandoris. JAV parduos „Stinger“ už 780 mln dolerių  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV valstybės departamentas leido NATO paramos ir pirkimų agentūrai (NSPA) parduoti 940 FIM-92K „Stinger Block I“ raketų „žemė-oras“ ir susijusią įrangą, kurios vertė siekia 780 mln. dolerių. Gynybos ir saugumo bendradarbiavimo agentūra (DSCA) pagal savo vidaus procedūras oficialiai pranešė Kongresui apie šį siūlomą pardavimą.

Vokietijai, Italijai ir Nyderlandams atstovaujanti NATO paramos ir pirkimų agentūra (NSPA) siekia įsigyti 940 raketų FIM-92K „Stinger Block I“. Į pristatymą įeina baterijų aušinimo įrenginiai (BCU), apsaugotos metalinės talpyklos ir visos pagalbinės paslaugos. Tai apima JAV vyriausybės ir rangovo vadovaujamą gamybą, technines gaires, inžinerinę pagalbą ir įvairius logistikos bei programų palaikymo elementus. Šis ginklų sandoris skirtas NATO narių gynybiniams pajėgumams stiprinti, ypač kintančių pasaulinių saugumo iššūkių akivaizdoje.

Kompanija „Raytheon“ Arizonos valtijoje ir Niujorko valstijoje įsikūrusi „Lockheed Martin“ yra išvardyti kaip pagrindiniai sutarties rangovai. Pažymėtina, kad šiuo metu sutartyje nenumatyta jokių kompensavimo sutarčių – tai įprasta tarptautinio ginklų pardavimo praktika, kai parduodanti šalis gauna ekonominę ar technologinę kompensaciją.

 

Šis strateginis sprendimas pabrėžia Jungtinių Valstijų įsipareigojimą NATO kolektyvinės gynybos ir transatlantinių saugumo ryšių stiprinimui. Taiklumu ir patikimumu garsėjančios pažangios „Stinger“ raketos pardavimas žymi reikšmingą NATO valstybių narių gynybos arsenalo stiprinimą. Tikimasi, kad šis žingsnis sustiprins NATO sąjungininkų sąveikumą, užtikrins patikimą ir koordinuotą atsaką į galimas grėsmes.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(45)
(2)
(43)

Komentarai ()