JAV netikėtai smogė Rusijai. Pataikė tiesiai į „skaudžiausią vietą“  ()

Po JAV smūgių Rusija susiduria su problemomis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vis daugiau ženklų rodo, kad po sustiprintų JAV sankcijų, nukreiptų prieš Rusijos prekybininkus ir laivybos bendroves, gabenančias šalies naftą, gali sutrikti rusiškos naftos srautai, skelbia „Bloomberg“.

Per pastarąjį mėnesį iš viso 14 tanklaivių, gabenančių naftą į Indiją, sustojo, apsisuko arba išjungė įrangą, pranešančią apie jų buvimo vietą pagal skaitmenines sekimo sistemas.

Šių laivų likimą atidžiai stebės Maskvos ir Vakarų valdžios institucijos. JAV bando rasti trapią pusiausvyrą tarp Rusijos prieigos prie naftos dolerių apribojimo ir tiekimo išsaugojimo užtikrinimo.

Šiuose 14 laivų, kuriuos nurodė agentūra „Bloomberg“, yra 11 mln. barelių naftos. Visi jie turėjo vykti į Indiją, kur vyriausybė šį mėnesį paskelbė mažinanti Rusijos importą, motyvuodama nepakankamai žemomis kainomis. Naujasis Delis paneigė gandus apie logistinius sunkumus atsiskaitant su Rusija. Didžioji dalis naftos yra „Sokol“ rūšies, eksportuojama iš rytinės šalies dalies, tačiau vėluoja ir kai kurie „Urals“ kroviniai.

Ženklai apie galimas problemas pasirodė praėjus vos kelioms savaitėms po to, kai JAV Iždo departamentas Rusijos naftos prekybininkams ir valstybinei laivybos bendrovei „Sovcomflot“ įvedė didžiausias sankcijas nuo karo prieš Ukrainą pradžios.

 

Atsakydama į tai, Rusija vis dažniau pasikliauja slaptais prekybininkais ir didžiuliu laivynu, kurio nuosavybė ir draudimas neatskleidžiami, siekdama apeiti „Didžiojo septyneto“ nustatytas kainų ribas ir pakenkti Kremliui.

Atrodo, kad kai kurie iš 14 laivų yra dingę iš signalo, o tai reiškia, kad jie gali tiesiog slapta pristatyti krovinius. Tačiau nuo karo Ukrainoje pradžios tai buvo palyginti neįprasta, kad taip elgtųsi Rusijos naftos prekyboje dalyvaujantys tanklaiviai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(61)
(0)
(61)

Komentarai ()