Pasaulinis skandalas. Putinas pakviestas į G20. Ką padarė Indija su Ukraina  ()

Tarp svečių, be organizacijos šalių narių, taip pat bus Bangladešo, Egipto, Mauricijaus, Nigerijos, Ispanijos, Nyderlandų, Jungtinių Arabų Emyratų, Omano ir Singapūro atstovai.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-08-15 Pasaulinis skandalas. Putinas pakviestas į G20. Ką padarė Indija su Ukraina  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukraina nebuvo įtraukta į šalių, pakviestų į G20 viršūnių susitikimą, sąrašą. Apie tai žurnalistams papasakojo Indijos pirmininkavimo G20 specialusis sekretorius Mikteshas Pardeshis, praneša Rusijos leidinys RBC.

Atsakydamas į klausimą apie galimą Ukrainos prezidento Volodymyro Zelenskio vizitą G20 viršūnių susitikime, Pardeshi pažymėjo, kad yra devynių šalių, gavusių kvietimus į šį renginį, sąrašas.

„Jūsų minimos šalies šiame sąraše nėra“, – atsakė sekretorius.

Kaip rašoma G20 svetainėje, tarp svečių, be organizacijos šalių narių, taip pat yra Bangladešas, Egiptas, Mauricijus, Nigerija, Ispanija, Nyderlandai, Jungtiniai Arabų Emyratai, Omanas, Ispanija ir Singapūras.

Panašų sprendimą birželio pradžioje paskelbė Indijos užsienio reikalų ministras Subramanyamas Jaishankaras. Tada diplomatas tokį sprendimą paaiškino tuo, kad šiame forume turėtų dalyvauti tik G20 šalys narės. Ukraina, kuri nėra šios asociacijos dalis, į renginį nebuvo pakviesta.

 

Pardeshi taip pat paklausė, ar Indija dės pastangas suvienyti Globalių Pietų šalis prieš Rusijos poziciją dėl Ukrainos konflikto.

„G20 yra ekonominis, o ne geopolitinių diskusijų forumas“, – aiškino jis ir pridūrė, kad viršūnių susitikime galima aptarti ekonomines konflikto pasekmes, bet ne jų sprendimo būdus.

Svarbu pažymėti, kad Rusijos Federacija yra G20 šalių sąraše, o tai „suteikia“ Vladimirui Putinui teisę dalyvauti viršūnių susitikime.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(4)
(51)
(-47)

Komentarai ()