„Newsweek“ skelbia netikėtą žinią. Kremlius nusprendė, kas gali tapti Putino įpėdiniu  ()

Kremlius renkasi tarp trijų kandidatų, kurie taps dabartinio prezidento Putino įpėdiniais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Spalio 12 d. Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas su oficialiu vizitu lankėsi Kirgizijoje, kur susitiko su prezidentu Sadyru Žaparovu. Vizitas šioje Vidurinės Azijos šalyje – pirmasis užsienyje po Tarptautinio baudžiamojo teismo arešto orderio.

Netrukus numatoma kelionė į Kiniją ir asmeninis susitikimas su Kinijos Liaudies Respublikos prezidentu Xi Jinpingu. „Newsweek“ pažymėjo, kad kelionėse galėtų dalyvauti Putino dubleris, nes jis sunkiai serga ir jam jau surastas įpėdinis.

Publikacijos autorius, darydamas išvadas, rėmėsi ne vienu pranešimu apie V. Putino sveikatą ir nuotaikas Kremliuje. Jis pažymėjo, kad Putinas savo įpėdiniu laiko ministrą pirmininką Vladimirą Mišustiną. Maskvos diktatoriaus aplinka turi dar vieną kandidatą. Tuo tarpu Kinija tenkintųsi net su dubleriu.

Prezidentas Putinas – kas gali tapti įpėdiniu

„Newsweek“, remdamasis neįvardytais šaltiniais Baltuosiuose rūmuose ir „Meduza“ tyrimu, praneša, kad 2022 metų kovą Putinui buvo atliktas rimtas vėžio gydymas. Todėl net kelionių į užsienį metu jis pakeičiamas dubleriu.

Tuo tarpu Kremlius yra pasirengęs panaudoti dublerį tuo atveju, jei Rusijos Federacijos vadovas laikinai būtų nušalintas nuo pareigų (dėl ligos): „Yra bendras supratimas, kad kurį laiką galima panaudoti prezidento dublerį po tikrojo Vladimiro Putino mirties ar pašalinimo iš valdžios“, – cituojamas „General SVR“ pranešimas.

 

Kirgizijoje vietoj tikrojo prezidento buvo dubleris, bet jis vyks į Kiniją. Be to, Xi Jinpingas žino, kad bendraus su dubleriu: jis nori suprasti, koks jis žmogus. „Kinų bendražygiai nori pasikalbėti su dubleriu ir susidaryti apie tai savo nuomonę“, – atkreipia dėmesį įrašo autorius.

„Newsweek“ žurnalistai pabrėžia, kad Putinas nelaiko Nikolajaus Patruševo savo įpėdiniu, todėl valdžios perdavimas, kai tai įvyks, nebus taikus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(17)
(5)
(12)

Komentarai ()