Apsukrus amerikietis pasiskelbė Mėnulio savininku ir pardavinėja žemės lopinėlius palydove (Video)  (10)

JAV Nevados valstijoje, Gardnervilio meiste gyvenantis 65 metų Dennisas Hope‘as teigia esąs teisėtas Mėnulio savininkas. Taigi jei norite kam nors padovanoti Mėnulį, pirmiausia nusipirkite jį iš D. Hope‘o.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2013-03-22 Apsukrus amerikietis pasiskelbė Mėnulio savininku ir pardavinėja žemės lopinėlius palydove (Video)  (10)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Amerikietis teigia atradęs spragą Jungtinių Tautų 1967 metais sudarytoje Tarptautinėje kosmoso sutartyje, skelbia „New York Times“. Joje nurodoma, kad kosminė erdvė negali būti nacionalinio pasisavinimo objektas nei skelbiant jai savo suverenitetą, nei naudojant ar okupuojant, nei bet kuriomis kitomis priemonėmis. Tas pat galioja ir kosminiams kūnams.

Tačiau dokumente neužsimenama apie individualius asmenis. Taigi dar 1980-aisiais jis kreipėsi į Jungtines Tautas paskelbdamas, kad yra Mėnulio savininkas. Iki šiol jis teigia nesulaukęs jokio prieštaravimo, taigi, D. Hope‘o teigimu, Žemės palydovas priklauso jam.

Norite įsigyti žemės ploto Mėnulyje? Prašom – vieną akrą (0,4 hektaro) D. Hope‘as parduoda už 19,99 dolerio. Žinoma, dar teks susimokėti 1,51 dolerio Mėnulio mokesčių ir 2,5 dolerio už dokumentą, kuris patvirtins jūsų nuosavybės teises. Taigi vienas akras iš viso kainuos 24 dolerius (bendras Mėnulio plotas yra apie 9,4 mlrd. akrų).

Savaime suprantama, šis dokumentas neturės jokios teisinės galios (nebent tai, kad pats D. Hope‘as ateityje nepareikš pretenzijų dėl būtent to žemės plotelio Mėnulyje nuosavybės teisių).

Jei manote, kad tokia beprasmė prekyba gali sudominti tik pavienius turčius, klystate – per dieną D. Hope‘as sudaro apie 200 sandorių, o bent vieną akrą Mėnulyje iš jo yra įsigiję per 5,7 mln. žmonių iš 151 valstybių.

Konkurentus, kurie taip pat pardavinėja žemę Mėnulyje, jis vadina apgavikais. Mat vyras yra įsitikinęs, kad pirmasis pareiškė teises į Mėnulį, tad palydovas priklauso jam. Taip pat jis siūlo įsigyti žemės lopinėlius Marse, Merkurijuje, Veneroje bei Jupiterio palydove Ijo.

Beje, prieš kurį laiką vyras sulaukė laiško iš kito asmens, kuris teigė esąs Saulės savininkas ir pareikalavo mokėti po 30 mln. dolerių per metus už energiją, kurią žvaigždė skleidžia jo dangaus kūnams. „Aš jam atrašiau, kad mes nusprendėme, jog mums nereikia jo energijos ir paprašėme ją išjungti“, – šmaikštavo jis.

Siūlome pasižiūrėti trumpą dokumentinį filmą apie D. Hope‘ą – žmogų, kuriam priklauso Mėnulis:

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(13)
(0)
(0)

Komentarai (10)