Kas nutinka, darbo valandas sutrumpinus nuo 8 iki 5: visus lūkesčius nušluojantis rezultatas  (13)

Kas nutiktų, jei sutrumpintume darbo laiką keliomis valandomis, bet mėnesinis uždarbis išliktų toks pat? Rezultatai tokie įkvepiantys, kad jų turbūt nesitikėjo net ir didžiausi optimistai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Darbas nuo 8 ryto, iškart po pietų – namo. Taip atrodo vandenlenčių įmonės, priklausančios amerikiečiui Stephanui Aarstolui, darbuotojų kasdienybė, rašo vz.lt.

Įmonės vadovas p. Aarstolas užtikrino ilgesnį įmonėje dirbančių žmonių laisvą laiką, jei tik jie įrodys savo veiklos produktyvumą. Motyvaciją „Tower Paddle Boards“ didino beveik dvigubai pakeldami valandinį atlyginimą ir užtikrindami 5% pelno pasidalijimą.

Įmonės įvykdyti pakeitimai lėmė, jog dėl darbo valandų sumažėjimo per metus, valandinis atlyginimas pakilo nuo 20 USD iki 38,40 USD, tačiau toks sprendimas įmonės išlaidų ir finansinės rizikos visai nepadidino, mat metinis atlyginimas liko toks pats.

Norėta, kad įmonės darbuotojai dirbtų dukart produktyviau nei įprasti darbuotojai. Išlaikyti šį išbandymą skatino galimybė darbo dienomis turėti daugiau laisvo laiko, nei kai kurie žmonės jo turi savaitgaliais.

Rezultatai kalba patys už save - „Tower Paddle Boards“, sutrumpinusi darbo dieną 3 valandomis ne tik nepatyrė jokio nuostolio, bet „Inc. 5000“ sąraše, kuriame įvardijamos per dvejus metus JAV greičiausiai augusios kompanijos, ši įmonė 2015 m. užėmė 239 vietą. Šiais metais tikimasi, kad 10 žmonių, dirbančių „Tower Paddle Boards“, komanda sugeneruos 9.000.000 dolerių pajamų.

Tas pats efektas nutiko ir Švedijos miesto Geteborgo slaugos namuose „Svartedalens“, sumažinus darbo laiką nuo įprastų 8 iki 6 valandų: pagerėjo pacientų priežiūros kokybė. Teigiamų rezultatų pasiekė ir tame pačiame mieste įsikūrusi „Sahlgrenska“ universitetinė ligoninė: sumažėjo darbuotojų sergamumas, sutrumpėjo laukimas eilėse, atlikta daugiau operacijų.

Taigi, trumpesnė darbo diena nereiškia jokių nuostolių (jei tik darbuotojai yra tuo motyvuoti), o kaip tik skatina mažiau švaistyti savo laiką pokalbiams, kavos pertraukėlėms ar socialiniams tinklams, o visą dėmesį koncentruoti į tiesiogines užduotis.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(150)
(3)
(147)

Komentarai (13)

Susijusios žymos: