Baltieji rūmai neigia ateivių egzistavimą  (31)

Jungtinių Valstijų valdžia deklaruoja neturinti ateivių egzistavimo įrodymų. Atsakydama į piliečių klausimus, Baltųjų rūmų administracija tai pareiškė oficialiai, skelbia newsru.com remiantis ITAR-TASS informacija.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„JAV vyriausybė neturi įrodymų, kad už mūsų planetos ribų egzistuoja gyvybė bet kokia forma, kaip ir neturi kokio nors ateivių kontaktavimo su žmonėmis įrodymų, – pareiškė Baltųjų rūmų Mokslo ir technikos politikos valdybos darbuotojas Philas Larsonas, atsakingas už kosmoso klausimus. – Be to, nėra pasitikėjimo vertos informacijos, leidžiančios numanyti, kad kokie nors ateivių egzistavimo įrodymai slepiami nuo visuomenės“.

Baltieji rūmai šių metų rugsėjį pranešė, kad jų internetiniame puslapyje sukurtas specialus skyrius, kur amerikiečiai Baracko Obamos administracijai gali užduoti klausimus ar pateikti peticijas. Be to, buvo nuspręsta, kad oficialus atsakymas bus pateiktas tik į tuos piliečių klausimus, kuriuos palaikys ne mažiau kaip 5 tūkst. bendraminčių.

Iškart du amerikiečiai nusprendė išsiaiškinti situaciją su ateiviais iš kosmoso. Viename kreipimesi, kurį palaikė 12 tūkst. žmonių, Baltiesiems rūmams pasiūlyta „oficialiai pripažinti, kad ateiviai iš kitų planetų kontaktavo su žmonių rase“. Kitame, sulaukusiame 5,4 tūkst. palaikymo parašų, reikalaujama „nieko nelaukus atskleisti informaciją apie tai, ką vyriausybė žino apie ateivių egzistavimą ir ryšius su jais“.

Savo atsakyme Ph. Larsonas taip pat pabrėžė, jog „dauguma mokslininkų bandė atsakyti į klausimą, ar egzistuoja gyvybė už Žemės ribų, ir padarydavo išvadą apie pakankamai didelę tikimybę, kad kažkur tarp trilijonų žvaigždžių Visatoje yra planeta, kurioje yra gyvų būtybių“.

„Vis dėlto dauguma pabrėždavo, kad mūsų kontakto su jais – ypač turinčiais intelektą – tikimybė labai maža, turint omenyje milžiniškus mus skiriančius atstumus“, – pridūrė Baltųjų rūmų atstovas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (31)