Netoli Jurbarko skraidęs NSO – išmaniojo telefono pokštas  (2)

Jurbarko gyventojas penktadienį, gruodžio 7 dieną, keliaudamas darbo reikalais grožėjosi neseniai iškritusiu sniegu ir savo išmaniuoju telefonu fotografavo puikius gamtos peizažus. O grįžęs namo ir peržiūrėjęs nuotraukas apstulbo: vienoje nuotraukoje kuo aiškiausiai matėsi neaiškus disko formos skraidantis objektas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kitose tuo pat metu darytose nuotraukose nieko panašaus nesimatė, taigi, suglumęs gamtos fotografas kreipėsi ten, kur jam atrodė tinkamiausia.

„Iš pradžių paskambinau į Molėtų observatoriją. Ten atsiliepė tokia moterėlė ir pasakė, kad jie neturi astronomų, kurie galėtų nuotrauką įvertinti. Vienas nuotrauką matęs specialistas tvirtino, kad tai greičiausiai yra fotoaparato klaida. O paskambinus į Krašto apsaugos ministeriją jie paaiškino, kad tai – ne jų reikalas ir kad turėčiau kreiptis į Karinių oro pajėgų tarnybą. Taip ir nesupratau – kas turėtų susirūpinti, jei virš Lietuvos skraido nežinia kas“, - sakė fotografas.

Oficialaus užfiksuoto vaizdo įvertinimo nesulaukęs peizažų mėgėjas kreipėsi į žiniasklaidą ir pasidalino savo nuotraukomis.

Padedant fotografui netrukus išsiaiškinome, kad nuotraukos darytos naudojantis programėle „Camera 360“ ir nusprendėme patikrinti kokiomis galimybėmis pasižymi ši specialiųjų efektų nuotraukoms programėlė – pasirodo, ji gali į nuotrauką įklijuoti kelių skirtingų išvaizdų skraidančias lėkštes arba tipiškai filmuose vaizduojamus ateivius. Viena iš šių skraidančių lėkščių atrodo identiška matytai gamtos nuotraukoje.

Apie tai informavus skaitytoją jis iš pradžių nepatikėjo, mat jokių efektų jis sąmoningai nenaudojo, bet vėliau, matyt, susiprato, kad galėjo būti įjungtas „Atsitiktinio efekto“ nustatymas, kuris nuotraukai pritaiko vieną iš daugelio efektų.

„Labai atsiprašau, kad taip susimaišiau. Dabar net truputį gėda“, - teisinosi skaitytojas, nuramintas, kad jo nuotraukoje matomi ne pirmieji ateivių invazijos veiksmai, o tiesiog fotografavimo programėlės pokštas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
Autoriai: Vaidas Neverauskas
(25)
(0)
(12)

Komentarai (2)