Fizikų fizinės meilės skandalai  (1)

Jie irgi žmonės. Jiems irgi reikia meilės. Ir fizinės taip pat.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Naujausia sekso skandalo fizikos mokslo pasaulyje auka – Šiaurės Karolinos universiteto fizikos profesorius Polas Framptonas (Paul Frampton). Jis nuskrido į Boliviją susitikti su didžiakrūte bikini manekene Denise Milani, tačiau šioji į susitikimą neatėjo. Maža to, kažkoks vyriškis su lagaminu, prisistatęs D. Milani tarpininku, įpainiojo fizikos profesorių į narkotikų gabenimo pinkles. Viskas baigėsi tuo, kad sekso nebuvo nė gramo, užtat už ne vieną gramą kitokio gėrio fizikas P. Framptonas praėjusią buvo sulaikytas ir į JAV sugrįžti negalėjo. Meilė akla?

P. Framptonas – toli gražu ne vienintelis į vienokios ar kitokios meilės skandalus įsipainiojęs fizikas. Tiesa, jo pirmtakų nuotykiai baigdavosi ne Argentinos kalėjime. Ir vis dėlto kai kas prasprūsdavo ir į spaudos puslapius. „Popsci.com“ pristato keletą garsių fizikų, kurie, ko gero, būtų nieko prieš, jei seksualiniai jų gyvenimai virstų nematomais it tamsioji medžiaga.

Alberto Einšteino „giminių teorija“

Reliatyvumo tėvu vadinamas genijus savo pirmajai žmonai Milevai Marič (Mileva Maric) idealus sutuoktinis tikrai nebuvo. Jis palikdavo jai visus namų ruošos darbus, o mainais už tai ji sulaukdavo... na, ne kažin ko meilės reikaluose. Tiesiog A. Einšteinas buvo pernelyg užimtas žmogus, kad dar ir su meilužėmis terliotųsi – įskaitant ir jo pusseserę Elzą (Elsa), kurią vėliau jis vedė. Ko gero, paklaustas apie savo gyvenimo meilės reikalus, fizikos korifėjus atsakytų:

„It‘s all relatives!“

(Žodžių žaismas: garsioji A. Einšteino frazę „It‘s all relative“ – „Viskas reliatyvu“ papildžius vienintele raide „s“, frazės prasmė keičiasi į „vien tik giminės“).

Radioaktyvi Marie Curie meilė

Ko gero, net ir dviejų Nobelio premijų nepakanka, kad žmonės nustotų krapštinėję kadaise meilės romano paliktą širdies žaizdą. Po savo vyro mirties našle tapusi Mari Kiuri (Marie Curie) įsimylėjo buvusį savo studentą Pjerą Langeviną (Pierre Langevin). Šis jau buvo sukūręs šeimą, todėl Prancūzijos spauda iš šio romano išpūtė didžiulį burbulą, o dukart Nobelio premijos laureatę išvadino šeimų ardytoja ir žyde. Beje, pati M. Kiuri į neištikimybės glėbį nepuolė (ir nebuvo žydė).

Ervino Šriodingerio meilužės

Dar vienas žemiškaisiais džiaugsmais su savo žmona dalytis ne itin nusiteikęs fizikas buvo austras Ervinas Šriodingeris (Erwin Schrodinger). Mokslininkas turėjo ne vieną meilužę: viena iš jų buvo jo asistento Arturo Marcho (Arthur March) žmona. Keisčiausia tai, kad pačiam A. Marchui tai rūpėjo mažiausiai, ir jis netgi įsisūnijo žmonos užsantuokinės meilės vaisių, nors pati žmona Hildė (Hilde) persikraustė gyventi pas E. Šriodingerį.

Stephenas Hawkingas ir sekso klubai

Kabinėtis su sekso skandalais prie Stiveno Hokingo (Stephen Hawking) ne visai teisinga visų pirma dėl to, kad šis žmogus nėra vedęs, tad išdavysčių jam nepripaišysi. Vis dėlto žiniasklaida pasistengė tai padaryti ir paviešino, kad britų kosmologijos profesorius yra dažnas sekso klubų lankytojas. Bene vienintelė šio skandalo priežastis – S. Hokingas dabar yra siaubingai viešas asmuo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(11)
(0)
(5)

Komentarai (1)