Vatikano astronomas pasisakė apie pasaulio pabaigą  (7)

Majų pranašystė, gruodžio 21 dieną skelbianti pasaulio pabaigą, sukėlė pirkimo ir slėpimosi „mistiniuose“ kalnuose paniką, tačiau Vatikano astronomas šią prognozę atmeta, rašo „The Telegraph“. Vatikano dienraščio pirmajame puslapyje Jose Gabrielis Funesas savo straipsnyje „Pabaiga neartėja – bent jau dabar“ („The end is not nigh – at least for now“) tvirtina, kad jokio apokalipsės pavojaus nėra.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Žiniasklaidoje ir internete daug kalbama apie pasaulio pabaigą, kurią majai numatė įvyksiant gruodžio 21 dieną. Jeigu atliktumėt paiešką „Google“, gautumėt 40 mln. rezultatų šia tema“, - „L'Osservatore Romano“ rašė Vatikano observatorijos direktorius J. G. Funesas.

„Diskutuoti apie šių tvirtinimų mokslinį pagrindą net neverta“, - pažymėjo jėzuitų kunigas iš Argentinos, savo straipsnyje sukritikavęs „pseudopranašystes“ apie pasaulio pabaigą. Jis pripažino, kad Visata po truputį plečiasi, tačiau Žemės sunaikinimas, jeigu jis kada nors bus, dar negresia milijardus metų. Bet kokiu atveju krikščionys laikosi „pamatinio įsitikinimo, kad mirtis nėra pabaiga“.

J. G. Funesas, Argentinos Kordobos universitete apsigynęs astronomijos magistro laipsnį, taip pat turintis filosofijos bei teologijos mokslinius laipsnius, Vatikano observatorijos direktoriumi tapo 2006 metais. Prabėgus dvejiems metams, per vieną interviu jis sakė, jog įmanoma, kad kitose Saulės sistemos planetose gyvuotų protingos gyvybės formos.

Jis pažymėjo, kad tokia pozicija nebūtinai prieštarauja Katalikų Bažnyčios mokymui, ir tvirtino, kad tokios galimybės neigimas reikštų nepakankamą kūrybinių Dievo galių įvertinimą. Ateiviai taip pat būtų Dievo kūriniai, sakė jis „L'Osservatore Romano“ straipsnyje, pavadinimu „Nežemiška būtybė yra mano brolis“ („The extraterrestrial is my brother“).

5 125 metų ciklas, majų kalendoriuje vadinamas Ilguoju skaičiavimu, baigiasi šių metų gruodžio 21 dieną. Kultų atstovai, „Naujojo amžiaus“ pasekėjai ir tikintieji ezoterika tai interpretuoja kaip pasaulio pabaigą.

Iš Kinijos ir Rusijos pranešama, jog žmonės paniškai perka žvakes ir būtiniausias prekes, o Jungtinėse Valstijose graibstomos specialiai įrengtos slėptuvės.

Ezoterikai taip pat plūsta į specialias vietoves Europoje, įskaitant Bugarašo gyvenvietę Prancūzijoje, kurios meras buvo priverstas uždrausti neatpažintų skraidančių objektų (NSO) stebėtojams ir lengvųjų orlaivių šeimininkams rinktis ir tūpti ant plokščio Bugarašo kalno, laikomo „ateivių garažu“.

Anksčiau šį mėnesį į spekuliacijas dėl pasaulio pabaigos įsitraukė ir Jungtinių Valstijų Nacionalinė aeronautikos ir kosmoso administracija (NASA), svetainėje „YouTube“ paskelbusi beveik valandos trukmės vaizdo įrašą, paneigiantį apokalipsės idėją.

„Manau, kad tai kur kas daugiau pasako apie mus, ypač vakariečius, negu apie senovės majus“, - naujienų agentūrai „The Associated Press“ sakė Kalifornijos universiteto San Diege antropologijos profesorius Geoffrey Braswellas, tyrinėjantis majų kultūrą.

„Vakarų kultūrose smarkiai tikima idėja, kad pasaulis netrukus pasibaigs. Ar patys majai tikėjo, jog pasaulis kada nors baigsis, mes nežinome“, - sakė jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(13)
(1)
(4)

Komentarai (7)

Susijusios žymos: