IBM: kompiuteriai galės matyti, girdėti ir mus paliesti  (0)

IBM pristatė naujausią „The Five in Five“ prognozę. Joje kompanija įvardija penkias tendencijas, kurios, jos manymu, vyraus kompiuterių technologijose artimiausius penkerius metus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Sąraše tendencijų skaičius sutampa su jausmais, kuriuos sugeba pajausti žmogus. IBM spėja, kad kompiuteriai jau netrukus turės klausą, regėjimą, skonio, lytėjimo ir uoslės pojūčius.

„Klausa“ leis kompiuteriams iššifruoti aplinkinio pasaulio garsus. Pavyzdžiui, komunalinės tarnybos pagal medžių skleidžiamą garsą galės įvertinti, ar yra jų nugriuvimo pavojus. Telefonai savo klausa nustatys vietovės, kurioje yra žmogus, žemėlapį. Pavyzdžiui, jei aparatas nustatys, kad jo savininkas šiuo metu yra konferencijoje ar kino teatre, jis pats automatiškai persijungs į begarsį režimą.

„Regėjimas“ leis kompiuteriams atpažinti objektus nuotraukose ir vaizdo įrašuose. Medikai šį kompiuterio sugebėjimą galės naudoti rentgenogramų ir tomogramų, reklamos kūrėjai – vartotojų poreikių nustatymui, tyrėjai – medžiagų iš įvykio vietos analizei.

„Skonio“ pojūčiu IBM vadina kompiuterių galimybę analizuoti cheminę produktų sudėtį. Jie galės pateikti konkrečiam žmogui optimalius patiekalų receptus.

Kompiuteris su „uosle“ turės daviklius, kurie leis jam analizuoti žmogaus iškvepiamą orą ir analizuoti jo sveikatos būklę.

„Lytėjimas“ leis kompiuteriui ar telefonui perduoti daikto, kuris tuo metu bus tam tikroje vietoje, faktūrą. Technologija galės būti naudojama, pavyzdžiui, interneto prekyboje, kai pirkėjas galės „paliesti“ savo perkamą daiktą.

„The Five in Five“ prognozę IBM išleidžia kasmet nuo 2007 metų. Kompanija, sudarydama sąrašą, remiasi rinkos tyrimų rezultatais ir savo gaminių tendencijomis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(6)
(0)
(2)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: