Č. Čaplino filme nufilmuotas žmogus iš ateities? 1928 m. juostoje įamžinta praeivė, kalbanti mobiliuoju telefonu (Video)  (14)

Kadrai išties tokie, kad gali atvipti žandikaulis. Galbūt toji moteris yra iš ateities atkakusi keliautoja laiku? Gal – ne savo laikų genijus, slapta testavęs pažangiąsias ateities technologijas ir netyčia atsidūręs netinkamoje vietoje, kur buvo filmuojami kadrai Čarlio Čaplino (Charlie Chaplin) kino filmui? Kad ir koks būtų paaiškinimas, šio kino anonso antrame plane netikėtai pasirodo praeivė, kuri kalba mobiliuoju telefonu. O į kadrą netyčia ji pateko 1928-aisiais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Stulbinamas epizodas pastebėtas Č. Čaplino filmo "The Circus" archyvinių kadrų medžiagoje, kurioje nufilmuoti į premjerą kino teatre "Manns Chinese Theatre (Holivudas, JAV) besirenkantys žmonės.

Jame matyti, kaip pražingsniuoja paltu vilkinti ir skrybėlę mūvinti vyresnio amžiaus moteris, o kairiąją ranką ji laiko pakėlusi prie kairės ausies – susidaro įspūdis, kad ji su kažkuo kalbėtųsi, prie ausies pridėjusi bevielio ryšio telefoną. Kad ji kalba, akivaizdu. Tačiau aplink nėra jokio žmogaus, su kuriuo ji galėtų kalbėti – išskyrus kostiumuotą vyriškį, kuris epizodo pradžioje pro objektyvą praeina anksčiau už moterį ir palieka ją tolokai už nugaros.

Apie tai, kad moteris kalba mobiliuoju telefonu, byloja ir jos povyza, gestai – kūno kalba. Būtent taip šiais laikais atrodo gatvėje mobiliuoju telefonu bendraujantys žmonės.

Pribloškiamą anachronizmą į dienos šviesą ištraukė kino žinovas Džordžas Klarkas (George Clark). Jis tvirtina vaizdo įrašą iš pradžių parodęs daugiau kaip 100 pažįstamų ir nė vienas iš jų negalėjo pateikti kito logiško paaiškinimo.

Kai kurie žiūrovai spėja, kad moteris galbūt klausosi nešiojamo radijo imtuvo, tačiau tai nepaaiškina, kodėl susidaro įspūdis, kad ji kalbasi. Kiti iškelia prielaidą, kad moteris galimai sirgo šizofrenija ir sąmoningai veidu prisidengė veidą, kad jos garsaus pokalbio su neregimomis būtybėmis nepamatytų ir neišgirstų aplinkiniai. Taip pat iškelta versija, kad nufilmuota moteris taip mėgino paprasčiausiai pridengti veidą nuo ją filmavusios kameros.

Savaime suprantama, nemaža dalis skeptikų mano, kad epizodas yra klastotė – gali būti ir taip, kad Dž. Klarkas, kuris yra "Yellow Fever Productions" filmų kūrėjas, tokiu būdu bandė atkreipti platesnės publikos dėmesį į naujausią filmų festivalį.

Pirmas mobilaus ryšio aparatas, bendrovės "Motorola" gaminys buvo sukurtas tik penktame XX a. dešimtmetyje, tačiau jo gabaritai buvo žmogaus rankos dydžio, o pasaulį išvydo dešimtmečiu vėliau nei Č. Čaplino filmas.

Nešiojami telefono aparatai, įprastesni mūsų laikams, atsirado tik devintame praėjusio amžiaus dešimtmetyje. Tačiau net ir tada jie buvo per dideli, kad tilptų delne ir delnu tokį aparatą būtų galima pridengti.

Dž. Klarkas, svetainėje "Youtube.com" publikavęs šį keistą fragmentą, juokauja, kad vienintelė paaiškinama galimybė – nufilmuota moteris iš ateities.

"Šis trumpas filmukas yra fragmentas, kurį pastebėjau filmo "The Circus" pašaliniuose kadruose, - aiškina Dž. Klarkas. – Šį fragmentą studijavau ilgiau kaip metus, parodžiau jį daugiau kaip 100 žmonių ir per filmų festivalį, tačiau niekas man nepateikė kito įtikinamo paaiškinimo. Vienintelė mano teorija – kaip ir daugelio kitų – yra labai paprasta: ten nufilmuota mobiliuoju telefonu kalbanti keliautoja laiku. O ką manote jūs?"

Č. Čaplino "The Circus" buvo viena iš paskutinių jo begarsių juostų, už kurį jis 1929 m. pelnė Kino akademijos "Apdovanojimą už universalumą ir genialumą kuriant scenarijų, vaidmenį, režisuojant ir prodiusuojant". Filme pasakojama apie Trampą, kuris dirba klounu ir kuris įsimyli cirko direktoriaus dukterį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(35)
(0)
(14)

Komentarai (14)