Antra per savaitę jūros pabaisa Kalifornijoje – žemės drebėjimo pranašas?  (0)

Ar Pietų Kalifornijoje į krantą išplaunamos jūrų gyvatės gali būti nelaimės pranašai? Toks klausimas kilo spalio 13 d. Katalinos salos pakrantėje radus 5,5 m ilgio, o spalio 18 d. Ošensaide – 4 m ilgio juostažuvę, dar kitaip vadinamą Silkių karaliumi. Anot japonų žvejų, 2010 m. kovą prieš 8,8 balo stiprumo žemės drebėjimą Čilėje pagausėjo juostažuvių. Tas pats buvo pastebėta ir 2011 m. prieš 8,9 balo stiprumo žemės drebėjimą Japonijoje, rašo losangeles.cbslocal.com.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Juostažuvė gali išaugti iki 15 m ilgio. Ji laikoma ilgiausia kaulėta žuvimi pasaulyje. Šios žuvys plaukioja 900 metrų gylyje. Žmonės nuo seno kuria legendas apie gelmėje gyvenančias jūrų gyvates.

Anot japonų, juostažuvės pakyla į vandens paviršių, įspėdamos apie artėjantį žemės drebėjimą.

Dar kelis mėnesius prieš 2011 m. žemės drebėjimą Japonijoje jūrų dievo pasiuntiniais vadinamų juostažuvių nemažai išplovė į krantą, daug jų pagavo žvejai žemės drebėjimo epicentre – Tojamos, Kijoto ir Nagasakio prefektūrose.

Tiesa mokslininkai įspėja – nėra įrodymų, kad minėtos žuvys nujaučia žemės drebėjimą.

„Veikiausiai tai sutapimas“, – sakė 35-erius metus juostažuves tyrinėjantis Rickas Feeney iš Los Andželo Gamtos istorijos muziejaus.

Anot R. Feeney, nuo 2010 m. Centrinėje JAV pakrantėje pietų kryptimi keturis kartus buvo pastebėti juostažuvių išplovimai į krantą (dar ir 2010 m. Malibu bei 2011 m. Lompoke).

„Galvojame, kad jos dėl kažkokių priežasčių greičiausiai atplaukia nugaišti, tik nežinome, kas tai per priežastys“, – sakė jis.

Vis tik juostažuvė – mįslė mokslininkams, nes per kelerius metus tėra sugautos kelios juostažuvės.

O šiemet pietiniuose paplūdimiuose pastebėta daug jūrų liūtų, o balandį jūrą išplovė šimtus sergančių jūrų liūtų.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(9)
(0)
(0)

Komentarai (0)