"1979-aisiais Marse mačiau žmones!" "Buvusi NASA darbuotoja" radijo laidoje pasakojo apie įslaptintą žmonių misiją į Raudonąją planetą  (7)

Praėjusią savaitę konspiracinių teorijų vandenis kaip reikiant sudrumstė buvusia "NASA darbuotoja" save vadinanti moteriškė, pareiškusi, kad ji Marse jau matė žmones. Džeke ('Jackie') prisistačiusi pilietė paskambino į radijo stotį "Coast to Coast AM" ir atskleidė, kad 1979-aisiais ji matė, kaip po Raudonąją planetą vaikštinėjo skafandrais vilkėję žmonės.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Džekė laidoje pasakojo, kad ji dirbo vienoje iš "žemutiniuose aukštuose" įkurdintų NASA personalo komandų. Jos narių užduotis buvo įrašinėti telemetrijos duomenis, kuriuos Žemėn siųsdavo Marse nusileidęs kosminis aparatas "Viking". Vienos tiesioginės zondo vaizdo transliacijos iš Marso metu moteris neva planetos paviršiuje išvydo žmones su skafandrais. "Norėčiau, kad kas nors padėtų man įminti šią 27 metų senumo mįslę, - laidos eteryje prašė keistą istoriją papasakojusi klausytoja. – Tos vaizdo transliacijos metu mačiau, kaip "Viking" važinėjasi po Marso dykynę. O tada netikėtai išvydau du žmones su skafandrais. Pastarieji buvo ne tokie gremėzdiški kaip įprastai, tačiau atrodė funkcionalūs. Žmonių siluetai pasirodė ties horizontu – jie artėjo prie marsaeigio "Viking Explorer". NASA šią moters istoriją paneigė, tačiau konspiracijų teoretikai netruko nusitverti minties, kad tai – akivaizdus įrodymas apie XX a. vykdytą slaptą NASA kosminę programą, kurios metu žmonės buvo išsilaipinę Raudonojoje planetoje. Aštuntojo dešimtmečio misijos "Viking" metu į Marsą buvo išskraidinti du kosminiai aparatai – Viking 1 ir Viking 2. Jie startavo kelių savaičių intervalu. Vienas toks kosminis aparatas buvo sudarytas iš orbitinio zondo ir iš nusileidimo aparato. Marsą jie pasiekė po beveik metus trukusios kelionės. Orbitiniai zondai tada pradėjo fotografuoti Marso paviršių – taip buvo parinktos patogiausios nusileidimo vietos. Tada nusileidimo aparatai atsiskyrė nuo orbitinių zondų ir saugiai nutūpė. Orbitiniai zondai ir toliau fiksavo vaizdus ir pirmą kartą didele skiriamąja geba (anų laikų masteliu) nufotografavo visą Marso rutulio paviršių. "Nors gyvybės pėdsakų rasta nebuvo, "Viking" rado visus Žemės gyvybei būtinus elementus – anglies, azoto, vandenilio, deguonies ir fosforo, - skelbė NASA.
"Dėl Džekės liudijimų kyla tam tikrų klausimų, - atkreipė dėmesį NSO ekspertas, knygos "UFO Investigations Manual" autorius Nigelas Watsonas. – Visų pirma, "Viking" antžeminis aparatas tiesioginių vaizdų iš Marso paviršiaus neturėjo galimybės transliuoti. Jis tiesiog nusileido Marso paviršiuje – ir tiek. Jis neturėjo ne tik TV transliacijos antenų, bet ir ratų – "Viking" nebuvo marsaeigis."

"Taip pat susidaro įspūdis, kad ta moteris ne taip puikiai išmano techninę terminologiją, o jos pageidavimas išlikti anonime praktiškai eliminuoja galimybę sužinoti, ar ji iš tiesų dirbo NASA", - pridūrė N. Watsonas.

Tačiau labiausiai ši istorija sujaudino žmonių nusileidimu Mėnulyje abejojančius sąmokslo teoretikus. Jie įsitikinę, kad NASA misijos į Mėnulį – klastotė, kurios vaizdo kadrai buvo nufilmuoti atokiame Žemėje esančios dykumos kampelyje. Anot jų, tą patį liudija ir Džekės istorija – tiesiog Džekė netyčia pamatė Žemėje vykstančių slaptų filmavimų apie Marse nusileidusius zondus "Viking" medžiagą.

Oficialiais duomenimis, "Vikingai" Marse nusileido 1976 m., bet Džekės pasakojimas neva liudija, kad iš tikrųjų tie "Vikingai" niekur nesileido, o buvo filmuojami čia, Žemėje. Anot sąmokslo teoritekų, visų tų sufalsifikuotų misijų tikslas – nuslėpti tikrąją padėtį kosminėje erdvėje, ten vykstančius kontaktus ir bendradarbiavimą su nežemiško proto atstovais, kurie jie seniai gyvena Marse".
(65)
(58)
(7)

Komentarai (7)