Mįslinga kompanija ruošiasi pakeisti požiūrį į automobilius  (1)

Jei iki šiol nieko nesate girdėję apie „Faraday Future“ kompaniją, tai visai nereiškia, kad turite spragų automobilių industrijos pažinime. Iš tiesų šis automobilių gamintojas pastaruosius metus dirbo gaubiamas nepermatomo paslapties šydo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ilgą laiką sklandė gandai, kad ši amerikiečių kompanija konstruoja elektromobilį, kuris bus siūlomas Kinijos rinkoje. Taip pat kalbama, kad kaip pagrindinį konkurentą ji mato „Tesla“.

Ambicingi tikslai

Kaip paaiškėjo, „Faraday Future“ tikslai yra gerokai ambicingesni.

„The Verge“ žurnalistė Tamara Warren pažymėjo, kad kompanija siekia pakeisti visuomenės supratimą ne tik apie pačius automobilius, bet ir apie jų įsigijimą ir valdymą kelyje.

T.Warren atkreipė dėmesį, kad kompanija per pastaruosius metus pasamdė įvairiausių sričių specialistus pradedant mechanikos inžinieriais ir baigiant kosmoso industrijos bei interneto specialistais.

Tai gali būti ženklas, kad kompanija ne tik nori pagaminti elektromobilį, tačiau ir garantuoti, kad jis bus prijungtas prie pasaulinio tinklo.

Tokios kompanijos kaip „Mercedes-Benz“ ar „Volvo“ šiuo metu taip pat aktyviai dirba tobulindamos technologijas, kurios turėtų suteikti vairuotojams gerokai daugiau laiko bendravimui su keleiviais.

Panašesnis į telefoną

„Faraday Future“ tyrimų ir plėtros vadovas Nickas Sampsonas užsiminė, kad automobilis turėtų mokėti suprasti vairuotojo ar savininko poreikius. Taigi gali būti, kad pirmasis kompanijos automobilis bus nepanašus į jokį kitą.

„Tech Insider“ leidiniui N.Sampsonas taip pat yra sakęs, kad kompanija neapsiribos pardavimais per atstovų tinklą. Į automobilį ši kompanija žiūri panašiai, kaip į išmanųjį telefoną. Pajamas mobiliojo ryšio operatoriai ir programėlių kūrėjai gauna, vos naujas prietaisas pasiekia vartotoją.

Taigi labai tikėtina, kad „Faraday Future“ elektromobiliai turės tam tikrą abonentinį mokestį.

Apie pačius šių įspūdingą biudžetą surinkusių startuolių automobilius informacijos kol kas nėra. Aišku tik tiek, kad ši kompanija neapsiribos elektromobiliais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(12)
(10)
(2)

Komentarai (1)