NSO medžiotojai Marso nuotraukose pastebėjo „ateivio kaukolę“  (28)

Neatpažintų skraidančių objektų (NSO) medžiotojai teigia, kad, JAV Nacionalinei aeronautikos ir kosmoso administracijai (NASA) perdavus palydovo darytas Marso nuotraukas, vienoje jų jie pastebėjo ateivio kaukolę, praneša telegraph.co.uk.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Iš pirmo žvilgsnio atrodo, kad joje tik uolėta dykuma, bet dėl šios Marso peizažo nuotraukos kosmoso stebėtojų gretose netyla kalbos. Keistos formos kosminiame riedulyje matyti akiduobės ir nosis, kas verčia spėlioti, ar tai galėtų būti marsiečio kaukolė.

Interneto forumuose vien tik ir šnekama apie NASA „Spirit“ panoramine fotokamera padarytą nuotrauką. Vienas NSO medžiotojas svarstė: „Kaukolė yra 15 cm su binokulinėm 5 cm vieną nuo kitos nutolusiomis akimis. Kaukolės tūris yra apytiksliai 1400 kubinių centimetrų“.

„Atrodo, kad matyti siaura maža burna, taigi tikėtina, kad šis padaras yra mėsėdis“, - svarstė kitas besidomintis NSO.

Dar vienas NSO medžiotojas interneto forume juokavo: „Kaukolės pakaušio siūlė byloja apie plačią struktūrą, kuri yra atrama antenos raumenims, nors šioje nuotraukoje nė vienos jų nematyti“.

„Nosies sritis yra plati ir buka, kokią galėtumėte tikėtis pamatyti šaltame ir vėjuotame kraštovaizdyje. Ar jam nukirsta galva ar jis yra iki kaklo užkastas į žemę?“, - svarstė kitas NSO medžiotojas.

Tai jau ne pirmasis "suakmenėjęs ateivis", neva pastebėtas Marso platybėse. Truputi seniau nei prieš metus NSO medžiotojai susižavėjo dar viena Marso nuotrauka (padaryta Spirit marsaeigio), kurioje neva užfiksuotas "sėdintis marsietis". Spėlionės taip ir liko spėlionėmis.

Tas pats buvo ir su žymiuoju Marso veido nuotrauka, kurią 1976 m. padarė erdvėlaivis „Viking 1“ ir kurioje matyti žmogaus veidą primenantys šešėliai. Tačiau 1998 m. tą vietą iš naujo nufotografavus, paaiškėjo šviesos žaismo ir reljefo ypatybių sąlygota apgaulė.

Tikėtina, jog panašus rezultatas laukia ir dabartinės nuotraukos. Tačiau tai netrukdo pasvajoti apie galimai tikrą "marsiečio kaukolę" ir kaip ši nuotrauka pakeistų mūsų gyvenimą, jei pasirodytų, jog tai tikra tiesa... 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (28)

Susijusios žymos: