Amerikiečių mokslininkai sukūrė nuotaikos detektorių (Video)  (5)

Tyrimų grupė „Affectiva“ iš Masačūsetso technologinio universiteto sukūrė portatyvinį įrenginį pavadinimu „Q Sensor“, kuris fiksuoja žmogaus emocijas. Daviklis, primenantis rankinį laikrodį, veikia kaip savotiškas melo detektorius, fiksuodamas žmogaus odos biologinius parametrus, pavyzdžiui, drėgmę ir temperatūrą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Įrenginys tvirtinamas ant riešo, tačiau gali būti perkeltas į kitą vietą. Įrenginys fiksuoja mažiausius kūno temperatūros ir drėgmės svyravimus bei judesius.

Įrenginio dydis leidžia stebėti žmogaus reakciją į tam tikrus įvykius visą dieną ir sudaryti savotišką emocinį „kalendorių“. Nors „Q Sensor“ negali nustatyti streso priežasties, jis leidžia palyginti emocinius pakitimus su tam tikrais įvykiais, ir taip išsiaiškinti, kas tapo jų priežastimi.

Mokslininkai tikisi, kad jų kūrinys pirmiausia ras vietą medicinoje. Įrenginys gali praversti ir marketingo tyrimuose, pavyzdžiui, reklaminio klipo vertinime. Įrenginys visiškai tiksliai parodys, kada žmogaus nuotaika prastėjo, o kada gerėjo.

Mokslininkai, gydytojai ir psichologai jau seniai naudoja panašius stebėjimus, tačiau „Q Sensor“ turi pranašumą, kadangi yra apyrankės formos ir jį galima nešioti visą dieną.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: IT bazė
(0)
(0)
(0)

Komentarai (5)