TOP 10 produktų, kuriuos lietuviai dažniausiai pirko Kinijoje: itin pigus TV priedėlis, tvirtas išmanusis laikrodis, medinė kolonėlė ir daugybę apdovanojimų gavusi „Xiaomi“ radijo stotelė (vasaris, 2018)  ()

Iš Kinijos galima ne tik nusipirkti pigių daiktų. Galima rasti ir tokių įdomybių, kurių mūsų kraštuose tiesiog nėra. Kiekvienas išsirinks tai, ko jam reikia. Štai kokius daiktus lietuviai dažniausiai Kinijoje pirko praėjusį vasarį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

1. „SEAGO SG – 507“ elektrinis dantų šepetėlis

Šį kartą pats populiariausias ir dažniausiai pirktas produktas - elektrinis dantų šepetėlis. Odontologai rekomenduoja dantis valyti elektriniais dantų šepetėliais. Jie nepadeda sutaupyti laiko, tačiau per tas pačias dvi minutes nuveikia daugiau. Štai „SEAGO SG – 507“ šepetėlio galvutė juda 40 000 kartų per minutę - nieko panašaus tradiciniu šepetėliu nepasieksite. Šis įrenginys atitinka  IPX6 atsparumo vandeniui standartą, todėl visą korpusą galima plauti po čiaupu.

„SEAGO SG – 507“ įkrovimo reikalaus tik maždaug kartą per mėnesį, o jo funkcionalumas yra pagirtinas. Jis turi keturis režimus, kas 30 sekundžių primena pereiti prie kitų dantų, o pakuotėje rasite ir porą atsarginių galvučių.

Visgi Kinijoje yra labai daug elektrinių dantų šepetėlių - tai kodėl tokio populiarumo sulaukė būtent šis? Priežastis labai paprasta - tai elektrinis dantų šepetėlis su bene geriausiu kainos ir kokybės santykiu: jis net 3 kartus pigesnis už garsųjį „Xiaomi Soocas Soocare X3“ („SEAGO SG – 507“  kainuoja viso labo €12,43), tačiau yra labai paprastas ir neturi programėlės. Jų palyginimą galite paskaityti čia

Tai - vienas geriausiai pirkėjų vertinamų šepetėlių šioje kainos kategorijoje (4,94 žvaigždutės iš 5), o ir apžvalgos yra labai teigiamos - keistų dalykų yra, bet nieko, kas trukdytų naudojimuisi. 

2. NO.1 F6 išmanusis laikrodis

NO.1 yra puikiai žinomas išmaniųjų laikrodžių gamintojas. Naujas gamintojo modelis F6 puikiai įrodo, kuo jis toks geras - jis nebijo vandens, karščio ir šalčio, o baterijos įprastu režimu pakaks net 50 dienų. Stiprus termoplastiko korpusas saugo įrenginį nuo sutrenkimų, o didelis liečiamas ekranas leidžia greitai pasirinkti vieną iš galybės šio laikrodžio funkcijų.

F6 ne tik skaičiuoja žingsnius, sudegintas kalorijas ir sportavimo laiką, bet turi ir kitų sporto šakų režimus, praneša apie gautas žinutes, primena pajudėti ir išgerti vandens, stebi miego ritmus. Tai - paprastas, tačiau labai tvirtas išmanusis laikrodis - neseniai rašėme apie įspūdingus bandymus, kokius ištvėrė šis laikrodis gamintojo laboratorijoje. 

Pats laikrodis pristatytas sausio mėnesį ir iš karto sulaukė didelio susidomėjimo iš pirkėjų vien dėl itin geros kainos ir parametrų santykio. O vasario mėnesį pasirodė pirmosios apžvalgos ir tai sukėlė naują jo populiarumo bangą - apžvalgose pastebėta, kad laikrodis tikrai kokybiškas ir neturi jokių problemų. Bent jau tokių, kurios pasimatytų per kelių dienų ir savaičių naudojimą.

NO.1 F6 kainuoja apie €31,19.

3. „Xiaomi Walkie Talkie MJDJJ01FY“ radijo stotelė

„Xiaomi Walkie Talkie“ - tai įrenginys nuotykių ieškotojams. Pora šių radijo stotelių leidžia bendrauti per atstumą. Stovint greta šios radijo stotelės greitai pačios sureguliuos savo dažnį taip, kad bendrautumėte be jokio vargo. Skaičiuojama, kad atviroje vietovėje, gamtoje, susikalbėti galima per 10 km atstumą. O mieste - per maždaug 6 km.

„Xiaomi MJDJJ01FY“ taip pat leidžia dalintis savo buvimo vieta su draugais ir klausytis FM radijo. Pilnai įkrautos baterijos pakaks maždaug 17 neintensyvaus naudojimo valadų.

Iš tikro, tai geras produktas - gal net geriausia racija, kuri buvo pagaminta 2017 metais. Bent jau tą sako 3 prestižiniai apdovanojimai, kuriuos laimėjo ši stotelė. Įdomu tai, kad racijoje yra tik kinų kalba, bet tai neatbaido užsienio pirkėjų, kurie visai nemoka šios kalbos - valdymas yra intuityvus ir suprantamas net namokant kiniškai. 

Viena „Xiaomi MJDJJ01FY“ radijo stotelė kainuoja €35,16.

4. ELM327 automobilinis diagnostikos įrenginys

Daugelis automobilių, pagamintų po 1996 metų turi OBD-2 lizdus, kurie leidžia greitai nuskaityti automobilio daviklių rodmenis, diagnozuoti, o kartais ir išspręsti problemas. Naudotis ELM327 diagnostikos įrenginiais yra visai nesunku.

Konkrečiai šis „Bluetooth“ ryšiu gali prisijungti prie išmaniųjų įrenginių ir jų ekrane parodyti visas automobilio kompiuterio aptiktas klaidas ir galimus gedimus. Viskas bus su paaiškinimais, todėl galėsite priimti informuotus sprendimus apie remontą.

Tiesa, nereikia tikėtis, kad ELM327 diagnostika veiks visuose automobiliuose vienodai - kai kuriuose nuskaitys praktiškai visą informaciją, kai kuriuose - tik dalinę. Viskas priklauso nuo suderinamumo, bet kaina tokia, kad negaila eksperimentuoti

Šis ELM327 automobilinis diagnostikos įrenginys kainuoja vos mažiau nei 4 eurus.

5. „PTVdisplay DA02“ televizoriaus priedėlis

Jei Jūs iš tų žmonių, kuriems televizija jau seniai nieko įdomaus nerodo, todėl mieliau žiūrite tai, ką norite tiesiai internete, tuomet šis priedėlis gali būti visai įdomus. Bent jau jis yra įdomus tiems, kas dar turi ne pirmos jaunystės televizorius, kurie dabar dažniau stovi išjungti, nors iš tikro dar gali pasitarnauti - tam tereikia gero išmanaus priedėlio. 

„PTVdisplay DA02“ priedėlis leidžia į televizorių perkelti tai, ką matote telefono, planšetės ar įprasto kompiuterio ekrane. Taip galėsite žaisti žaidimus, žiūrėti vaizdo įrašus, peržiūrėti dokumentus ir dirbti kitus darbus dideliame televizoriaus ekrane.

Pats „PTVdisplay DA02“ priedėlis yra visai mažas ir veikia per 10 metrų atstumą nuo įrenginio. Jis kainuoja €11,29.

Jo kaina išduoda, kad tai labai paprastas įrenginys su vidutine vaizdo kokybe, tačiau veikia visai gerai. Tiesa, ne su visomis sistemomis vienodai - praktinis bandymas parodė, kad  jį pajungus prie „Android“, „iOS“ ir „Mac“ sistemų viskas puiku, o štai prie „Windows“ sistemų gali kilti problemų. 

6. Stilinga orų stotelė „Unique Digital LED Alarm Clock“

Vos pabudę norime imtis dienos darbų, tačiau pirmiausia turime sužinoti orus. Ši orų stotelė pasirūpins viskuo. Visų pirma, ji jus pažadins, informuos apie paros laiką, datą, savaitės dieną. Ji parodys dabartinę temperatūrą, santykinę oro drėgmę ir prognozę. Ši orų stotelė naudoja porą AA standarto baterijų.

Plačiau apie šią stotelę rašėme vasario mėnesyje šiame pristatyme ir ji iš karto susilaukė daug dėmesio, nors tai ne vienintelė mūsų aprašyta orų stotelė.

Kodėl ji sudomino skaitytojus? Nes tai bene pati pigiausia geros išvaizdos ir normalaus funkcionalumo orų stotelė iš Kinijos - ji kainuoja kiek mažiau nei 8 eurus. 

Palyginimui - medinį paviršių turinti stilinga „FJ3365 Weather Station Color Forecast with Alert“ irgi yra pas mus aprašyta ir tapo pati perkamiausia orų stotele sausio mėnesį, tačiau ji kainuoja beveik 28€, o tai kelis kartus brangiau nei vasario mėnesį aprašytas analogas „Unique Digital LED Alarm Clock“. Tad vasarį daugelis pirkėjų savo simpatijas atidavė pigesniam prietaisui.

7. „Xiaomi Mi IV“ hibridinės ausinės

Tai - jau seniai klasika tapęs įrenginys ir vienos geriausių ausinių savo kainos kategorijoje. „Xiaomi Mi IV“ yra į ausis įstatomos hibridinės ausinės su laidu. Jos turi metalinį korpusą, tvirtą laidą, aukštos kokybės mikrofoną.

Ekspertai puikiai vertina šias ausines dėl jų atkuriamo garso diapazono ir surinkimo kokybės - teigiama, kad jau vien ertmes tyram garsui išgauti reikėjo kurti pasitelkus 20 žingsnių procesą.

„Xiaomi Mi IV“ yra labai stilingos ausinės, kurios tvirtai laikosi ausyse. Pirkėjai jas vertina labai gerai - jos yra surinkusios net 4,91 žvaigždutę iš 5. „Xiaomi Mi IV“  ausinės kainuoja €15,75, galima rinktis iš sidabrinės ar auksinės korpuso spalvos.

Tiesa, nepamirškite, kad „Xiaomi“ hibridinės ausinės yra dviejų tipų - „Xiaomi Mi IV Hybrid“ ir „Xiaomi Hybrid Pro“. Iš išvaizdos beveik ir neatskirsi, bet muzikos skambėjimas - kardinaliai kitoks: apie tai rašėme šioje apžvalgoje. Daugiau įdomios informacijos apie šias „Xiaomi“ ausines surasite šiuose straipsniuose

„Xiaomi Mi IV“ ausinių apžvalga video siužete

8. „SpedCrd“ 3,5 mm - „Bluetooth“ adapteris

Dar vienas pigus ir įdomus mažmožis, sulaukęs daug dėmesio iš skaitytojų.

„Bluetooth“, žinoma, yra labai patogus būdas informacijai perduoti. Viena iš populiariausių „Bluetooth“ technologijos panaudojimo sričių yra muzikos atkūrimas, tačiau ne visi grotuvai turi „Bluetooth“ galimybę. Tokiu atveju ir praverčia tokie adapteriai kaip šis „SpedCrd“.

Jis jungiasi į 3,5 mm lizdą ir į jį perduoda per „Bluetooth“ gautą muziką.

Dažniausiai jis naudojamas automobiliuose - nors nauji automobiliai dažniausiai turi integruotas „Bluetooth“ sistemas, tačiau senesniuose automobiliuose tenka naudotis 3,5 mm AUX jungtimi. „SpedCrd“ prietaisas gali šią problemą išspręsti už labai žemą kainą. Tai - labai patogu, nes galima greitai prie multimedijos sistemos prisijungti išmaniuoju telefonu.

Šis prietaisas įstatomas į įprastą 3,5 m lizdą, o tuomet prie jo gali būti „Bluetooth“ ryšiu prijungtas išmanusis įrenginys, be to, jis atlieka ir laisvų rankos įrangos funkciją. Tai pravers ne tik automobilyje, bet ir namie.

Tai - labai mažas įrenginys, tačiau jis turi net kelis mygtukus ir veikia labai greitai. „SpedCrd“ adapteris kainuoja vos daugiau nei 4 eurus. Jei jums nepatinka raudona, galite rinktis iš 4 kitų spalvų.

Priminsime, jog jis yra įtrauktas į rinkinuką Top 10 naudingų daiktų, kurie nekainuoja nei 10 eurų

9. „Xiaomi Mi TDS Pen“ vandens kokybės matuoklis

Visi norime gerti tik švariausią,, sveikatai nekenkiantį vandenį. Namie tuo pasirūpinti lengva, tačiau išvykus į kelionę imame nerimauti - ar iš čiaupo bėga geras vanduo? Įsitikinti padės štai toks „Xiaomi Mi TDS Pen“ vandens kokybės matuoklis.

Jis aptinka organines medžiagas, metalus ir kitas žalingas priemaišas ir ekrane nurodo tam tikrą reikšmę.

Jei reikšmė „Xiaomi Mi TDS Pen“ ekrane viršija 1000, tokio vandens gerti negalima. Jei esate namie, tai reiškia, kad teks įsirengti filtrą ar pakeisti jo kasetę. Jei keliaujate - teks vandenį pirkti parduotuvėje.

Apie „Xiaomi Mi TDS Pen“ rašėme jau ne kartą, o šiais metais visame pasaulyje itin didelio susidomėjimo jis sulaukė po to, kai Vokietijoje gavo tarptautinį „IF“ apdovanojimą. „Xiaomi Mi TDS Pen“ kainuoja kiek mažiau nei 10 eurų.

„Xiaomi Mi TDS Pen“ demonstracija video siužete

10. W5 belaidė kolonėlė

Rinkoje yra daugybė belaidžių kolonėlių. Jos atrodo futuristiškai, kokybiškai atkuria muziką ir telpa kišenėje. Esame daug jų aprašę, bet labai retai kuri patenka į TOP perkamiausių sąrašą. Kodėl būtent ši kolonėlė padarė tai, ko nepadaro kitos? Turbūt dėl geros kainos ir itin stilingo medinio korpuso. 

Dėl medinio korpuso ji yra sunkesnė nei konkurentai, tačiau jei norite klasiškai atrodančio įrenginio ir neketinate jo nešiotis, jums labiau patiks ši W5 belaidė kolonėlė. Ji turi du 52 mm garsiakalbius 1500mAh bateriją, FM radijo imtuvą ir atminties kortelių skaitytuvą, o atsiliepimai sako, kad muzika skamba visai padoriai. 

Negalima pro akis praleisti ir to, kad W5 puikiai atrodo. Medinis korpusas kuria klasikinio prietaiso įspūdį ir atrodo išties kokybiškai, bet to, pagerina muzikos skambėjimą.

W5 belaidė kolonėlė kainuoja viso labo €17,22, o plačiau apie ją rašėme šiame pristatyme




Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(13)
(8)
(5)

Komentarai ()