TOP 10 produktų, kuriuos lietuviai dažniausiai pirko Kinijoje: populiariausias išmanusis televizoriaus priedėlis, „Xiaomi“ masažuoklis su temperatūros matuokliu bei praktiški įrankiai buityje (2018 sausis)  (1)

Kinijos rinka šiemet vilioja lygiai taip pat, kaip ir anksčiau. Žiema ir pasibaigęs švenčių maratonas didelės įtakos lietuvių įpročiams neturi, nors galima pastebėti, kad sporto prekių įsigyjama mažiau. Tai kokių produktų praėjusį sausį iš Kinijos įsigijote daugiausiai?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

1.  „PTVdisplay DA02“ išmanusis televizoriaus priedėlis

Pirmą kartą perkamiausių produktų viršūnėje atsidūrė išmanusis televizoriaus priedėlis. Gal tai ir nėra keista - sausį perkamiausių reitinge vyrauja pigios smulkmenos iš Kinijos - po didžiųjų metinių švenčių dairytis į bangesnius produktus tiesiog nėra iš ko. 

Be to, išmanieji televizoriai vis labiau įtvirtina savo dominavimą rinkoje. Kur kas maloniau sėdėti svetainėje ant sofos ir vaizdo įrašus iš interneto stebėti dideliame televizoriaus ekrane. Tačiau tam išmanusis televizorius nėra reikalingas.

„PTVdisplay DA02“ - tai labai paprastas televizoriaus priedėlis, galintis „Wi-Fi“ ryšiu prisijungti prie išmaniųjų įrenginių.

Taip viskas, ką matysite telefone ar planšetėje atsidurs didžiajame ekrane - žaidimai, dokumentai, prezentacijos, filmai, vaizdo skambučiai ir taip toliau.

Įdomiausia tai, kad priedėlis paliko net ir dokumentų formatus, pvz, televizoriaus ekrane galima peržiūrėti Excel, Word, PPT ar PDF failus.  

Be to, net ir „Youtube“ vaizdo įrašai ar „Netflix“ filmai be jokių laidų gali nesunkiai pasiekti visiškai neišmanaus televizoriaus ekraną. Taigi, iš esmės bet kokiu pasirinktu turiniu galėsite mėgautis dideliame ekrane su geresne audio įranga. Plačiau apie jo galimybes - šiame straipsnyje

Vaizdą televizoriaus ekrane telefonu galėsite valdyti net per 10 metrų atstumą. „PTVdisplay DA02“  priedėlis kainuoja kiek mažiau nei 10 eurų.

2. „KXL - E40“ lazerinis atstumo matuoklis

Antroje vietoje dar vienas netradicinis, bet labai populiarus sausio pirkinys - lazerinis atstumo matuoklis, iš kitų išsiskiriantis labai gera kaina. Turbūt dėl to ir labai geru populiarumu. 

Tradiciniai matavimo prietaisai nėra labai patogūs jau vien dėl, to, kad yra dideli ir sunkūs. Didelio tikslumo jie taip pat negarantuoja, nes juostos dažnai guli ant nelygių paviršių. Tačiau daugeliu atveju milimetrų tikslumo ir nereikia. Tuomet atstumų matavimo darbą kur kas patogiau atliks lazerinis matuoklis.

„KXL - E40“ yra labai paprastas lazerinis atstumo matuoklis, matuojantis atstumus iki 40 metrų. Šis prietaisas yra labai lengvas, jam tereikia dviejų AAA tipo baterijų. Atstumai išmatuojami akimirksniu, atmintyje telpa 99 matavimų istorija. „KXL - E40“ kainuoja €15,75.

3. „Xiaomi Mi Home iHealth Thermometer“

Trečioje vietoje surandame įprastą paskutinių kelių mėnesių TOP reitingų dalyvį - stilingą, greitą ir patogų „Xiaomi“ termometrą.

Termometras namų vaistinėlėje yra tiesiog būtinas. Šiais laikais pasirinkimas tikrai platus - galima rinktis iš įvairių elektroninių termometrų. Visgi, bene patogiausi yra bekontakčiai, nes jie temperatūrą pamatuoja akimirksniu ir neperneša mikrobų tarp kelių namuose sergančių žmonių.

„Xiaomi“ bekontaktis termometras pasižymi ergonomišku moderniu dizainu, ryškiu LCD ekranu ir vos 1 sekundės trukmės matavimo laiku. Šis termometras naudoja dvi AAA baterijas, kurių pakaks 3000 labai tikslių matavimų.

Minėjome, kad „Xiaomi“ bekontaktis termometras žmogaus kūno temperatūrą išmatuoja per sekundę. Tačiau per tą laiką jis duomenis paima net 100 kartų. Tai garantuoja tikslumą.

Šis prietaisas taip pat atkreipia dėmesį į aplinkos temperatūrą ir ją kompensuoją, o absoliutų naudotojų pasitikėjimą užtikrina ir vokiškas „Heimann“ jutiklis. „Xiaomi“ teigia, kad šis prietaisas žmogaus kūno temperatūrą matuoja +/- 0,2 laipsnių tikslumu.

„Xiaomi Mi Home iHealth Thermometer“ kainuoja €20,72.

4. „NO.1 F3“ sportinis išmanusis laikrodis

Tai vienintelis sausio mėnesio aktyviau pirktas išmanusis laikrodis iš Kinijos. Žiemą aktyvaus laisvalaikio prekių pardavimai visada sulėtėja. Tačiau „NO.1 F3“ išmanusis laikrodis gali tiek daug, kad žmonės jo nori ištisus metus. 

„NO.1 F3“ rodo ne tik žingsnius, sudegintas kalorijas, priminimus apie gautas žinutes ir skambučius, bet ir atmosferos slėgį, aukštį virš jūros lygio, leidžia per atstumą valdyti telefono kamerą, primena pajudėti, pažadina ryte ir daro kur kas daugiau. 

Visgi, „NO.1 F3“ nėra tradicinis išmanusis laikrodis. Jis jums nepadės prisijungti prie socialinių tinklų - net ir jo ekranas nėra spalvotas. Visgi, keičiama „NO.1 F3“ baterija atlaikys ištisus metus, o pats korpusas yra visiškai neperšlampamas (atitinka IP68 standarto reikalavimus).

„NO.1 F3“ kainuoja  €13,75 - tai labai patraukli kaina už aktyviam laisvalaikiui pritaikytą išmanųjį laikrodį. Norint fiziškai atsparesnio mdoelio, reikėtų pasižvalgyti į jo broliuką „NO.1 F2“ - šių dviejų laikrodžių palyginimą rašėme šiame straipsnyje

5. „FanJu FJ3365“ orų stotelė

Pirmą kartą į perkamiausių TOPą patenka štai tokia laikrodžio stotelė. Tai - labai naudingas įrenginys, kuris jus ne tik pažadins ryte, bet ir iš karto perspės apie orus lauke.

Ekrane pamatysite ir kambario temperatūrą bei santykinę oro drėgmę, ir lauko orų parametrus. Visa tai - išorinio daviklio nuopelnas: kartu su šiuo prietaisu komplektuojamas ir belaidis orų jutiklis, kurį reikia padėti kur nors už lango. Taip ekrane išvysite tiek vidaus, tiek lauko temperatūrą, drėgmę, kritulius.

Ekrano centre pastebėsite ir simbolius, kurie nurodys artimiausių orų prognozę. Ryškiame spalvotame ekrane taip pat rodomas oro slėgis, mėnulio fazė, savaitės diena ir kita svarbi informacija. Plačiau apie šį laikrodį - šiame straipsnyje

Negalima nepastebėti, kad „FanJu FJ3365“ yra visai stilingas prietaisas, sau vietą rasiantis ant daugelio naktinių stalelių. „FanJu FJ3365“ kainuoja vos daugiau nei 29 eurus.

6. „Xiaomi 70 Minutes“ išmanusis automobilinis vaizdo registratorius

„Xiaomi 70 Minutes“ - tai 2017 metais pristatytas išmanusis automobilinis vaizdo registratorius, kuris yra valdomas balsu (bet tik kinų kalba) bei programėle telefone - išsamiai apie jį rašėme šiame straipsnyje

Jis turi 130 laipsnių objektyvą, kuris vaizdus puikiai fiksuoja ir dieną, ir naktį (verta pastebėti, kad „Xiaomi 70 Mai“ stebina vaizdo raiškumu filmuojant naktį), filmuoja 1920 x 1080p raiška, ir gali maždaug valandą dirbti neprijungtas prie maitinimo šaltinio.

Gerai ir tai, kad „Xiaomi 70 Minutes“ registratorius yra gana mažas, todėl per daug neblokuoja matomumo. Jis neturi ekrano, tačiau jo, iš tikrųjų, ir nereikia, kad vaizdus peržiūrėti galite prisijungę „Wi-Fi“ ryšiu. Programėlė taip pat leidžia valdyti kai kurias registratoriaus funkcijas.

„Xiaomi 70 Minutes“ yra puikiai vertinamas pirkėjų - Gearbest.com portale turi net 4,9 žvaigždutes iš 5. „Xiaomi 70 Minutes“ vaizdo registratorius kainuoja €30,67.

Kaip atrodo „Xiaomi 70 Minutes“ filmuoti vaizdai:

7. 3,5 metrų mini endoskopas

Jau ne pirmą kartą į perkamiausių TOPą patenkantis prietaisas. Kartais reikia pasiekti vietas, kurias net pamatyti sunku. Tuomet labai praverčia endoskopai.

Šis jungiasi prie išmaniojo telefono, yra 3,5 metrų ilgio ir turi vos 7 mm pločio galvutę. Tai reiškia, kad šis endoskopas tilps į daugelį vietų, kurios įprastai kelia problemų. Gerai ir tai, kad nedidelę kamerą supa net 6 LED elementai, kurie užtikrins puikų apšvietimą.

Šis endoskopas, aišku, yra atsparus vandeniui, todėl pravers remontuojant kanalizaciją, kai kuriuose mechanikos darbuose ir visur kitur, kur reikia pamatyti sunkiai pasiekiamas vietas. Šis endoskopas kainuoja beveik 5 eurus.

8. „LERAVAN Mi Home Electrical TENS Pulse Therapy Massage Machine“

Tai - ypatingas masažuoklis be jokių judančių dalių. Taip yra todėl, kad šis „Xiaomi“ kūrinys naudoja TENS technologiją - apie tai rašėme šiame straipsnyje

Transkutaninis elektrostimuliavimas - tai medicinoje plačiai taikomas nervų stimuliavimo metodas. Technologija gana paprasta - trumpi, nestiprūs elektros impulsai veikia po oda ir raumenyse esančius nervus. Žmogus atsipalaiduoja, pranyksta skausmas.

Ne visi specialistai sutinka, kad TENS gali numalšinti nugaros ar kaklo skausmą, kiti nemano, kad trumpi elektros impulsai apskritai gali suteikti kokį nors pagerėjimą.

Visgi, daugybė žmonių, įsigijusių paprastus TENS prietaisus, teigia, kad jiems jie labai padėjo, o ir profesionalioje medicinoje jie naudojami gimdyvių skausmui sumažinti ir net odontologijoje. Tokių pat atsiliepimų nestiga ir prie šio „Xiaomi“ masažuoklio - apžvalgose teigiama, kad dirbant sėdimą darbą ir jį uždėjus ant nugaros, jau po 15 min. pasijaučia sumažėjusi nugaros įtampa. 

„Xiaomi“ TENS masažuoklis turi keletą režimų, kurių pasirinkimas priklausys nuo to, ar norite pašalinti skausmą, ar tiesiog bandote atpalaiduoti įsitempusius raumenis. Geriausia tai, kad šio masažuoklio net nepajusite, nes jis tvirtai prilimpa prie odos, nesukelia skausmo ir yra labai lengvas. „LERAVAN Mi Home Electrical TENS Pulse Therapy Massage Machine“ kainuoja vos daugiau nei 19 eurų.

„Xiaomi“ TENS masažuoklio apžvalga video siužete

9. „Romantic RC - F901“

Tai - jau, galima sakyti, nuolatinis tokių topų dalyvis. Iš tikrųjų, šis prietaisas yra labai paprastas - jam nereikia baterijų, o montavimas užtruks vos porą minučių. Tai - maišytuvo antgalis su LED apšvietimu, kurio spalva keičiasi pagal vandens temperatūrą.

Jums spręsti dėl šio prietaiso naudingumo, tačiau žmonės jį tikrai mėgsta. „Romantic RC - F901“ kainuoja vos daugiau nei 2 eurus.

10. 295 mm lankstus suktuvo antgalis

Pirmą kartą į perkamiausių TOPą patekęs prietaisas. Elektriniai suktuvai ir grąžtai yra nepaprastai naudingi įrankiai. Visgi, kartais jie yra tiesiog per dideli ir negali tinkamai prieiti prie sunkiai pasiekiamų varžtų. Tam ir skirtas šis itin lankstus suktuvo antgalis.

„295mm Flexible Shaft“ vadinamas įrankis turi plastikinę rankovę, kurioje ir sukasi lanksti ašis. Ją galima sulenkti kokiu tik nori kampu. Aišku, labiausiai užsispyrusių varžtų įveikti gali ir nepavykti, nes kai kuriose vietose bus sunku prispausti atsuktuvo galvutę, tačiau daugeliu atveju tai - labai naudingas įrankis.

Lankstus suktuvo antgalis kainuoja €3,31. 

Čia galite pamatyti trumpą jo demonstraciją:

Šį įdomų įrankį aprašinėjome šalia kitų įdomių įrankių iš Kinijos (apie kitus galite paskaityti čia ir čia), o jei patinka tokie kelis eurus kainuojantys daiktai, tuomet pasižvalgykite ir šiuose įdomių smulkmenų rinkiniuose.




Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(9)
(5)
(4)

Komentarai (1)