10 praktiškų ir pigių įrankių, kuriuos namuose verta turėti ir nemeistraujantiems žmonėms: universalūs komplektai ir įdomūs sprendimai, kokių dar reikia paieškoti (Video)  (0)

Namuose būtina turėti du dalykus - vaistinėlę ir įrankių dėžę. Nebūtina būti meistru, tačiau kai kuriuos darbus visai smagu atlikti patiems. Štai 10 universalių, lengvai pritaikomų įrankių, kurie kai kuriose situacijose gali padėti išsisukti nuo skambučio meistrams.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2018-01-24 10 praktiškų ir pigių įrankių, kuriuos namuose verta turėti ir nemeistraujantiems žmonėms: universalūs komplektai ir įdomūs sprendimai, kokių dar reikia paieškoti (Video)  (0)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

1. Atsuktuvo antgalių rinkinys

Atstuktuvas - tai įrankis, be kurio jokia įrankių dėžė negali būti laikoma užbaigta. „Jakemy JM-8150“ rinkinyje yra net 52 dalys, visos sudėtos į patogų plastikinį dėklą. Jis puikiai tiks elektronikos įrenginiams taisyti, remontuoti vaikų žaislus ar atlikti kitus smulkius darbus.

Visų šiame rinkinyje esančių įrankių net neišvardinsi. Vienas ilginantis antgalis yra lankstus, o kitas - tvirtas. Rinkinyje yra ne tik atsuktuvai, bet ir keli pagrindinių standartinių dydžių veržliarakčiai.

Šis kiniškas rinkinys tiesiog idealus namų poreikiams, nors ir neatstos tikrų elektronikos entuziasto įrankių, tačiau džiaugsitės juos turėdami po ranka, kai jų prireiks. Verta pastebėti, jog tai geriausiai vertinamas atsuktuvų komplektas iš Kinijos, o likutis parduotuvėje labai nedidelis, tad ilgai abejoti nepatariama.

„JM-8150“ atsuktuvų rinkinys kainuoja  €12,82.

2. Terkšlės ir veržliarakčių rinkinys

Atsuktuvas susitvarko tik su varžtais - veržlėmis rūpinasi veržliarakčiai. „12pcs 3/8 Socket Ratchet Wrench“ yra universalus ir patogiai supakuotas rinkinys, kurį verta turėti įrankių dėžėje. Jame yra 10 skirtingų galvučių, terkšlė ir ilginantis antgalis.

Nebūtina būti mechaniku, kad reikėtų veržliarakčio - veržlėmis tvirtinami ir baldai, ir buitinė technika. Šis rinkinys nėra skirtas profesionalams, tačiau gamintojas teigia, kad jis yra pagamintas iš tvirto plieno ir to pilnai pakaks tais atvejais, kai namuose reikės kažką atsukti ar prisukti. O kai nereikės - šį komplektą labai patogu laikyti - perkant atskirus raktus greitai galima įvertinti, koks naudingas dalykas yra jiems pritaikyti laikikliai. 

Šio rinkinio kaina - €22,38.

3. Sriegiklių ir sriegpjovių rinkinys

Tai - įrankiai mėgstantiems meistrauti. Sriegiai yra puikus būdas sujungti dvi metalines dalis. Tokia jungtis yra stipri ir standi, be to, ją galima lengvai išardyti. Šiame rinkinyje yra 17 sriegiklių ir 17 sriegpjovių bei rankenos ir jas reguliuojantys įrankiai.

Šis rinkinys yra sudėtas į patogų plastikinį dėklą. Šiuos įrankius labai mėgsta metalo darbų entuziastai, nes išpjauti sriegius yra lengva, o pats pjovimo veiksmas yra visai malonus. Aišku, svarbiausia tik nenulaužti sriegiklio skylėje, nes paskui jį bus sunku ištraukti.

Sriegiklių rinkiniai nėra dažnas daiktas net ir tradicinėse parduotuvėse, tad toks universalus ir patogus kiniškas rinkinys vertas dėmesio. 

Šis rinkinys kainuoja €31,33.

4. Universali veržliarakčio galvutė

Jei viso veržliarakčių rinkinio jums nereikia, galbūt pakaks vienos galvutės? Aišku, jei reikėtų išsirinkti tik vieną, būtų labai sunku. Tačiau ši galvutė Universal Socket Adapter with Power Drill Kit yra kitokia nei kitos - ji gali atsukti įvairių rūšių veržles, varžtus ir kilpas, nepriklausomai nuo jų formos.

Taip yra todėl, kad šios galvutės viduje yra mechanizmas, susidedantis iš daugybės mažų strypelių, kurie leidžia jai prisitaikyti prie bet kokių veržlių ar varžtų.

Savaime aišku, kad ji nėra tokia tvirta, kaip tikri, vientisi veržliarakčiai. Tačiau universali galvutė yra maža ir lengva, palyginti su visu jų rinkiniu. Ši įveikia 7-19 mm veržles.

Kaip tai veikia realybėje žiūrėkite šiame vaizdo siužete (video rusų kalba, bet esmė aiški net ir nesuprantant kalbos):

Jei su varžtais susiduriate retai, bet atsargoje norėtumėte turėti galimybe juos atsukti, tai toks daiktas gali net labai praversti. 

Tačiau didžiausias jos privalumas tas, kad ji įveikia ne tik tradicines galvutes, bet ir labai netradicinės formos įsukimo varžtus, pavyzdžiui kabliukus. Svarbiausia, kad įsukama varžto galinė dalis pralįstų į antgalį, o tada jį iš karto užspaudžia judantys strypeliai. Tenka sutikti su kinais, kad tradicinės galvutės to niekaip nepadarys

Šio universalios galvutės Jos kaina - beveik 5 eurai.

5. Sulankstomos žirklutės nagams

Kokį daiktą namie pametate dažniausiai? Ar visada randate nagų žirklutes? Tai - tikriausiai keisčiausias daiktas šiame sąraše, tačiau nagų karpymo žirklutės kartais yra būtent tai, ko reikia kelionėje. Jomis galima nukirpti kur kas daugiau nei nagus.

Keliaudami džiaugsitės galėdami nukirpti siūlus, laidus, tiesiais perkirpti popierių, įpakavimus ir taip toliau. O gal bandysite LED juostas? Jas taip pat reikės kažkuo sukarpyti ir tam geriuasia turėti atskiras žirklutes, kad nebūtų gaila gadinti naudojamų namuose. Tai - išties universalus įrankis.

Mažos sulankstomos nagų žirklutės kainuoja vos daugiau nei 3 eurus.

6. Medžių genėjimo pjūklas

Kalbant apie sulankstomus įrankius - ar turite sulankstomą pjūklą? Šis medžių genėjimo pjūklelis yra sulankstomas ne tik todėl, kad lengviau tilptų krepšyje, bet ir todėl, kad būtų apsaugoti aštrūs ašmenys. „Robust Deer GT – 602“ pravers sode, stovyklaujant ar tiesiog dirbant su mediena.

Ašmenys, beje, yra fiksuojami, o rankena yra pagaminta iš tvirto plastiko. Sulankstomas pjūklelis kainuoja €10,49.

7. Pakopinis grąžtas

Gali būti, kad tokio grąžto net nesate matę. Tai - pakopinis grąžtas, galintis plonoje medžiagoje išgręžti skirtingo dydžio skyles. Jis labiausiai blizga gręžiant ploną metalą, tačiau jį galima pritaikyti ir kitur. Šis, „Hex Step Drill“ turi dešimt pakopų nuo 4 iki 22 mm.

Pakopinių grąžtų būna įvairių, tačiau dažniausiai jie yra tokie. Jis gali būti naudojamas tiek su gręžimo staklėmis tiek su rankiniu akumuliatoriniu grąžtu. Šis įrankis kainuoja vos mažiau nei 4 eurus.

Tais atvejais, kai gręžiamos skylės yra labai įvairių diametrų, geriau turėti kelis skirtingus pakopinius grąžtus, tad labiau praverstų 3 grąžtų rinkinys 3pcs HSS 4241 Hex Shank Step Cone Drill Bit Set už 10€.

Kaip veikia pakopiniai grąžtai - šiame vaizdo siužete:

8. Suktuvo antgaliai

Suktuvai gali gręžti ir sukti varžtus tik ten, kur įtelpa patys. Tačiau net ir siauriausias vietas galima pasiekti pasitelkus gudrius priedus - šiame rinkinyje jų yra net 3.

Du iš jų leidžia gręžti ir sukti maždaug 105 laipsnių kampu, o trečiasis yra lankstus, todėl juo pasieksite ir labai sunkiai pasiekiamas vietas. Apie lankstų antgalį jau rašėme ir vienas jis kainuoja €1,68, tačiau šalia jo siūlomi ir du kiti įdomūs antgaliai. 

Papildomi du 105 laipsnių kampu veikiantys antgaliai yra didesnis (€6) ir mažesnis (€4). Tačiau visą tai galima įsigyti vienu rinkiniu. 

Tikėtina, kad šių daiktų jums prireiks labai retai, tačiau kai prireiks tik jie ir tepadės. Šis rinkinys kainuoja šiek tiek mažiau nei 12 eurų.

9. Pjūkliukų komplektas

Savaime aišku, rinkinyje turi būti ir koks nors universalus siaurapjūklis. Šis „11 in 1 Magic Saw Kit“ turi net keletą skirtingų pjūklelių plastikui, medžiui ir metalui pjauti. Pati rankena yra labai paprasta, tačiau turi įtempimo mechanizmą, kuris turėtų palengvinti darbą.

Tikrai suprasite, koks naudingas šis rinkinys, kai reikės pjauti medines apdailos dalis ar paprasčiausius PVC vamzdžius jūsų projektams. Pjūklelių komplektas kainuoja  €15,45.

10. Peiliukas keičiamais ašmenimis

Tokie peiliukai kaip šis „WLXY WL – 9309“ yra daugeliui gerai pažįstami įrankiai. Tai - labai aštrūs ir ploni ašmenys, skirti preciziškiems darbams. Jie gali lengvai pjauti plastiką ir medieną, tačiau gali būti panaudoti ir žymėjimui ar grandymui. Tai iš esmės nepakeičiamas įrankis.

Peiliukas „WLXY WL – 9309“ su trimis atsarginiais ašmenimis dabar kainuoja  €1,55.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(23)
(21)
(2)

Komentarai (0)