Apžvalgos autorius nė nesitikėjo, kad egzistuoja tokie išmanūs sportiniai bateliai: „tokios kokybės sportinių batelių ir dar už tokią kainą iki šiol aš niekur nemačiau“ (Apžvalga, Video)  (2)

Turbūt nesuklysime pasakydami, kad sportininkų padaugėja atšilus orams. Nusimetus žiemos drabužius ir pamatytas vaizdas veidrodyje daugelį ne itin nudžiugina. Galiausiai suvokiama, kad naujametinis pažadas sportuoti ir vėl buvo atidėtas. O galbūt ne? Gal sportuojate ištisus metus? Puiku, ši apžvalga apie išmaniuosius „Xiaomi“ sportinius batelius bus naudinga visiems.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2018-04-14 Apžvalgos autorius nė nesitikėjo, kad egzistuoja tokie išmanūs sportiniai bateliai: „tokios kokybės sportinių batelių ir dar už tokią kainą iki šiol aš niekur nemačiau“ (Apžvalga, Video)  (2)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Taip, „Xiaomi“ kompanija gamina net ir sportinius batelius. Tuo buvo ganėtinai nustebęs ir apie įvairius „Xiaomi“ įrenginius apžvalgas darantis šios apžvalgos autorius.

Kaip pats teigia – „man tiesiog reikėjo naujų sportinių batelių.“ Jis nuėjęs į sporto salę pastebėjo, kad senieji jo „Jordan“ sportiniai bateliai jau nusidėvėjo ir tiesiog reikia naujų.

Bet dėl intensyvių treniruočių ankščiau ar vėliau bet kokie sportiniai bateliai nusidėvi, tad kilo dilema: įsigyti ganėtinai brangius naujus „Jordan“ batelius ar ko nors paieškoti pigesnio internetinėse parduotuvėse?

Pasirinkimas buvo gana paprastas – apžvalgos autorius nukeliavo į Aliexpress.com parduotuvę ir paieškojo naujų sportinių batelių.

Ir tada apžvalgos autorius prisiminė, kad „Xiaomi“ kompanija jau nebe pirmi metai, kaip gamina sportinius batelius. „Xiaomi“ sportiniai bateliai būna labai panašūs į geriausius rinkoje esančius kitų žinomų kompanijų sportinius batelius. Ir, anot autoriaus, truputi užbėgant įvykiams už akių galima pasakyti, kad „Xiaomi kompanijos gaminami sportiniai bateliai yra geresni nei jų telefonai“.

Nors apžvalgos autorius šiuos „Xiaomi Mijia Smart Shoes“ sportinius batelius pirko Aliexpress.com parduotuvėje, tačiau bent jau šiuo metu mes to nerekomenduojame daryti dėl ganėtinai paprastos priežasties – kainos. Jei Aliexpress.com „Xiaomi Mijia Smart Shoes“ kainuoja 164 eurus, tai lygiai tokie patys sportiniai bateliai Gearbest.com parduotuvėje su 47% nuolaida dabar kainuoja vos 47 eurus. Kainų skirtumas tiesiog astronomis. Žinoma, nuolaidos laikas ribotas, tad vėliau kainų skirtumas sumažės. 

Tačiau apie viską iš eilės. Pirmieji „Xiaomi“ sportiniai bateliai pasirodė apie 2015 metus ir jie atrodė baisiai. Į sporto salę eiti su jais dar buvo galima, tačiau tikrai ne į gatvę. Dabar „Xiaomi“ kompanija išleido naują sportinių batelių liniją „Xiaomi Mijia Smart Shoes“ su kuriais situacija kardinaliai pasikeitė.

Kiekvienoje internetinėje parduotuvėje yra lentelė, pagal kurią galima nustatyti kokio dydžio bateliai jums bus tinkami. Tereikia su liniuote išsimatuoti savo pėdos ilgį ir pagal tai matysite koks batelių dydis jums bus tinkamas. Apžvalgos autorius išmatavęs savo pėdos ilgį ir pasižiūrėjęs į lentelę buvo nustebęs, nes rodė, kad reikia užsakyti 44 dydžio batelius, nors pats naudoja 43 dydžio. Tačiau, kai atsiuntė 44 dydžio „Xiaomi Mijia Smart Shoes“, jie puikiai tiko.

„Xiaomi Mijia Smart Shoes“ bateliai pagaminti iš specialios medžiagos, kuri vadinasi butadieno-stirolo kaučiukas. Ant batelių guminio pado yra dvi nuo slidimo apsaugančios dalys. Tačiau likusi pado dalis atrodo gana minkšta ir apžvalgos autoriui kyla įtarimas, kad pabėgiojus su šiais bateliais asfaltuotais keliais padas gali nusidėvėti. Visgi, jis dar taip ilgai nesinaudojo šiais „Xiomi“ bateliais ir kol kas į šį klausimą atsakyti negali.

Viršutinė „Xiaomi Mijia Smart Shoes“ batelių dalis yra iš minštos medžiagos. Papildomai sutvirtintas pats batelių priekis, o tai yra itin gerai. Kaip teigia apžvalgos autorius, tokie gerai žinomi sportiniai bateliai kaip „Adidas NMD“ būtent šioje vietoje plyšta ir kojų pirštai tiesiogine to žodžio prasme išlenda į lauką. Apžvalgos autoriui „Adidas NMD“ sportiniai bateliai ilgiau kaip du sezonus neištveria ir čia geriausiu atveju.

„Xiaomi Mijia Smart Shoes“ nėra skirti žiemos ir vėlyvo rudens sezonui, kadangi jie yra lengvi ir nuo lietaus tiesiog permirks. Šie sportiniai bateliai yra skirti pavasario ir vasaros sezonui, bėgioti sausu ir šiltu oru. Einant į sporto salę, žinoma, tai negalioja. Čia galima šiuos sportinius batelius dėvėti bet kokiu metų laiku.

Jei vėl grįžtume prie sportinių batelių pado, tai reikėtų pasakyti, kad jis sudarytas iš trijų sluoksnių, kurie yra specialiai atskirti ir taip užtikrina balansą. Tai iš principo bėgiojimui skirti sportiniai bateliai.

Bet „Xiaomi“ šiuos sportinius batelius vadina išmaniais. Tad klausimas: kas čia juose yra išmanaus? Užsisakius „Xiaomi Mijia Smart Shoes“ sportinius batelius, kartu atkeliauja ir specialus „Huami“ daviklis-žingsniamatis. Ir apžvalgos autorius prisipažįsta, kad jam niekada į galvą nebūtų atėję, kad vieną dieną teks kalbėti apie sportinių batelių technines charakteristikas.

Į „Xiaomi Mijia Smart Shoes“ sportinius batelius įdedamas „Huami“ daviklis-žingsniamatis turi „Intel Curie“ 32 bitų lustą su giroskopu ir akselerometru. Ir užtenka vieno daviklio, kurį galima įstatyti į bet kurį sportinį batelį, tiek į kairį, tiek ir į dešinį. Šis lustas įdėtas į specialų dėkliuką yra apsaugotas nuo vandens, turi IP67 standartą, o maitinamas keičiama monetos dydžio CR2032 baterija.

Apžvalgos autorius teigia, kad užsidėjus šiuos „Xiaomi“ sportinius batelius, dešiniajame batelyje, būtent tame, kuriame yra įdėtas „Huami“ daviklis-žingsniamatis, jis su pėda jaučia šį daviklį. O kairiojoje pėdoje nėra tokio jausmo. Nors nuo daviklio jokios diskomforto nėra - neskauda dešiniosios pėdos, nieko nėra nepatogaus, tačiau šiek tiek jaučiama, kad yra įdėtas daviklis.

„Huami“ daviklis-žingsniamatis palaiko „Bluetooth“ ryšį ir jį galima susieti per „Mi Fit“ programėlę su savo išmaniuoju telefonu. Tereikia šį daviklį susieti su bet kuriuo „Android“ ar „iOS“ operacinę sitemą naudojančiu telefonu, įdėti daviklį į bet kurį sportinį batelį, įjungti telefone „Bluetooth“ ir prieš pradedant sportuoti truputi pakratyti sportinį batelį. Ir viskas, taip aktyvuojams daviklis ir telefonas jį suranda.

Na, o ką tokio sugeba „Huami“ daviklis-žingsniamatis, ko negali padaryti „Xiaomi Mi Band“ apyrankė? Pasak „Xiaomi“, šis daviklis pats sugeba atpažinti kokia sporto rūšimi užsiima sportuojantysis: ėjimas, bėgimas ar net alpinizmas.

Plačiau apie programėlės galimybes rašėme šiame „Xiaomi Mijia Smart Shoes“ batų pristatyme

Galutinis verdiktas

Apžvalgos autorius teigia, kad šiuos „Xiaomi Mijia Smart Shoes“ sportinius batelius nusipirko visai ne dėl to, kad jie yra išmanus, juolab, kad jis turi daugybę įvairių sporto aktyvumą sekančių įrenginių, o todėl, kad jam tiesiog reikėjo gražių, kokybiškų ir nebrangių sportinių batelių – „tokios kokybės sportinių batelių ir dar už tokią kainą aš niekur nemačiau“.

Kai kurie teigia, kad „Xiaomi“ sportinių batelių dizainas primena „Adidas“. Galbūt, bet jei tai kokybiški ir nebrangūs sportiniai bateliai tai koks skirtumas? Juolab, kad dabar dauguma sportinių batelių yra panašūs vieni į kitus. „Ir taip, aš tikrai rekomenduoju šiuos „Xiaomi Mijia Smart Shoes“ sportinius batelius. Tikrai nesigailėsite.“

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(12)
(26)
(-14)

Komentarai (2)