Pagrindinė projekto mintis: kiekvienas yra potencialus verslininkas  (0)

Švenčionių rajone sėkmingai finišavo Vilniaus miesto ir apskrities verslininkų darbdavių konfederacijos (VVDK) įgyvendintas projektas „Verslo startas”. Jo metu potencialiems rajono verslininkams buvo teikiamos nemokamos konsultacijos, surengtas mokymų ciklas aktualiais, su verslo pradžia ir jo plėtojimu susijusiais klausimais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Projekto rengėjai tikisi, kad dalyviai gerai įsisąmonino ne tik konsultacijas apie verslą, bet ir pagrindinę mintį – kiekvienas yra potencialus verslininkas. „Lietuvoje paplitęs per daug vienpusis verslininko suvokimas. Juk tai ne tik tas žmogus, kuris yra įsteigęs įmonę. Tai tas žmogus, kuris ryžtasi imtis atsakomybės už savo finansinę padėtį, pats organizuoja veiklą, o ne padeda ją organizuoti kitiems būdamas samdomu darbuotoju. Svarbu suvokti – visi ir kiekvienas yra potencialūs verslininkai”, – teigia projekto lektorius, VVDK prezidentas prof. Rimvydas Jasinavičius.

Projekto metu nuotoliniu ir tiesioginiu būdu buvo teikiamos konsultacijos įmonių steigimo, rinkodaros ir marketingo, įmonių finansų bei ES lėšomis finansuojamų projektų rengimo klausimais. Projekto rengėjai pasakoja, kad daugiausiai klausimų sulaukta apie mokesčius: kaip juos sumažinti, kaip išsilaikyti laukinėmis Lietuvos mokesčių sistemos sąlygomis.

„Mokesčių sistema yra kaip ir kitos aplinkybės, kuriose norime imtis veiklos, – jas tiesiog reikia tinkamai įvertinti ir padaryti tą iš anksto. Tokiu būdu procese kils mažiau netikėtumų. Projekto metu stengėmės padėti žmonėms suvokti, kad žinios ir domėjimasis gali padėti įveikti daug kliūčių”, – sako prof. R.Jasinavičius.

Projektą „Verslo startas: viešųjų paslaugų teikimas fiziniams asmenims Švenčionių rajono savivaldybės teritorijoje“ finansavo LR Ūkio ministerija, įgyvendino Vilniaus miesto ir apskrities verslininkų darbdavių konfederacija. Projekto metu buvo siekiama padėti pradedantiesiems verslininkams ryžtingiau ir efektyviau imtis veiklos arba plėtoti jau pradėtą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: